Başkan Çakın'dan 23 Nisan Mesajı

23-04-2020

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınladığı yazılı açıklamasında önemli mesajlara yer veren Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, geleceğin gençlere emanet olduğunu vurguladı. Başkan Çakın, 23 Nisan’ın önemini iyi anlamak ve gençlere iyi anlatmak gerektiğini paylaştı.

Kurulan ilk meclisin “hürriyet sevdalısı bir millet” mührünü taşıdığını kaydeden Çakın’ın işte o açıklaması:

“Kıymetli hemşehrilerim;

Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin 100. kuruluş yıl dönümünü, ülkemizin ve dünyanın geleceğini aydınlatacak tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını gönülden kutluyorum.

Bağımsızlık mücadelesinin adeta en mühim dönüm noktalarından olan bu önemli günün çocuklarımıza armağan edilmiş olmasının altında yatan gayeyi ve manayı çok iyi anlamak gerektiğini ifade etmek istiyorum.

Milletimiz büyük bir kararlılık ortaya koyarak hürriyete olan sevdasını daima göstermiş ve bundan tam 100 sene evvel ise bunun mührünü kurduğu birinci meclisle vurmuştur. Aziz milletimizin canı pahasına verdiği İstiklal Mücadelesinin sonucu işte o gün belirlenmiş ve hakimiyetin yine bu necip millete ait olduğu tüm cihana gösterilmiştir. Bu kutlu nişane, demokrasinin ve milli iradenin bir göstergesidir.

Taşıdığı anlamlar yönünden çok özel olan bu günün çocuklarımıza armağan edilmesi: Onlara ve ideallerine, azim ve kararlılıklarına olan güvenin bir göstergesidir. Şanlı bir tarihi nakış nakış işleyen milletimizin evlatları da aynı inançla bizleri yarınlara ulaştıracaktır. O günkü ruhun geleceğimizi aydınlatacak mesajlar barındırdığını daima anımsamak gerektiğini unutmamamız gerekiyor.

Çocuklarımızla daha güçlü yarınlara inancımızın tam olduğunu ifade etmek istiyor, Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Mücadelemizde etkin rol alan ilk Meclisimizdeki milletvekillerini, tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyorum.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, tüm evlatlarımızı ve aziz milletimizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

İlgili İçerikler: BAŞKAN ÇAKIN'DAN MESAİ YAPAN PERSONELLERE BAYRAM ZİYARETİ Başkan Çakın'dan Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı Başkan Çakın'dan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı Başkan Mehmet Çakın'dan Kadir Gecesi Mesajı. Başkan Çakın Yeni Hizmet Binasındaki ve Nuri Şeker Caddesindeki Çalışmaları İnceledi Başkan Çakın Esnaf Odalarıyla Telekonferans Yöntemiyle Buluştu UŞAK'TA 23 NİSAN COŞKUSU GÖKYÜZÜNÜ AYDINLATTI Başkan Çakın'dan Ramazan Ayı Mesajı UŞAK BELEDİYESİ 23 NİSAN COŞKUSUNU HALKIN AYAĞINA GÖTÜRDÜ BAŞKAN ÇAKIN VATANDAŞI BİLGİLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR
uşak belediyesi Bayram kutlama mesaj 23 nisan mehmet çakın