​Kültür ve Sanat Dolu Kadınlar Günü

9-03-2015

Kültür ve Sanat Dolu Kadınlar Günü

Uşak Belediyesi 08 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile yaptığı etkinlikler ile göz doldurdu. Bu kapsamda “Kadın El Emeği Sergisi” açılırken, anlamlı güne özel kente getirilen Cengiz Küçükayvaz Tiyatrosu beğeni kazandı.

08 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile Uşak Belediyesi tarafından anlamlı bir şekilde kutlandı. Belediye bünyesinde çalışan kadın personel ile buluşma ile başlayan etkinlikler  “Kadın El Emeği Sergisi” ve Cengüz Küçükayvaz Tiyatrosu’nun “Düş Yakamdan” isimli oyun gösterisi ile devam etti.

Kadınlarımıza özel etkinlikler

Belediyenin kentte anlam ifade eden günleri hakkı ile yaşattığını kaydeden Belediye Başkan Nurullah Cahan, “Kadınlar Günü nedeniyle de anlamlı çalışmalara imza attık. Sanat ve Kadınlar Günü’nü iç içe yaşatarak ilimize güzel bir hafta yaşattık” dedi.

Kültür ve sanata dair bakış açıları ile kanayan yaraları teneffüs etmenin daha etkili olduğunu dile getiren Cahan, “Sanatsal bakış açısı farkındalık oluşturmak adına önem arz etmektedir. Bu nedenle bizlerde sanatı her daim önceliklerimiz arasına alıp hemşehrilerimizin başka bir bakış açısı ile olaylara bakmasını sağlıyoruz. Kadınlar Günü’nde de bu düşünceler ile hareket ettik. Kadınlarımıza verdiğimiz değeri kültür ve sanat faaliyetleri ile harmanladık. Sonuç itibari ile Türkiye’de bu özel günü özel bir şekilde kutlayan ender şehirlerden birisi olduk” şeklinde konuştu.

Etkinliklerden dolayı olumlu tepkiler aldıklarına dikkat çeken Cahan, “Vatandaşlarımızdan aldığımız takdir ve tepkiler bizler için referans olmaya devam edecek” ifadesini kullandı.

Sanatın marka şehri Uşak

Bundan sonra da kültür ve sanat konusunda aynı hassasiyet ile yollarına devam edeceklerini belirten Cahan sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “İlimizde vatandaşlarımızın beklentilerini göz önüne alarak kültür ve sanat etkinliklerine yön vermeye devam ediyoruz. Bu nedenle  çalışmalarımız durmaksızın sürüyor. 2015 yılında kentimizin sanata doyması adına her ay farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak. Kentimizin her anlamda marka olmasını sağlamakla beraber sanatta da etkili olmasını hedefliyoruz”.

Son Düzenlemeler: 09 Mart, 2015
İlgili İçerikler: BAŞKAN YALIM 23 NİSAN'DA KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA DEVRETTİ Hesna Öğünür 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ Çocuklar Yarıyıl Tatilinde Bilim ve Sanatla Buluşuyor! SANAT VE MESLEK KAPILARI USMEK İLE ARALANIYOR KURTULUŞ GÜNÜNDE MİLLİ DUYGULAR DORUĞA ULAŞTI UŞAK BELEDİYESİ SPOR İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN STATLARINDA KULLANILMAK ÜZERE SKORBORD ALIMI DOĞRUDAN TEMİN UŞAK BELEDİYESİ DÜNYA SU GÜNÜ'NÜ FARKINDALIK İÇİN ETKİNLİKLERLE GEÇİRDİ UŞAKTA GÜN BİRLİK GÜNÜ UŞAK SANAT İLE BESLENMEYE DEVAM EDİYOR
kadınlar günü son gün