Başkan Cahan, Milli Eğitim Müdürlüğü Yeni Hizmet Binasını İnceledi

1-10-2018

Kent Park Projesi kapsamında taşınacak olan Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yeni binasında sona yaklaşıldı. Başkan Cahan çalışmaları yerinde inceledi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan tarafından seçim vaadi olarak sunulan ve hayal olarak görülen proje adım adım hayata geçiriliyor. Uşak’ın nefes alacağı 120 bin metrekarelik Kent Park’ta bir yandan çevre düzenlemeleri devam ederken, diğer yandan kalan üç kurumun taşınması için yeni binaları inşa ediliyor.

Cumhuriyet Mahallesi’nde devam eden ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yeni binası olacak yapıdaki son durumu yerinde inceleyen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “15 bin metrekarelik bir arazi üzerinde, yaklaşık 1600 metrekare taban alanı olan ve 5000 metrekare de inşaat alanı bulunan bir yapıdayız. Hedef burada da yıl başında iş bitimi.” dedi.

EĞİTİM CAMİASI KOMPLEKS BİR YAPIYA KAVUŞUYOR

Yeni yapılan binalarla Milli Eğitim Müdürlüğü ve öğretmenevi bir arada olacak. Kompleks bir şekilde hizmet sunacak yapılar ayrıca modernlikle şekilleniyor.Eğitim camiasının kaliteli bir mekanla buluşturulduğunu dile getiren Başkan Cahan, “Burada son derece iyi bir teknik kullandık ve son teknoloji ile mükemmel bir yapı ortaya çıkıyor. Yıl sonu gibi, Milli Eğitim Müdürlüğümüz hizmete girecek. Burası Uşak Belediyesi’nin bir mührü. Bu tarz kalıcı eserler bizler için oldukça değerli.” açıklamalarında bulundu.

Taşınan binaların yıkılarak ortaya çıkan alanın yeşillendirildiğine, tarihi yapıların korunarak halkın hizmetine sunulacağını belirten Başkan Cahan, Kent Park ile birçok önemli konunun çözüldüğünü vurguladı. Hem ömrünü tamamlayan binaların yenilendiğini hem de ortaya çıkan alanın yeşil alan ihtiyacına yanıt vereceğini kaydeden Cahan, proje ile farklı bölgelerin de can kazandırıldığını söyledi. Adliye, Meteoroloji Müdürlüğü, okullar, Milli Eğitim Müdürlüğü ve öğretmenevinin ayrı noktalarda olduğunu ve gittikleri yerlere hareketlilik kazandıracaklarını kaydetti. Bu sayede merkezdeki sıkışmışlığın da sona erdirildiğini söyledi. Alanın yüzde 50’lik bir kısmının hazırlandığını, kalan kısmının da Orhan Dengiz Lisesi’nin, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ve öğretmenevinin taşınmasıyla yapılacağını vurguladı.

Başkan Cahan’a incelemeler esnasında Uşak Belediye Meclisi Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları ve daire müdürlü eşlik etti.

İlgili İçerikler: BAŞKAN ÇAKIN'DAN MESAİ YAPAN PERSONELLERE BAYRAM ZİYARETİ Başkan Çakın'dan Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı İşletme ve İştirakler Müdürlüğünden Abonelik İşlemleri Hakkında Duyuru Başkan Mehmet Çakın'dan Kadir Gecesi Mesajı. Başkan Çakın'dan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı Başkan Çakın Yeni Hizmet Binasındaki ve Nuri Şeker Caddesindeki Çalışmaları İnceledi İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE KULLANILMAK ÜZERE LASTİK ALIMI DOĞRUDAN TEMİN SONUCU Başkan Çakın Esnaf Odalarıyla Telekonferans Yöntemiyle Buluştu SU VE KANALİZASYON MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE KULLANILMAK ÜZERE LASTİK ALIMI DOĞRUDAN TEMİN SONUCU FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDEKİ 3 ADET ARACIN ZORUNLU TRAFİK SİGORTA HİZMETİ ALIMI DOĞRUDAN TEMİN
kent park uşak uşak belediyesi nurullah cahan milli eğitim