UŞAK BELEDİYESİ, 11 BİN FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURUYOR

13-11-2023

Uşak Belediyesi, çevreyi koruma ve yeşil alanları çoğaltma konusundaki hassasiyetini bir kez daha göstererek 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'ne özel bir etkinlik düzenledi.

Uşak’ta 11 bin fidanı geleceğe miras bırakma hedefiyle düzenlenen program kapsamında; yeşilin ve mavinin merkezi Yeşil Karaağaç Doğal Yaşam Merkezi'nde vatandaşlarında katılımlarıyla binlerce fidan toprakla buluşturuldu.Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın'ın önderliğinde gerçekleştirilen etkinlik; Genç Kuşak Topluluğu, Uşak Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi (UKAMER) kadınları, Sivil Toplum Kuruluşları, Uşak Üniversitesi Toplulukları ve vatandaşların katılımlarıyla renklendi. Başkan Çakın, doğanın korunması ve sürdürülebilir bir gelecek için bu tür etkinliklerin düzenlenmesinin gerekliliğine vurgu yaptı.

Geleceğe Değerli Yatırımlar Yapıldı

Etkinlikte konuşma yapan Başkan Çakın, “Ağaçlar hem bugünümüz hem de yarınlarımız için çok önemlidir. Özellikle küresel iklim değişikliği nedeniyle, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve şehrimizde çok tehlikeli bir kuraklıkla karşı karşıyayız. Erozyon nedeniyle ağaçlarımızı kaybediyoruz. Bizim bu tehditleri ortadan kaldırabilmemiz için ağaçlandırma seferberliğini çok daha fazla önemsememiz, benimsememiz ve katkı sağlamamız gerekiyor. Bu gerekçeyle bizlerde hem gençlerimizin farkındalıklarını arttırmak hem de ağaçlandırılmış alanlarımızı çoğaltmak için bu ve benzeri etkinlikleri düzenliyoruz. Geçtiğimiz hafta öğrencilerimizle birlikte, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı münasebetiyle her mahallemize en az 100 fidan kampanyasını başlattık ve Atatürk Mahallemizde bulunan Fevzi Çakmak Parkı’nda ilk ağaçlandırmamızı yaptık. İnşallah 29 mahallemizde de parklarımızı ağaçlandırmaya devam edeceğiz. 11 Kasım günü yani bugün, Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 2019 yılında Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edildi. Her sene 11 Kasım’da ve saat 11.11’de tüm kamu kuruluşları ağaçlandırma çalışması yapıyor. Sadece tek bir kurumun değil, tüm kurum ve kuruluşların ve hepimizin bu ağaçlandırma seferberliğine katkı sağlaması gerekiyor. Bu anlamda bizlerde bugün Yeşil Karaağaç Mahallemize kazandırdığımız Doğal Yaşam Merkezi’nin daha da yeşillenmesi için sizlerle birlikte 11 bin fidanı toprakla buluşturacağız. Bugün dikilen her ağaç inşallah büyüyerek geleceğe birer nefes olacak. Özellikle bu tür etkinliklerde üniversite topluluklarımızı, sivil toplum kuruluşlarımızı yanımızda görmek bize güç veriyor.” dedi.

Vatandaşlardan Başkan Çakın’a Teşekkür

Etkinlikte yer alan Uşak Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü öğrencisi Yeter Nur Çetinkaya, “Öncelikle böyle güzel bir etkinlikte bizleri buluşturduğu için Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim. Bilinçlendirici bir etkinlik olduğunu düşünüyorum, hep birlikte geleceğemize güzel miraslar bıraktık.” dedi.

Uşak Üniversitesi öğrencisi Berna Eryiğit ise, “Bugün buraya birer anı ve geleceğimiz için birer fidan bırakmaya geldik. Bu güzel etkinlikte bulunduğum için çok mutluyum.” ifadelerini kullandı.

Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği Öğrencileri Yardımlaşma Topluluğu Başkanı Burak Vargün, “Buraya 150 arkadaşımla beraber geldim, bir insan bir fidan dedik ve geleceğe bir iz bıraktık. Bizleri böyle gurur verici bir etkinlikte buluşturduğu için Belediye Başkanımız Mehmet Çakın’a çok teşekkür ederiz” dedi.

Başkan Çakın, fidan dikiminin ardından vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti.

Ayrıca Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Belediyesi sosyal medya hesaplarından yapılan “Milli Ağaçlandırma Günü’nde 11 fidan dikiyoruz” başlığı altındaki e-sertifika linkine de yoğun ilgi olduğunu paylaşarak, katılım gösteren herkese teşekkürlerini ilettiğini ifade etti.

Son Düzenlemeler: 15 Kasm, 2023
İlgili İçerikler: BAŞKAN YALIM, İFTAR SOFRASINDA BİNLERCE VATANDAŞLA BİR ARAYA GELDİ Binyami Soyak BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI
uşak uşak belediyesi karaağaç Fidan belediye mehmet çakın ağaç Milli Ağaçlandırma