İLİMİZDE HALİHAZIR HARİTA ÇALIŞMALARI İNSANSIZ HAVA ARACI (İHA) İLE FOTOGRAMETRİK TEKNİKLER KULLANIL

15-06-2023

Belediyemiz Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından, merkez ve civarını kapsayan alanda planlamaya, altyapıya, CBS ve numarataja altlık oluşturacak meskûn alanlara ait 1/5.000 ve 1/1.000 ölçekli sayısal halihazır haritaların üretimi ve jeodezik ağ tasarımı işi tamamlandı.

Altyapı çalışmaları, mühendislik-mimarlık projeleri, imar planları, parselasyon planları gibi birçok çalışmanın en temel altlığı olan sayısal halihazır haritaların üretimi doğruluk ve hassasiyetle insansız hava aracıyla gerçekleştirildi. 2007 yılından beri yenilenmemiş olan haritalar yenilenerek zaman ve maliyet açısından kamu kaynaklarının doğru, etkin, yerinde ve verimli kullanılması yönünde Belediye’mize ve şehrimize ekonomik açıdan büyük katkı sağlayacaktır.

İlgili İçerikler: Naile Eroğlu Hava Kanbur Adile Oktay Kamile Başcı AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET Naile Demirel Hava Aydın Cemile Yüksel BAŞKAN ÇAKIN'DAN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI HEDİYE Hasan Ali Özbilen
uşak belediyesi hali hazır harita çalışmaları iha insansız hava aracı fotogrametrik teknik