UŞAK'TA HER MAHALLEYE EN AZ 100 FİDAN

9-11-2023

Cumhuriyetin 100. yılı münasebeti ile Uşak Belediyesi tarafından 29 mahallede gerçekleştirilecek olan “Her Mahalleye 100 Yeni Fidan” projesinin ilki Atatürk Mahallesi’nde bulunan Fevzi Çakmak Parkı’nda gerçekleştirildi. Bölge halkının ve çok sayıda öğrencinin katıldığı etkinlikte fidanlar toprakla buluşturuldu.

Daha yeşil bir Uşak anlayışıyla çalışmalarına yön veren Uşak Belediyesi kentin her noktasında yeşillendirme faaliyetlerini sürdürüyor. 100. Yıl Parkı, Bölme Piknik Alanı gibi birçok parkı tamamlayarak şehirdeki yeşil alanı miktarını çoğaltan Uşak Belediyesi, vizyon yatırımlardan olan Dikilitaş Millet Bahçesi ve Çocuk Kent Projesi gibi çalışmalarla da yeşil Uşak’a verdiği önemi gösteriyor.

“Her Mahalleye 100 Yeni Fidan” projesi kapsamında ilk mahalle olarak Atatürk Mahallesi’nde bulunan Fevzi Çakmak Parkı seçildi. Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın yanı sıra Aydın Turan İlkokulu ve Öğretmen Mahmut Özgöbek İlkokulu öğrencileri ile mahalle sakinleri de bu anlamlı etkinliğe katılım gösterdi. Yapılan fidan dikimi ile en az 100 adet çeşitli peyzaj ve meyve ağacı toprakla buluşturularak, fidanların ilk can suları verildi.

Yeşil Uşak İçin Çalışmalar Sürüyor

Ağaç dikmenin ve doğaya katkı sunmanın son derece önemli bir konu olduğunu ve bu kapsamda çalışmalarına yön verdiklerini ifade eden Başkan Çakın, “Bu projeyi geleceğimizin teminatı çocuklarımız ile gerçekleştirmeyi arzu ettik. Bugün bu fidanları hep birlikte toprakla buluşturacağız ve çocuklarımız gibi bu fidanlarda büyüyecekler, serpilecekler, şehrimize ve ülkemize nefes olacaklar. Ağaç hayatımızın vazgeçilmez bir parçasıdır. Doğaya ne kadar çok ağaç dikersek, hayata ve geleceğimize o kadar çok katkı sağlamış oluruz. Peygamber Efendimiz diyor ki; “Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz.” İşte ağaç dikmek o kadar önemli bir husustur. Biz de iklim değişikliklerinin, büyük doğal afetlerin ve susuzluğun yaşandığı ülkemizde bunlarla mücadelenin en önemli işlerden bir tanesinin ağaç dikmek olduğunun bilincindeyiz ve bu kapsamda projemizi başlatmış bulunuyoruz.  29 mahallemizin tamamında en az 100 ağacımızı toprakla buluşturacağız. Sadece bu 100’er ağaçla kalmayıp, şehrimizin her bölgesinde ağaç dikim seferberliği başlatacağız. 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde de aynı anlayışla fidanlarımızı toprakla buluşturacağız.” dedi.

Fidanlara İsimler Yazıldı, Belgeler Verildi

Etkinliğe katılan çocuklara, projeye yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür belgeleri teslim edilerek, her bir fidana isimleri yazıldı.

Proje önümüzdeki günlerde Uşak’ın diğer mahallelerinde gerçekleştirilmeye devam edecek.

İlgili İçerikler: UŞAK BELEDİYESİ, 11 BİN FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURUYOR Kemalöz Mahallesi Sakinlerinden, Ramazan Fidan Ramazan Fidan Hatice Fidan Cennet Erfidan Güler Fidan Merkez Elmacık Köyü'nden Hüseyin Erfidan Merkez Özdemir Mahalesi'nden Hasan Hüseyin Fidan Zehra Fidan Halime Erfidan
uşak mehmet çakın uşak haber ağaç dikme günü 11kasım fevzi çakmak parkı atatürk mahallesi