CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI ve DEVLET ÇOKSESLİ KOROSU UŞAKLILARA UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTI

1-09-2019

KURTULUŞ GÜNÜNÜN YIL DÖNÜMÜNDE UŞAK'TA BİR İLK DAHA YAŞANDI.

1 Eylül Uşak'ın düşman işgalinden kurtuluşu, Uşak Belediyesi'nin şehirde düzenlediği çeşitli etkinliklerle kutlandı.  Kurtuluş Haftası'nın 97. yıldönümüne özel olarak Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün organize ettiği etkinlikte sahne alan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Devlet Çoksesli Korosu Uşaklılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Etkinlikler ilk olarak protokol üyelerinin ve vatandaşların katılımıyla, Belediye önünden Tiritoğlu Parkı'na kadar Mehteran Takımı eşliğinde devam eden kortej yürüyüşü ile başladı.
İsmetpaşa Caddesi boyunca vatandaşların yoğun ilgisi ve alkışlarıyla yürünen Kortejin ardından Tiritoğlu Parkı'nda protokol konuşmaları yapıldıktan sonra protokol üyeleri ve vatandaşlar park içindeki Kurtuluş Mücadelesi'nin fotoğraflandığı sergiyi gezdi. Daha sonra, 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda, Uşak'ta ilk kez sahne alan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Devlet Çok Sesli Korosu'nun konserine geçildi.

Konserde birbirinden değerli eserleri icraa eden Senfonisi Orkestrası ve eserlere farklı bir ahenk katan Çoksesli Koro'nun bir buçuk saatlik performansı dakikalarca ayakta alkışlandı.

Konser sonunda Başkan Çakın, Uşaklılara şanlı zaferimizin gururunu birlikte yaşamaktan onur duyduğu dile getirirken,  organizasyonda emeği geçen herkese şükranlarını sundu. Başkan Mehmet Çakın, gazilerimizi ve şehitlerimizi minnetle andığı belirttiği konuşmasında ayrıca şu açıklamalarda bulundu:

"Bu akşam bizleri yalnız bırakmayan başta tüm hemşehrilerimize ve şehrimizin kurtuluş yıl dönümünde bizlere unutulmaz bir gece yaşatan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'na ve Devlet Çoksesli Korosu'na çok teşekkür ediyor, bir kez daha şehrimizin 1 Eylül Kurtuluş Günü'nü tebrik ediyorum. Uşak Belediyesi olarak yıl boyu bu tarz etkinliklerimizle beraber olacağız."

İzleyenlerin de eserlere eşlik ettiği, milli duyguların zirve yaptığı görkemli gece, plaket töreninin ardından, son buldu.
Son Düzenlemeler: 02 Eyll, 2019
İlgili İçerikler: KAHVE MOLASI UŞAK'TA YÜZLERCE KİŞİYİ BİR ARAYA GETİRDİ UŞAK BELEDİYESİ ODA ORKESTRASI UŞAKLILARA UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTI BAŞKAN ÇAKIN, UŞAK MERKEZ MAHALLE MUHTARLARIYLA BİR ARAYA GELDİ Uşak Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Yapı Kontrol Biriminden Duyuru Naile Birgül 15 Temmuz, Uşak'ta İlk Geceki Ruhla Anıldı TEMİZ BİR UŞAK İÇİN UŞAK BELEDİYESİ'NDEN SEFERBERLİK BU BAKIŞ AÇISI UŞAK'A KAZANDIRACAK: STK'LARIMIZLA VE KONSEYİMİZLE BİRLİKTE YOL ALACAĞIZ Başkan Çakın'dan Kadir Gecesi Mesajı BAŞKAN CAHAN'A BİR TEŞEKKÜR DAHA
CUMHURBAŞKANLIĞI