CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI ve DEVLET ÇOKSESLİ KOROSU UŞAKLILARA UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTI

1-09-2019

KURTULUŞ GÜNÜNÜN YIL DÖNÜMÜNDE UŞAK'TA BİR İLK DAHA YAŞANDI.

1 Eylül UÅŸak'ın düşman iÅŸgalinden kurtuluÅŸu, UÅŸak Belediyesi'nin ÅŸehirde düzenlediÄŸi çeÅŸitli etkinliklerle kutlandı.  KurtuluÅŸ Haftası'nın 97. yıldönümüne özel olarak Kültür ve Sosyal Ä°ÅŸler Müdürlüğünün organize ettiÄŸi etkinlikte sahne alan CumhurbaÅŸkanlığı Senfoni Orkestrası ve Devlet Çoksesli Korosu UÅŸaklılara unutulmaz bir gece yaÅŸattı.

Etkinlikler ilk olarak protokol üyelerinin ve vatandaşların katılımıyla, Belediye önünden Tiritoğlu Parkı'na kadar Mehteran Takımı eşliğinde devam eden kortej yürüyüşü ile başladı.
İsmetpaşa Caddesi boyunca vatandaşların yoğun ilgisi ve alkışlarıyla yürünen Kortejin ardından Tiritoğlu Parkı'nda protokol konuşmaları yapıldıktan sonra protokol üyeleri ve vatandaşlar park içindeki Kurtuluş Mücadelesi'nin fotoğraflandığı sergiyi gezdi. Daha sonra, 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda, Uşak'ta ilk kez sahne alan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Devlet Çok Sesli Korosu'nun konserine geçildi.

Konserde birbirinden deÄŸerli eserleri icraa eden Senfonisi Orkestrası ve eserlere farklı bir ahenk katan Çoksesli Koro'nun bir buçuk saatlik performansı dakikalarca ayakta alkışlandı.

Konser sonunda BaÅŸkan Çakın, UÅŸaklılara ÅŸanlı zaferimizin gururunu birlikte yaÅŸamaktan onur duyduÄŸu dile getirirken,  organizasyonda emeÄŸi geçen herkese şükranlarını sundu. BaÅŸkan Mehmet Çakın, gazilerimizi ve ÅŸehitlerimizi minnetle andığı belirttiÄŸi konuÅŸmasında ayrıca ÅŸu açıklamalarda bulundu:

"Bu akşam bizleri yalnız bırakmayan başta tüm hemşehrilerimize ve şehrimizin kurtuluş yıl dönümünde bizlere unutulmaz bir gece yaşatan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'na ve Devlet Çoksesli Korosu'na çok teşekkür ediyor, bir kez daha şehrimizin 1 Eylül Kurtuluş Günü'nü tebrik ediyorum. Uşak Belediyesi olarak yıl boyu bu tarz etkinliklerimizle beraber olacağız."

İzleyenlerin de eserlere eşlik ettiği, milli duyguların zirve yaptığı görkemli gece, plaket töreninin ardından, son buldu.
Son Düzenlemeler: 02 Eylül, 2019
İlgili İçerikler: Bir Eylül Sanayi Sitesi Yağmur Suyu Hattına Kavuşuyor HER KULAÇ BAŞARIYA ATILAN BİR ADIM Birol Kurtuluş Birol Satılmış BİRBİRİNDEN GÜZEL ÜRÜNLER ZÜMRA KADIN EL EMEĞİ PAZARINDA UŞAK BELEDİYESİ İLE ENGELLER BİR BİR KALKIYOR GURBETÇİ FESTİVALİ UNUTULMAZ BİR KAPANIŞ YAPTI Birol Güneş UŞAK BELEDİYESİ ARTIK E-DEVLETTE MODAFEST'TE HER GÜN BAŞKA BİR EĞLENCE
CUMHURBAÅžKANLIÄžI