​Başkan Cahan'ın Öğretmenler Günü Mesajı

24-11-2015

Başkan Cahan’ın Öğretmenler Günü Mesajı

Belediye Başkanı Nurullah Cahan 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir açıklama yayınladı. Öğretmenlerin emeklerinin karşılığının asla ödenilmeyeceğinin belirtildiği açıklama şöyle devam etti: “Öğretmenlerimiz fedakarca çalışan, bizlerin, vatanının ve milletinin selameti için çaba veren eğitim neferleridir. Bugün nereye bakarsak bakalım bütün güzelliklerde öğretmenlerimizin eserleri vardır. Tarihimiz ve dinimizde öğretmenlere verilen değerleri en güzel şekilde gerçekleriyle ortaya koymaktadır. Öyle ki Hz Ali ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyerek öğretenin ne kadar kutsal olduğunu ifade etmiştir. Bunun yanında ecdadımızda da güzel örnekler söz konusudur. Tarihimize ismini altın harflerle yazdıran Yavuz Sultan Selim Han sefer dönüşünde hocasının atının ayağından kaftanına gelen çamur karşısında ‘Âlimin atının ayağından sıçrayan çamur parçası, bizim için şereftir’ diyerek yine eğitenlere atıfta bulunmuştur. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk de ‘Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ diyerek öğretmenlerin ülkelerin yeni kuşaklara ettiği etkiden bahsetmiştir. İşte öğretmenlerimiz bizler için böyle değerlidir. Bu vesileyle 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutlarım”

İlgili İçerikler: Uşaklı Gazilere Gaziler Günü Hediyesi Başkan Çakın'dan Gaziler Günü Mesajı Başkan Çakın'dan Kurban Bayramı Mesajı Mustafa Öğünür 2020 Yılı Emlak ve Çevre Temizlik vergileri son ödeme günü 01.06.2020 Pazartesi'dir. Başkan Çakın'dan Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı 25-26 Mayıs Ramazan Bayramı 2. ve 3. günü açık olacak nöbetçi fırınlar. Başkan Çakın'dan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı Başkan Mehmet Çakın'dan Kadir Gecesi Mesajı. Başkan Çakın'dan Ramazan Ayı Mesajı
uşak belediyesi nurullah cahan başkan 24 kasım öğretmenler günü