​Belediye Mehteran 01 Eylül'de Uşaklılar İle Buluşacak

24-08-2016

Belediye Mehteran 01 Eylül’de Uşaklılar İle Buluşacak

Uşak Belediyesi çalışmalara kısa süre önce başlattığı Belediye Mehteran Takımı hazır hale geldi. Mehteran şarkılarını çalmaya başlayan ekip Uşak’ın kurtuluş tarihi olan 01 Eylül tarihinde Uşaklılar ile buluşacak.

Uşak Belediyesi kentin geçmişiyle iç içe yaşaması ve maneviyatı en güzel şekilde yaşatmak için Belediye Mehteran Takımı’nı kurdu. Çalışmalara kısa süre önce başlayan, 2 eğitmen eşliğinde 26 kişiden oluşan Mehteran Takımı bilinen bütün Mehteran şarkıları repertuarını çalmaya başladı. Uşaklılar ile kentin ilk Belediye Mehteran Takımı’nın buluşması ise Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıl dönümünde gerçekleşecek.

Her yönüyle hazır

Hazır hale gelen Belediye Mehteran Takımı’nı ziyaret eden Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, böyle bir ekibi kurmanın mutluluğunu yaşadıklarını iletti. Uludağ, “Belediyemiz geçmişini kültürünü bilen bir yapıda çalışmalarını sürdürmektedir. Bu konuda kültürel ve sanatsal çalışmalarımızla farkındalık ortaya çıkarmak için projelerimiz söz konusudur. Bünyemizde yer alan sanat ve halk müziği topluluklarının ardından Mehteran Ekibimizin olmaması nedeniyle eksiklik hissettik. Kısa süre önce Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan’ın talimatlarıyla ekibimizi kurduk. Ekibimiz kentimizin yerel sanatçıları Mutlu Keklik ve Murat Çubukçu’nun eğitmenliğinde 26 kişidir. Bütün parçaları çalabilecek kapasiteye gelen Mehteran Takımımız 01 Eylül 2016 tarihinde vatandaşlarımız ile buluşacak” dedi.

Geçmişe sahip çıkan yapıda olmaya devam edeceğiz

Uşak Belediyesi’nin yeni nesil için geçmişini unutturmayacak çalışmalara devam edeceğini hatırlatan Uludağ, “Geçmişini unutanın asla geleceği olmaz. Bu düşünceyle bir ecdadımızı ve onların bize bıraktıklarına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu bağlamda projeler yaparak yeni kuşaklarla buluşturacağız. Kurduğumuz Mehteran Takımında da bu düşüncelerimizi hayata geçireceğiz. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ederiz” diye konuştu

İlgili İçerikler: Naile Eroğlu Adile Oktay Kamile Başcı AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET Naile Demirel Cemile Yüksel BAŞKAN ÇAKIN'DAN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI HEDİYE Hasan Ali Özbilen GENÇ KUŞAK AKADEMİ'DEN ÖĞRENCİLERE MÜJDE Dilek Kaya
uşak belediyesi nurullah cahan hakan uludağ belediye mehteran hazır