Yeni salon ihalesi 2014'te yapılacak

18-07-2014

Yeni salon ihalesi 2014’te yapılacak

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan Uşak’ın yeni bir spor salonuna kavuşacağını müjdeledi. Yapılması planlanan salonun yer tahsisi ile ilgili bütün pürüzleri belediye olarak sona erdirdiklerini anlatan Cahan, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2014 yılı içinde ihaleyi bitirip ilk kazmayı vuracağını belirtti. Kentte spor salonu konusunda eksiklik olduğunu ileten Cahan, bu konuda Fatih Mahallesi’nde kısa sürede ilk temelin atılacağını aktardı. Özellikle son yıllarda basketbolda yaşanan gelişmeler neticesinde salon eksikliğinin daha da hissedildiğini vurgulayan Cahan, "İlimiz her yönü ile gelişen ve ilerleyen bir kent konumunda yer almaktadır. Bu nedenle Uşak’ın her alanda gelişmesi gerekmektedir. Biz projelerimiz Uşak’a yeni bir ivme kazandıracağız. Bunun yanında kentin eksikliklerini de bilerek hareket etmekteyiz. Bilindiği üzere spor salonu konusunda sıkıntılar yaşanmaktaydı. Bu sorun artık sona erecek. Belediyemiz ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ortaklı ile bu sorun ortandan kalkacak” dedi. Salonun bitmesi ile salon sporlarının en iyi ortamlarda yapılacağının altını çizen Cahan, bu nedenle ayrı bir mutluluk yaşadıklarını iletti. Projenin hayata geçmesinin kent park projesinin hayata geçmesi bakımından da son derece önemli olduğunu ifade eden Cahan, " Kent park projesi ilimizin imaj projelerinden birisidir. Projenin bitmesi ile ilimiz her anlamda farklılıklar yaşayacaktır. Projede Atatürk Spor Salonu’nun da gitmesi gerekmekteydi. Bu nedenle yapılan çalışmalar neticesinde kent park da bir kazanım daha sağlamış olacak” ifadesini kullandı.

Örnek bir tesis olacak

Yeni spor salonunun kente örnek bir tesis olacağını ve salon sporlarını rahatlatacağını dile getiren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " Uşak’ımızın en güzel yerlerde olması asli hedeflerimizin arasında yer almaktadır. Biz bu kapsamda bütün projelerimizi hazırladık. Projelerimizin hayata geçmesi için de var gücümüz ile çalışmaktayız. Projelerimizin arasında en önemlilerinden birisi de kent park projesidir. Projenin can bulması için bürokratik engellerin aşılması için Ankara ve Uşak arasında mekik dokumaktayız. Bu kapsamda birçok resmi kurumun taşınması konusunda başarı elde ettik. Bunun yanında projemizin içinde yer alan spor salonunun da taşınması şarttı. Mevcut spor salonu projemizin içinde olması bir yana kentimizin ihtiyaçlarını da karşılamıyordu. Salon sporları için bu bakımdan uygun alan yoktu. Bu nedenle yeni bir spor salonu şarttı. Gerek belediyemiz gerekse Gençlik ve Spor Bakanlığımız bu konuda özveri ile çalışmaktadır. Biz bu konuda tahsisi yaparak oluşan sıkıntılar ile ilgili bütün pürüzleri belediye meclisimizde giderdik. Gençlik ve Spor Bakanlığı ise konu ile ilgili ihaleyi 2014 yılında yaparak ilk kazmayı vuracak. Biz de bu konuda müjde verebiliriz. Tesisin bitmesi ile beraber ilimizin sporunda gelişmeler olacaktır. Özellikle son yıllarda yüz akımız olan basketbol takımımız için uygun bir salon ortaya çıkacaktır. Kentimiz için çalışmalarımız ara vermeden sürecek” dedi.

3,297,733.4
İlgili İçerikler: YENİ AŞEVİ KAPSAMLI HİZMETLERLE KAPILARINI AÇMAYA HAZIRLANIYOR UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI ŞEHRİN YENİ GÖZDESİ; DİKİLİTAŞ MİLLET BAHÇESİ Şakir Yeniceli ŞEHİT FERİDUN ALABAŞ CADDESİ'NİN YOLU YENİLENDİ HİZMET TAM NOT ALDI; YENİ TESİSLER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI DİKİLİTAŞ MİLLET BAHÇESİ ŞEHRİN YENİ GÖZDESİ OLMAYA HAZIRLANIYOR KAYAAĞIL TERMAL TESİSLERİ YENİLENEN YÜZÜYLE HİZMETTE
 Gayrimenkul Satış İhalesi İlanı - 05/09/2023 Gayrimenkul Satış İhalesi İlanı - 29/08/2023