Başkan Cahan, Milli Eğitim Müdürlüğü Yeni Hizmet Binasını İnceledi

1-10-2018

Kent Park Projesi kapsamında taşınacak olan Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yeni binasında sona yaklaşıldı. Başkan Cahan çalışmaları yerinde inceledi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan tarafından seçim vaadi olarak sunulan ve hayal olarak görülen proje adım adım hayata geçiriliyor. Uşak’ın nefes alacağı 120 bin metrekarelik Kent Park’ta bir yandan çevre düzenlemeleri devam ederken, diğer yandan kalan üç kurumun taşınması için yeni binaları inşa ediliyor.

Cumhuriyet Mahallesi’nde devam eden ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yeni binası olacak yapıdaki son durumu yerinde inceleyen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “15 bin metrekarelik bir arazi üzerinde, yaklaşık 1600 metrekare taban alanı olan ve 5000 metrekare de inşaat alanı bulunan bir yapıdayız. Hedef burada da yıl başında iş bitimi.” dedi.

EĞİTİM CAMİASI KOMPLEKS BİR YAPIYA KAVUŞUYOR

Yeni yapılan binalarla Milli Eğitim Müdürlüğü ve öğretmenevi bir arada olacak. Kompleks bir şekilde hizmet sunacak yapılar ayrıca modernlikle şekilleniyor.Eğitim camiasının kaliteli bir mekanla buluşturulduğunu dile getiren Başkan Cahan, “Burada son derece iyi bir teknik kullandık ve son teknoloji ile mükemmel bir yapı ortaya çıkıyor. Yıl sonu gibi, Milli Eğitim Müdürlüğümüz hizmete girecek. Burası Uşak Belediyesi’nin bir mührü. Bu tarz kalıcı eserler bizler için oldukça değerli.” açıklamalarında bulundu.

Taşınan binaların yıkılarak ortaya çıkan alanın yeşillendirildiğine, tarihi yapıların korunarak halkın hizmetine sunulacağını belirten Başkan Cahan, Kent Park ile birçok önemli konunun çözüldüğünü vurguladı. Hem ömrünü tamamlayan binaların yenilendiğini hem de ortaya çıkan alanın yeşil alan ihtiyacına yanıt vereceğini kaydeden Cahan, proje ile farklı bölgelerin de can kazandırıldığını söyledi. Adliye, Meteoroloji Müdürlüğü, okullar, Milli Eğitim Müdürlüğü ve öğretmenevinin ayrı noktalarda olduğunu ve gittikleri yerlere hareketlilik kazandıracaklarını kaydetti. Bu sayede merkezdeki sıkışmışlığın da sona erdirildiğini söyledi. Alanın yüzde 50’lik bir kısmının hazırlandığını, kalan kısmının da Orhan Dengiz Lisesi’nin, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ve öğretmenevinin taşınmasıyla yapılacağını vurguladı.

Başkan Cahan’a incelemeler esnasında Uşak Belediye Meclisi Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları ve daire müdürlü eşlik etti.

İlgili İçerikler: ZABITA MÜDÜRLÜĞÜNÜN BUGÜNKÜ ADRESİ DOKUMACILAR SİTESİ UŞAK BELEDİYESİ VE UŞAK İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDA USMEK PROTOKOLÜ İMZALANDI UŞAK BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN DUYURU EKİM 2019 Uşak Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Yapı Kontrol Biriminden Duyuru UŞAK BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ MİNİKLERDE ÇEVRE DUYARLILIĞI OLUŞTURMAK İÇİN KOLLARI SIVAD ​Uşak Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden duyuru 20/09/2019 UŞAK'TA SANATIN YENİ ADRESİ AKADEMİ UŞAK 2019-2020 EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR Başkan Mehmet Çakın'dan Yeni Eğitim Öğretim Yılı Mesajı CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI ve DEVLET ÇOKSESLİ KOROSU UŞAKLILARA UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTI Başkan Cakın'dan 1 Eylül Mesajı
kent park uşak uşak belediyesi nurullah cahan milli eğitim