Sanata farklı bir boyut kattılar

18-07-2014

Sanata farklı bir boyut kattılar

Uşak’ta sanat ile uğraşan iki genç yaptığı gösterileri ile dikkat çekmeye başladı. Kentin çeşitli noktalarında cansız manken olarak bilinen iki genç Türkiye’de ilk defa uygulanan bir gösteri ile görenlerin hayranlığını kazanıyor. Afyon Kocatepe Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri Bölümü 2 Sınıf Öğrencisi Ali Aydın (22) ve Hacettepe Üniversitesi Seramik Bölümü 2. Sınıf Öğrencisi Hazal Göç, yakın zamanda yapacakları program ile daha çok beğeni kazanacaklarını söylediler. Uşak’ta bu şekilde ilk defa bir gösteri düzenlediğini bildiren sanatçılardan Ali Aydın, " İlimizde sanat adına elimizden geleni yapmaktayız. Her ne kadar sanat ile ilgili bir bölümde okumasam da bu konuda farklılık yaratmak istiyorum. Bu nedenle dünyada ender rastlanan sanatsal çalışmalar yapıyorum. Türkiye’de ilk defa gerçekleştirdiğimiz bu sanatsal etkinliği yakında daha tematik ve konulu yaparak toplumumuzda iz yapan konulara vurgu yapacağız” dedi. Kentte sanatın en iyi noktalara gelmesi için iki genç arkadaş yola çıktıklarına dikkat çeken Hazal Göç ise yakın zamanda Türkiye’nin bu konuda tanıdığı sanatçılar olacaklarını dile getirdi. Uşak’ın ilkler ile anıldığını altını çizen Göç, " İlkler kenti Uşak’ta Türkiye’de ilk defa gerçekleşecek bir organizasyona imza atmanın heyecanını yaşıyoruz. Hemşehrilerimize yaptığımız gösterinin beğenilmesinin ardından Türkiye çapında gösterilerimizi yapacağız. Amacımız bu şekilde yapılan sanata farklı bir boyut kazandırmaktır” ifadesini kullandı.

Temalı çalışmalar yapacağız

Yaptıkları işten son derece mutlu olduklarını ifade eden. Afyon Kocatepe Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri Bölümü 2 Sınıf Öğrencisi Ali Aydın, "Biz sanata gönül veren iki arkadaş olarak bu yola 2 yıl önce başladık. Ayrıca sanatın dışında kültürümüzü yaşatılması adına halk oyunları ile de meşgulüz. Biz sanat adına farklı etkinlikler yapmak için yola koyulduk. Cansız manken olarak daha önce çeşitli gösterile yapmıştık. Bu konuda ülkemizde farklı bir boyut getirmek istedik. Dünyada çeşitli örnekleri inceleyerek havada asılı kalma numarasını bulduk. İlk defa ilimize uyguladığımız bu çalışma izleyenlerin beğenisini kazandı. Yakın bir zamanda Filistin’de yaşanan insanlık dramı, doğu Türkistan’da yaşanan acı verici olaylara yaptığımız sanat ile tepki vereceğiz” dedi.

Ülkemizde ilk oldu

Çalışmayı keşfettiklerinde hemen geliştmek için harekete geçtiklerini anlatan Hacettepe Üniversitesi Seramik Bölümü 2. Sınıf Öğrencisi Hazal Göç ise, " Biz cansız manken olarak ilk etapta okul harçlığımızı çıkarmak için çeşitli etkinlikler yapıyorduk. Sonra arkadaşım ile sanat adına kendimizi geliştirmek için ne yapmamız gerektiğini kendimize sorduk. Sonuç olarak dünyada sadece birkaç yerde gördüğümüz bu çalışmayı yaptık. Havada asılı kalma olayının sırrını çözdük ve ilkler şehri Uşak’ta hemen uygulamaya koyduk. Biz bu kadar beğenileceğini tahmin etmiyorduk. Fakat gördüğümüz tepkiler bizi başka illere de gidip gösteri yapmamız konusunda fikir oluşturdu. Bundan sonra da farklı çalışmalar ile sanata boyut katacağız” dedi.

3,297,733.4
İlgili İçerikler: Sanata Doyuran Festival Başladı UŞAK BELEDİYESİNDE ENGELLİLERLE SANATA DOKUNUŞ Uşak Belediyesi İle Kadın Eli Sanata Dönüşüyor ​Uşak Mart Ayında Sanata Doyacak