15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri Başladı

12-07-2017

Uşak Belediyesi tarafından 15 Temmuz'u unutturmamak ve o ruhu canlı tutmak amacıyla hazırlanan "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" programları dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile başladı.

Fetullahçı Terör Örgütü mensupları tarafından darbe teşebbüsünün gerçekleştirildiği 15 Temmuz tarihine kadar sürecek olan programlar Uşak Belediyesi Hizmet Binası önünden 15 Temmuz Şehitler Meydanı'na kadar yapılan, Uşak protokolünün ve halkın katılımıyla sağlanan kortej yürüyüşü ile başladı.

Metrelerce uzunlukta Türk Bayrağının açıldığı ve meşalelerin yakıldığı kortej yürüyüşü Uşak Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde yapıldı.

15 Temmuz Şehitler Meydanı'na kadar yürüyen yüzlerce Uşaklı burada hain teşebbüsü gerçekleştirmek isteyenlere o gece gösterdikleri dik duruşu bir kez daha ortaya koydu.

Alanda tamamı belediye bünyesinde ve sıfır maliyetle yapılan 15 Temmuz konulu bir kısa film ekranlara yansıtıldı. Vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı.

"BÖLEMEYECEKLER, BİRLİĞİMİZİ BOZAMAYACAKLAR"

Burada bir konuşma yapan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Tam bir yıl oldu. Bir yıl önce o hainlerin girişimiyle bu meydanda sizlerle birlikteydik. Hainlikte sınır tanımadılar. İhanette sınır tanımadılar. Devlerimizin mermisiyle halkımızı bombaladılar, insanlarımızı taradılar. Askerlerimizi katlettiler." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bölemeyecekler. Birliğimizi bozamayacaklar." sözlerini anımsatan Başkan Nurullah Cahan, "Her daim bir olacağız, beraber olacağız. Hangi siyasi partinin mensubu olursak olalım, 15 Temmuz'daki gibi hangi milletten olursak olalım necip Türk Milleti olarak bu meydanlardaydık ve yine bu meydanlarda olacağız. Hainlere geçit, fırsat vermeyeceğiz." diye konuştu.

Eli kanlı hainlerin yaptıklarının yanlarına bırakılmadığını, hesabın sorulduğunu ve al bayrak gök yüzünde dalgalandığı sürece milletle bir ve beraber olarak vatana kast edenlerden hesap sorulmaya devam edileceğini dile getiren Cahan, geleceğe emin adımlarla yürüyüşün süreceğini ifade etti.

Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Meydanların dili olsa da konuşsa. İşte tam dört gün sonra 15 Temmuz. Bir Cuma akşamı işte bu saatlerde hainler kurdukları pusu gereği askerlerimizi bombaladılar. Boğaz köprüsünü kapattılar. Vatandaşlarımıza kurşun sıktılar. Milletin evlatlarını karşılarına aldılar. Elinde bayrak tutanlara havada kurşun yağdırdılar. Çeşitli yerlerde kalkışma hareketinde bulundular. Ama tüm fertlerimizle, 7'den 70'e tüm Anadolu bu darbeye hayır dedi. Sizler bu darbeye hayır dediniz. Sizlerle birlikte bizler buradaydık. Darbeye meydan okuduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşuyla, Sayın Başbakanımızın dik duruşuyla, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Bahçeli'nin dik duruşuyla hangi siyesi partiden olursa olsun vatan, devlet, millet aşkıyla tutuşanların dik duruşuyla bu darbeyi püskürttük. Ondan sonra hesap günü geldi, o hainlerin teker teker hesaplarını gördük." açıklamalarına yer verdi.

15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit düşen Cumhurbaşkanlığı Yakın Koruma Polisi Mehmet Çetin'i rahmetle anan Başkan Nurullah Cahan şöyle konuştu:

"Gün birlik ve beraberlik günü, gün etle tırnak gibi olma günü. Bunun en güzel tablolarından birisi Uşak. Tüm siyasi parti temsilcilerimiz, halkımız, yöneticilerimiz burada. Birlik içerisinde, hainlere karşı her zaman el ele, omuz omuza olmaya devam edeceğiz."

"BİR MİLLET BİR VE BERABERSE HER SALDIRI O MİLLETE GÜÇ VERİR"

Daha sonra meydanda bulunan vatandaşlara seslenen Vali Salim Demir, "Bir milletin birlik ve beraberliği sağlamsa yapılan saldırılar o millete güç verir, kuvvet verir. 15 Temmuz'da ve ondan öncesinde olan saldırılar İnşallah devletimize ve milletimize daha da güç vermiştir. İşte onun görüntüsü de önümüzde duruyor. Devletimizin yürüyüşü bin yıldır istikametinden sapmadan devam ediyor ve devam edecek." ifadelerine yer verdi.

Türk Milleti'nin gücüne ve dirayetine vurgu yapan Vali Demir, hiçbir saldırının bu milleti yıldıramayacağını belirtti.

UMKE EKİBİ EL-BAB'A GİDİYOR

Konuşmaların ve il protokolünün vatandaşları selamlamasının ardından sahneye Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) davet edildi. Suriye'nin El-Bab şehrinde görev yapan Türk Askerlerine destek için bölgeye gidecek UMKE ekiplerine bu fedakarlıkları nedeniyle teşekkür eden Başkan Cahan, İl Sağlık Müdürü Alper Cem Ünal'ı da tebrik etti.

AK Parti İl Başkanı Servet Kuş'un, MHP İl Başkanı Muhterem Kuruçay'ın ve BBP İl Başkanı Bekir Alperen'in de konuşma yaptığı etkinlik Dursun Ali Erzincanlı'nın dinletisi ile devam etti.

Programlar 15 Temmuz'da tutulacak nöbete kadar devam edecek. Her gün kortej eşliğinde başlayacak etkinliklerde alanda bulunan vatandaşlara çeşitli ikramlar yapılacak.

İlgili İçerikler: 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ Umahan Milli KURTULUŞ GÜNÜNDE MİLLİ DUYGULAR DORUĞA ULAŞTI BAŞKAN ÇAKIN'DAN 15 TEMMUZ MESAJI UŞAK BELEDİYESİ SPOR İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN STATLARINDA KULLANILMAK ÜZERE SKORBORD ALIMI DOĞRUDAN TEMİN UŞAK BELEDİYESİ DÜNYA SU GÜNÜ'NÜ FARKINDALIK İÇİN ETKİNLİKLERLE GEÇİRDİ UŞAKTA GÜN BİRLİK GÜNÜ BAŞKAN ÇAKIN MUHTARLARLA BİRLİKTE ÇALIŞMALARI İNCELEDİ BAŞKAN ÇAKIN'DAN BABALAR GÜNÜ MESAJI Moda Fest Üçüncü Gününde de Yoğun İlgi Gördü
uşak uşak belediyesi nurullah cahan 15 temmuz