BEKLENEN HABER GELDİ, O MAHALLELERDEKİ DİREKLER TARİH OLACAK

17-06-2019

Uşak Belediyesi ile OEDAŞ iş birliğinde geliştirilen proje kapsamında Uşaklıların uzun zamandır şikayetçi olduğu konuya çözüm getiriliyor. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak’ı yakından ilgilendiren konuya el atarak, OEDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Turan’la yeni proje için imza attı.

Uşak Belediyesi ile Osman Gazi Elektrik Dağıtım Şirketi(OEDAŞ) arasında yer üstü elektrik hatlarının yer altına alınmasına ilişkin imzalar atıldı. Buna göre Uşak’ın çeşitli bölgelerinde bulunan ve binalara yakınlığı yüzünden tehlike oluşturan elektrik hatları yer altına alınacak.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın makamında gerçekleştirilen imza töreninde, Başkan Çakın ile OEDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Turan çalışmanın kapsamına ilişkin son noktayı belirledi. İmzaların atıldığı proje ile Aybey, Elmalıdere, Sarayaltı, Bozkurt, Işık ve Kemalöz Mahallelerinde binalara yakın geçen, daha önce ölümlü ve yaralanmalı kazaların meydana gelmesine sebebiyet veren elektrik hatları yer altına alınacak.

Vatandaşların en önemli ve öncelikli talepleri arasında yer alan elektrik hatlarının yer altına alınmasıyla, bölgede yer alan direkler kaldırılacak. Proje ile hem tehlike bertaraf edilecek hem de direkler nedeniyle oluşan kirli ve karmaşık görüntü yerini güzel ve açık bir şehir görseline bırakacak.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Uşak’ın güzelleşmesi, vatandaşlarımızın taleplerinin hayata geçirilmesi adına çalışmalarımız her alanda devam ediyor. Bu kapsamda Belediyemiz ve Osmangazi Elektrik Dağıtım Şirketimizin iş birliğiyle can güvenliğini öncelik tutarak hayata geçirdiğimiz projemiz vesilesiyle 6 mahallemizde, elektrik hatlarını yer altına alıyoruz. Bu önemli çalışmanın şehrimize hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi.

Projeyi değerlendiren OEDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Turan ise, Uşaklıların binalara yakınlığından dolayı şikayet ettikleri yer üstü elektrik hatlarının kaldırılması için gerekenin Uşak Belediyesi iş birliği içerisinde yapılacağını belirtti.

İlgili İçerikler: 01/10/2020 tarih 227 Sayılı B.M.K İmar Planı Değişikliği 01/10/2020 tarih 228 Sayılı B.M.K İmar Planı Değişikliği 01.10.2020 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 02/09/2020 tarih 187 Sayılı B.M.K İmar Planı Değişikliği 02/09/2020 tarih 188 Sayılı B.M.K İmar Planı Değişikliği 02/09/2020 tarih 186 Sayılı B.M.K İmar Planı Değişikliği 01.10.2020 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 02/09/2020 tarih 199 Sayılı B.M.K İmar Planı Değişikliği Kent Tarihi Müzesi'nde Ahilik Haftası Ödül Töreni Yapıldı 02.09.2020 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı
uşak uşak belediyesi yer altı mehmet çakın oedaş elektrik direkleri