Asılsız Haberler ile İlgili Kamuoyuna Duyuru

12-01-2015

Bazı basın yayın kuruluşlarında belediyemiz aleyhinde yapılan asılsız haberlerin neticesinde bu açıklamanın yapılması zorunluluğu doğmuştur.

İlgili internet sitesinde kurumumuz tarafından yapılan ihalelere değinilmiş ve personelimiz ve belediyemiz zan altında bırakılmak istenmiştir. Uşak Belediyesi kentin güzelleşmesi adına yaptığı bütün ihaleleri 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu ve 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu mevzuatına uygun olarak gerçekleştirmekle beraber şeffaf belediyecilik yönetimine uygun olarak ihalelerin gereklerini yerine getirmektedir. Hal böyleyken görevde olduğumuz 10 aylık zaman diliminde yasalara aykırı bir ihale gerçekleşmemiş, keyfi idari yaptırım ve söylemler olmamıştır

Sitede bahsi geçen meclis üyelerimiz ile ilgili iddialar da talihsiz, dedikodu mekanizması ile oluşturulmuş karalamaya yönelik ve basın meslek adabına yakışmayan niteliktedir. Belediye Meclisi’nde grubu bulunan tüm siyasi partilerin temsilcileri Uşak’ın menfaatleri için olumlu oy kullanmaktadır. Ulaşımda sağlanan örnek indirim kararı da bu doğrultuda alınmıştır. Meclisimizde kent ile ilgili bütün kararlarda sadece Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın ve belediye yönetiminin fikri değil, Uşak’ı modern bir kent yapma uğruna fedakarca çalışan grubumuzun belediye meclis üyelerinin ve diğer siyasi parti meclis üyelerinin kararı vardır.

Öte yandan Uşak Belediyesi hiçbir zümrenin, grubun ve kişilerin çıkarlarını gözetmemekle birlikte, Uşak’ta yaşayan bütün vatandaşların çıkarları doğrultusunda iş ve işleyişini gerçekleştirmektedir.

İftira niteliğinde daha önceden danışıklı olarak hazırlandığını düşündüğümüz haberin ise tamamen kişisel menfaatleri zedelenen kişilerin son serzenişleri olarak görmekteyiz. Unutmamalı ki Uşak Belediyesi vatandaşlarının bir kuruşuna dahi zarar gelmemesi için kararlılık ile çalışmalarını yürütecek ve bu uğurda şahsi beklentilere asla fırsat vermeyecektir.

Bahse konu haber sitesince kurumumuza çirkin, mesnetsiz, araştırmaya dayanmayan ve habercilik ilke ve ahlak kurallarına uymayan tarzda haber yayınlanmasını şiddetle kınadığımızı belirtirken yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı beyan ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur

3.7
İlgili İçerikler: ÇARŞI UŞAK PROJESİ'NDE DUYURU 2021 Yılı Kurban Kesim Noktaları ile Uyulması Gereken Kurallara İlişkin Önemli Duyuru Uşak Sanal Arkeoloji Müzesi Hakkında Duyuru Asansör Periyodik Bakımları İle İlgili Duyuru Sokak Hayvanlarıyla ilgili bir yenilik daha Kurban Kesim Noktaları ve Uyulması Gereken Kurallara İlişkin Duyuru İşletme ve İştirakler Müdürlüğünden Abonelik İşlemleri Hakkında Duyuru Uşak Belediyesi'nden Sokağa Çıkılmaması Hakkında Duyuru Uşak Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden Taşınmaz Parsel Edinmeyle İlgili Duyuru Şehit Cenazesi Araç Duyurusu