"Uşak Halısı Hak Ettiği Yeri Buldu"

20-01-2017

“Uşak Halısı Hak Ettiği Yeri Buldu”

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve eşi Halime Cahan Uşak halısını dokuyan bayanları Dokur Evi’nde ziyaret etti. Cumhurbaşkanı’nın selamlarını ileten Başkan Cahan, dokuyucu bayanlarla sohbet ederek Uşak halısının hak ettiği değeri bulduğunu söyledi.

Dokur evinde gerçekleşen ziyarette bir konuşma yapan Başkan Cahan, dokuyucu bayanlara teşekkür ederek şunları söyledi: “Uşak halılarının can bulduğu yerdeyiz. Halıları dokuyan bayanlarımızla da bir çay sohbetinde bulunalım istedik. Bilindiği üzere iki hafta önce Sayın Cumhurbaşkanımıza tarihi anlamlar yüklü Uşak halımızı hediye etmiştik. Halımızı dokuyan kardeşlerimize de bugün eşimle birlikte bir teşekkür ziyareti gerçekleştiriyoruz. Kendi emekleri ile ortaya koydukları Uşak halısı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yerini aldı. Halımız hak ettiği yeri en güzel şekilde buldu. Bu süreçten sonra da Cumhurbaşkanlığına gelen misafirlere hediye edilmek üzere Külliye’den halı siparişlerini almaya başladık. Gece gündüz emek sarf ederek kendi duygularını halılara yansıtan ve ecdadımızın hatıralarını yaşatan tüm dokuyucu bayanlarımıza teşekkür ediyorum. Onların emekleri ile Uşak halısı değerini daha üst mertebelere taşıyacak ve tarihi mekanlar da eskiden olduğu gibi yeniden can bulacak.”

İlgili İçerikler: ŞEKEREVLERİ KAPALI PAZAR YERİ VATANDAŞTAN TAM NOT ALDI KARAAĞAÇ KAPALI PAZARYERİ HİZMET VERMEYE BAŞLADI ŞEKEREVLERİ PAZARYERİ UŞAK HALKIYLA BULUŞMAK İÇİN GÜN SAYIYOR KARAAĞAÇ MAHALLESİ KAPALI PAZAR YERİ KURA ÇEKİMİ Fatih Pazar Yeri Kura Çekimi Başvuru Listesi FATİH VE KEMALÖZ KAPALI PAZARYERİ PARSELLERİNİN İŞ KOLU NUMARALANDIRILMASI HAKKINDA FATİH VE KEMALÖZ KAPALI PAZARYERİ PARSELLERİNİN İŞ KOLU NUMARALANDIRILMASI Karaağaç Kapalı Pazaryeri Kura Çekimi Ulubey Hanyeri Köyünden Ali Ertürk UŞAK BELEDİYESİ KAÇAK PAZAR YERİNE EL ATTI
uşak uşak belediyesi nurullah cahan cumhurbaşkanı halısı