Jeotermalde su ihtiyacı sona eriyor

5-11-2014

Jeotermalde su ihtiyacı sona eriyor

Uşak Belediyesi kentin projeleri ve gelişimi adına çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Daha önce Kayaağıl Jeotermal Tesisleri’nin yenilenmesi kapsamında başlayan soğuk su kaynağı çalışmasında önemli adımlar atıldı. Buna göre Karabol Deresi mevkisinden tesislerin soğutma suyu ve su ihtiyacının karşılanması için çalışmalar son hızı ile devam ediyor. Kısa süre önce başlayan çalışmalarda somut olarak gelişmeler kaydedildi. Çalışmaların kısa süre içinde bitirileceği ön görülüyor. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Nurullah Cahan termal tesis için çekilen hattın önemli olduğunu belirtti. Uşak’ta belediye olarak kaynakları en verimli şekilde kullandıklarına işaret eden Başkan Cahan, " İlimizde jeotermal kaynağımızın ve tesisimin en iyi yerlere gelmesi adına belediyemiz çalışmaktadır. Geçtiğimiz aylarda tesisimizde başlayan bakım ve onarım çalışmaları ile beraber tesisin soğuk su ihtiyacının karşılanması gerekiyordu. Biz bu konuda hemen çalışmalara başladık ve ihtiyacı bir daha hissedilmeyecek şekilde sona erdireceğiz” dedi. Termalde su ile ilgili sıkıntıların bitmesi ile daha verimli çalışmaların olacağına dikkat çeken Başkan Cahan, tesislerin bitecek çalışmalardan sonra en iyi konumlara geleceğinin altını çizdi. Uşak Belediyesi’nin mevcut işletmeleri ve projelerinde akılcı davranarak çalışmaları sürdüreceğini dile getiren Cahan, " Belediye olarak bütün projelerimizde biz ciddiyet ile çalışmalarımızı sürdürerek yolumuzda ilerliyoruz. Yaptığımız ve yapacağımız projelerin ise ayaklarının yere sağlam basması için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Bu nedenle bundan sonra da geleceği gören ve düşünen çalışmalar içinde olacağız” ifadesini kullandı.

İhtiyaç hissedilmeyecek

Uşak Belediyesi jeotermal tesislerinde içme suyu ve soğutma suyu ile sorunun kalmayacağını ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " İlimizde belediyemiz kentimizin en güzel yerlere gelmesi adına çalışmalarına ara vermeden devam etmektedir. Bütün çalışmalarımızı hassasiyet ile sürdürmekle birlikte geleceği düşünen çaba içersinde bulunuyoruz. Gerek gelecekte yapılacak çalışmalarımız, gerekse mevcut işletmelerimizin daha güzel bir şekilde çalışması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu çalışmalardan birisi de Kayaağıl Jeotermal Tesislerimizde söz konusudur. Bilindiği gibi tadilata alınan merkezimizin su ile ilgili sorunları vardı. Özellikle içme suyunu temini ve soğutma suyu konusunda geçici çözümler söz konusuydu. Belediye yönetimimiz tadilata başlamakla beraber bu sorunun sona ermesi için alternatif çalışmalarını tamamladı. Netice itibari ile Karabol Deresi mevkisinden tesisimize hat döşeme işlemlerine başladık. Çalışmalar çok hızlı bir şekilde ilerlemekle birlikte yakında tamamen bitmiş olacak” dedi.

Bütün çalışmalar geleceği düşünecek

Uşak Belediyesi’nin yapacağı bütün projelerde hassas bir yaklaşım tarzı içinde olacağını belirten Başkan Cahan, " Uşak’ta marka olmak adına her gün giderek artan bir tempomuz söz konusudur. Biz tempomuzu ilimizin gelişimi ve imaj değiştirmesi adına yaparken ilerlemeler kaydetmekteyiz. Bundan sonra kent için yapacağımız çalışmalarda da bir daha ihtiyacı hissedilmeyecek bir proje yönetimi gerçekleştiriyoruz. Bu nedenle çalışmalarımızda hassasiyet ile olası sorunları da değerlendiriyoruz. Titiz çalışmalarımız kentimizin kazanmasına vesile olacak” dedi.

Son Düzenlemeler: 05 Kasm, 2014
İlgili İçerikler: GELECEK SEVGİYLE YEŞERİYOR YAZ OKULU RENKLİ GÖRÜNTÜLERLE SONA ERDİ Genç Kuşak Fest Sefo Konseriyle Sona Erdi UŞAK BELEDİYESİ 7. GELENEKSEL CİRİT TURNUVASI SONA ERDİ YAZ OKULU SONA ERDİ, SERTİFİKALAR ALINDI AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI BASIN TOPLANTISIYLA SONA ERDİ Fatma Sonalcan KENT PARK KAPSAMINDA TAŞINACAK O HİZMET BİNALARINDA SONA YAKLAŞILDI UŞAK BELEDİYESİ DESTEKLİ 3. GELENEKSEL BAHARA MERHABA TENİS TURNUVASI SONA ERDİ İMZALAR ATILDI, UTAŞLI İŞÇİLER MUTLU SONA ULAŞTI