GENÇ KUŞAK TOPLULUĞU ROTASINI BURSA'YA ÇEVİRDİ

11-10-2021

Uşak Belediyesi tarafından kurulan, eğitici, sosyal ve kültürel birçok alanda projeler üreten Genç Kuşak Topluluğu ikinci gezisini düzenledi. Geziye katılan gençleri, görüntülü arama yaparak Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın uğurladı.

Daha önce İstanbul’a ücretsiz bir gezi düzenleyen Genç Kuşak Topluluğu bu kez rotasını Osmanlı Devleti’ne 39 yıl boyunca başkentlik yapan ve birçok tarihi değeri barındıran Bursa’ya çevirdi.

Beş otobüslük bir kafileyle yola çıkacak olan gençlere görüntülü görüşme ile seslenen Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın keyifli bir seyahat olmasını diledi. Bursa’nın, özellikle geçmişiyle, doğal güzellikleriyle görülmesi gereken şehirlerden birisi olduğunu paylaşan Başkan Çakın, “İstedik ki Uşak’taki gençlerimiz bu güzel şehrimizi gezsin. Genç Kuşak bünyesindeki arkadaşlarımız da organizasyonu yaptılar. İnşAllah orada güzel bir gezi gerçekleştireceksiniz. Görmek gerçekten önemli. Faydalı ve eğlenceli bir gezi olmasını umuyorum.” dedi.

BURSA İKİNCİ KEZ FETHEDİLDİ

Yaklaşık 200 öğrencinin katılımıyla düzenlenen gezide, Cumalıkızık Köyü, Panorama 1326 Fetih Müzesi, Yeşil Camii Külliyesi, Emir Sultan Hazretleri, Osmangazi ve Orhangazi Türbeleri, Tophane, Saat Kulesi, Bursa Ulu Camii ziyaretleri yapıldı. Rehberlerin eşlik ettiği programda bölgede yaşananları, şehrin tarihini ve ilklerini öğrenen gençler mimari açıdan da yapıların özelliklerine dair bilgiler edindi. Bursa’nın ruhuna yolculuk yapan Genç Kuşak topluluğu daha sonra yaklaşık yarım saat süren teleferik seyahati ile eşsiz doğal güzelliklere sahip Uludağ’ın Sarıalan bölgesine ulaştı.

Geziye giderken heyecanlı ve meraklı olan gençler, gezi sonrası öğrendikleri bilgilerden büyük bir memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Gençlere gezi imkanı sunarak eğlenmelerini ve öğrenmelerini sağlayan Genç Kuşak Topluluğu yeni projelerle gençlerin yaşamına dokunmaya ve yanlarında olmaya devam edeceklerini paylaştı.

Son Düzenlemeler: 14 Ekim, 2021
İlgili İçerikler: Ali Rıza Gencer Genç Kuşak Yaz Okulu Tatilin Neşesine Neşe Katacak Gençliğe Yapılan Yatırım Karşılık Buldu Genç Kuşak Fest'te Düzenlenen Yarışmalarda Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi Genç Kuşak Fest Sefo Konseriyle Sona Erdi Genç Kuşak Fest İkinci Gününde de Coşkuya Sahne Oldu GENÇ KUŞAK FEST GÖRKEMLİ AÇILIŞ TÖRENİYLE BAŞLADI 'Genç Kuşak Fest' Başlıyor! Hasibe Genç GRİ KOÇ GENÇ KUŞAK'LA BULUŞTU
uşak uşak belediyesi gezi Bursa mehmet çakın Genç Kuşak