​Cahan, "Kadına Yönelik Her Türlü Şiddete Karşıyız"

7-03-2015

Cahan, “Kadına Yönelik Her Türlü Şiddete Karşıyız”

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan 08 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili yayınladığı mesajda son yıllarda sürekli gündeme gelen kadına yönelik şiddete değindi. Başkan Cahan, “Kadına yönelik artan şiddet olaylarının karşısındayız. Ne vicdanlar, ne de dinimiz kadınlarımıza gösterilen şiddete razı değildir” dedi.

Şiddet uygulayanlar kendini kandırıyor

Belediye Başkanı Nurullah Cahan 08 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesi ile bir mesaj yayınladı. Mesajında kadının önemine değinen Başkan Cahan, kadınlara uygulanan her türlü şiddet ve baskının karşısında olduklarını anlattı. Başkan Cahan, “Maalesef son yıllarda gün geçmiyor ki kadına yönelik şiddet, cinayetler ve baskılar içeren üzücü haberler ile karşılaşmaktayız. Bu tür olaylar vicdanlarımızda derin yaralar açmaktadır. Kendisinden güçsüz olanı baskı ve şiddet ile yıldırmak isteyenler aslında kendilerini kandırmaktadırlar. Son olarak Özgecanımızın yitirilmesi ile gördük ki kamu vicdanı da bu konuda son derece hassasiyet ile durmaktadır. Bu nedenle hep birlikte el ele vererek bu kötü duruma dur dermek gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Ailelere bu konuda büyük vazifelerin düştüğünü aktaran Cahan, “Bilinçli yetişen nesiller gelecekte bir daha böyle kötü olayların olmasının önüne geçecektir” ifadesini kullandı.

Dinimizde kadına büyük önem veriliyor

İslamiyet’te de şiddetin yerinin olmadığına dikkat çeken Cahan şunları kaydetti: “Güzel dinimiz İslamiyet ve bize gönderilen Kutsal Kitap Kur’an-ı Kerim kadınlarımıza değer verilmesi yönünden birçok güzel kelamlar etmiştir. Hz Muhammed (SAV) ‘İmanı en olgun olan mümin, ahlakça en güzel olandır. En hayırlınız da hanımına en güzel davranandır’ derken, veda hutbesinde de ‘Kadınlar size Allah’ın bir emanetidir’ buyurmuştur. İslamiyet, kadının toplumdaki yerini çok iyi ve sağlam bir şekilde belirlemiştir. Kadın, insan neslini doğuran ve yetiştiren önemli bir varlıktır. Kadınlarımızın kalbi, sevgi ile nakış nakış işlenmelidir ki, çocuklarını o sevgiyle korusun, büyütsün ve topluma yararlı insanlar haline getirebilsin. Ayrıca Cennetin analarımızın ayakları altında olduğu gerçeği de kadınlarımızın önemine dikkat çekmektedir. Bu nedenle kadınlarımıza yönelik uygulanan her türlü şiddete birlikte karşı duralım”

İlgili İçerikler: EV VE SÜS HAYVANLARININ BAKIMI VE KORUNMASINA YÖNELİK EĞİTİM Kadına Yönelik Projeler Hız Kazanıyor ​Cahan, "Küçük Mustafa'nın Yanındayız" ​Cahan, ​Cahan, "Çocuklarımızın Sporu Sevmesi Adına Çalışmalar Devam Edecek" ​Cahan, "Kentimizin Sorunları Bitiyor" ​Cahan, "Ramazan Ayında Yine On Binlerle Beraberiz" ​Cahan,"Ortak Akıl ile Sanayi Bölgemiz Daha da Gelişecektir" ​Cahan, "Kent Trafiğine Konfor Katıyoruz" ​Cahan, "E-Uşak Projesiyle Hemşehrilerimizin Yanındayız"
kadınlar günü mesajı