​Başkan Cahan'dan Uşak'ın Kurtuluşu Mesajı

31-08-2016

Başkan Cahan’dan Uşak’ın Kurtuluşu Mesajı

Belediye Başkanı Nurullah Cahan Uşak’ın kurtuluşunun 94. Yıldönümü için bir mesaj yayınladı. Uşaklıların tarihte olduğu gibi bugün de özgürlüğü ve demokrasisi için her zaman mücadeleye hazır olduğunu belirtilen açıklama şu şekilde devam etti:

“İlimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümünü en içten ve en coşkulu şekilde kutluyoruz. Bundan 94 yıl önce hiçbir vesayeti kabul etmeyen ecdadımız zor şartlarda ordusuna destek olmuş, Kuvay-ı Milliye kahramanları ile düşmanı bozguna uğratmıştır. Mehmet Akif’inde dediği gibi Asım’ın nesli kentimizde kendini göstermiş, ülkemizde kötü emelleri olanlar atalarımızın üstün gayretiyle emellerine ulaşamadan def edilmişlerdir. Tarihi boyunca özgürlüğüne dinine, imanına, namusuna düşkün olan Uşaklılar 94 yıl önce de ülkesine ve topraklarına sahip çıkmıştır. İşte deyim yerindeyse hücrelerine kadar özgürlüğü içinde barındıran kentimiz bu bilinci hala bugün de taşımaktadır.

Öyle ki 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ eliyle karanlığa mahkum edilmek istenen ülkemizde ilk reflekslerden birisi de kentimizde verilmiş, meydanlar demokrasi ve özgürlük için çırpınan yüreklerle dolmuştur. Uşak il olduğu tarih olan 15 Temmuz 1953’ün 63. Yıldönümünde adet yeniden tarih yazmıştır. Bu bilinç, ülkemizin ve şehrimizin bundan sonra asla düşman eline terk edilmeyeceğinin silinmez imzasıdır. Bu nedenle hemşehrilerimize atalarının izinden gittiği için ne kadar teşekkür etsek azdır.

İlimizin kurtuluş tarihi olan 01 Eylül tarihi dünya takvimlerine bakıldığında ise Barış Günü olarak kutlanmaktadır. Ne acıdır ki barışı içinde barındıran böyle önemli günde dış güçler maşaları eliyle bizleri esarete mahkum etme çabasını arttırarak sürdürmektedir. Darbe kalkışmasında demokrasi mücadelesiyle bozguna uğrayanlar hain planlarını terörü tırmandırarak yapmak istemektedir. FETÖ terör örgütü ile başaramadıklarını hain PKK ve DEAŞ ile başarmak isteyenler gözlerini kırpmadan patlattıkları bombalar ile çoluk çocuk demeden katliam gerçekleştirmişlerdir. Yurttaşlarımız alçakların saldırıları ile canlarını kaybetmiş, evlatlar annesiz ve babasız, anne ve babalar ise evlatsız bırakılmıştır.

İşte tüm bu çırpınışlar tıpkı geçmişimizde olduğu gibi ülkemizin şanlı ve şerefli tarihine yakışan bir şekilde tekrar şaha kalkışının dış güçlerde yarattığı derin endişedir. Bugün mazlumların sesi olan ülkemiz masum halkların gözlerinin üzerinde olduğu ve dualarıyla yaşattığı konumdadır. Son olarak Suriye’de hakları olmadığı halde dolaylı yönden işgalde bulunanlara, ülkemiz en güzel cevabı şanlı ordularıyla vermiştir. Terörü temizleme ve mazlum halklara hak ettiklerini vermek amacıyla Suriye’ye giren ülkemiz şimdiden takdir kazanan bir ülke olmuştur.

Bu vesileyle şunu tekrar ifade etmek isterim.  Ülkemiz asırlarca kahramanlığı ve adaleti ile örnek olmuştur. Selahattin Eyyubi gibi haçlı zihniyetine son veren, Fatih Sultan Mehmet gibi imkansız denileni başaran ve dünyada yeni bir devir açan, Kanuni Sultan Süleyman gibi kıtaları fetheden, Abdülhamit gibi ülkesine aşık olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi bitmek üzere olan bir ülkeyi yeniden canlandıran bir neslin evlatları olarak ülkemize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle ilimizin düşman işgalinden kurtuluşunu bir kez daha kutluyorum”

İlgili İçerikler: Başkan Mehmet Çakın'dan 19 Mayıs Kutlama Mesajı Başkan Mehmet Çakın'dan Ramazan Ayı Mesajı Belediye Başkanı Mehmet Çakın'dan 23 Nisan Mesajı Başkan Av. Nurullah Cahan'ın Öğretmenler Günü Mesajı Başkan Av. Nurullah Cahan'dan Mevlid Kandili Mesajı Başkan Cahan'dan 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ü Anma Mesajı Başkan Cahan'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı ​Başkan Cahan'ın çağrısına ilk yanıt miniklerden geldi Başkan Cahan'dan 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Mesajı 1 Eylül Uşak'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu
uşak belediyesi nurullah cahan Uşak'ın kurtuluşu 01 eylül