CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI ve DEVLET ÇOKSESLİ KOROSU UŞAKLILARA UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTI

1-09-2019

KURTULUŞ GÜNÜNÜN YIL DÖNÜMÜNDE UŞAK'TA BİR İLK DAHA YAŞANDI.

1 Eylül Uşak'ın düşman işgalinden kurtuluşu, Uşak Belediyesi'nin şehirde düzenlediği çeşitli etkinliklerle kutlandı.  Kurtuluş Haftası'nın 97. yıldönümüne özel olarak Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün organize ettiği etkinlikte sahne alan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Devlet Çoksesli Korosu Uşaklılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Etkinlikler ilk olarak protokol üyelerinin ve vatandaşların katılımıyla, Belediye önünden Tiritoğlu Parkı'na kadar Mehteran Takımı eşliğinde devam eden kortej yürüyüşü ile başladı.
İsmetpaşa Caddesi boyunca vatandaşların yoğun ilgisi ve alkışlarıyla yürünen Kortejin ardından Tiritoğlu Parkı'nda protokol konuşmaları yapıldıktan sonra protokol üyeleri ve vatandaşlar park içindeki Kurtuluş Mücadelesi'nin fotoğraflandığı sergiyi gezdi. Daha sonra, 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda, Uşak'ta ilk kez sahne alan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Devlet Çok Sesli Korosu'nun konserine geçildi.

Konserde birbirinden değerli eserleri icraa eden Senfonisi Orkestrası ve eserlere farklı bir ahenk katan Çoksesli Koro'nun bir buçuk saatlik performansı dakikalarca ayakta alkışlandı.

Konser sonunda Başkan Çakın, Uşaklılara şanlı zaferimizin gururunu birlikte yaşamaktan onur duyduğu dile getirirken,  organizasyonda emeği geçen herkese şükranlarını sundu. Başkan Mehmet Çakın, gazilerimizi ve şehitlerimizi minnetle andığı belirttiği konuşmasında ayrıca şu açıklamalarda bulundu:

"Bu akşam bizleri yalnız bırakmayan başta tüm hemşehrilerimize ve şehrimizin kurtuluş yıl dönümünde bizlere unutulmaz bir gece yaşatan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'na ve Devlet Çoksesli Korosu'na çok teşekkür ediyor, bir kez daha şehrimizin 1 Eylül Kurtuluş Günü'nü tebrik ediyorum. Uşak Belediyesi olarak yıl boyu bu tarz etkinliklerimizle beraber olacağız."

İzleyenlerin de eserlere eşlik ettiği, milli duyguların zirve yaptığı görkemli gece, plaket töreninin ardından, son buldu.
Son Düzenlemeler: 02 Eyll, 2019
İlgili İçerikler: UŞAK'TA BİR İLK OLAN ÇOCUK BİLİM SANAT ÇOCUK ŞENLİĞİ İLE 3500 ÇOCUK HEM EĞLENDİ HEM ÖĞRENDİ Ayşe Birgül Başkan Çakın Basın Mensuplarıyla Değerlendirme Toplantısında Bir Araya Geldi Uşak Belediyesi Oda Orkestrası Klasik Müzik Sevenleri Bir Araya Getirdi Uşak Belediyesi Kent Orkestrası Muhteşem Bir Yeni Yıl Konseriyle 2020'ye Merhaba Dedi Uşak Belediyesi'nden Yeni Bir Sosyal Sorumluluk Çalışması Devlet Su işlerinden Emekli İbrahim Coşkun UŞAK BELEDİYESİ VE KIZILAY ARASINDA İMZALANAN PROTOKOLLE UŞAK'A YENİ KAN ALMA BİRİMİ KURULUYOR A CAPELLA UŞAK VOKAL TOPLULUĞU VE UŞAK BELEDİYESİ ÇOKSESLİ ÇOCUK KOROSUNDAN MUHTEŞEM KONSER UŞAK BELEDİYESİ ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE KARAAĞAÇ MESİRE ALANINI TEMİZLEDİ
CUMHURBAŞKANLIĞI