Meclis Karar Özetleri

03.03.2015 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı

1761
25-03-2015

T.C.

UŞAK BELEDİYESİ MECLİS KARARLARI ÖZETLERİ

TARİHİ           GÜNÜ               SAATİ       DÖNEM      TOPLANTI    BİRLEŞİM    OTURUM

03.03.2015      SALI                  16.00        2015                       3                     2                      1

Katılan Üyeler; Meclis 1.Başkan V. : Özer ERKEK, Üyeler; Ender KUZGUN,Ahmet Gökhan ÖZBAĞ, Emine YILDIRIM, Ergün KIRDİNLİ, Zeki ERCEL, Hasan ERDOĞAN, Sedat AYDIN, Hakan ULUDAĞ, Akın DEMİR, Mehmet DEMİRHİNDİ, Ercan ALKAN, Mehmet Emin AKYAY, Mesut ÖZBEY, Sevgi COŞKUN, Mehmet YAŞAR, Fadime Aylin DOKUR, Orhan TAMER, Erdoğan VAROL, Bekir AKAĞAÇ, Necmi DURSUN, Ufuk DÜZENLİ, Mehmet ALEV, Arslan ÖZKAN, Mehmet KARAKOÇ, Rifat ALAKENT, Mustafa GÜNGÖR, Aynur YURTSEVER ve Mustafa EKŞİ

G         Ü         N         D         E         M        :

  • 13.         İlimizin muhtelif mahallelerinde yapılan revizyon imar planlarına ve mevcut imar planlarına göre cadde-sokak adı verilmemiş yerlere yeni cadde-sokak isimleri belirlenmiş, ayrıca I.Etap Kentsel dönüşüm alanı içerisinde kalan eski imar planına göre belirlenen sokak isimleri iptal edilerek yeni imar planına göre sokak isimleri hazırlanmıştır. Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmeliğin 11.maddesi gereğince, imar planlarına göre cadde-sokak adı verilmemiş yerlere yeni cadde-sokak ismi verilmesi, ayrıca I.Etap Kentsel dönüşüm alanı içerisinde kalan eski imar planına göre belirlenen sokak isimlerinin iptal edilerek yeni imar planına göre hazırlanan sokak isimlerinin İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
  • 14.         Belediye Meclisinin 04.02.2015 tarih ve 127 sayılı kararı ile Trafik Komisyonuna havale edilen ve Trafik Komisyonunca uygun görülen 4 adet talebin Trafik Komisyonu Raporları ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
  • 15.         Belediye Meclisinin 04.02.2015 tarih ve 127 sayılı kararı ile Trafik Komisyonuna havale edilen ve Trafik Komisyonunca reddedilen  9  adet talebin Trafik Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
  • 16.         Vatandaşlar tarafından muhtelif tarihlerde Belediyemize verilen 25 adet talebin görüşülerek karara bağlanması.
  • 17.         Uşak Belediyesi Şehir İçi Yük ve Çekici Araç Taşıma Yönetmeliğinin Devir ve Kiralama kısmındaki “MADDE-9- Herhangi bir hat ve durakta çalışan araç hattını satın alan ve satan  şahıslar  noter satışlarını dilekçelerini ekleyerek belediyeye müracaat ederler. Konu Belediye encümeninde görüşülüp karara bağlandıktan sonra karara göre belirtilen devir ücretini  ve gelir tarifesindeki  ruhsat harcını belediye veznesine  yatırması halinde 7nci maddedeki şartları yerine getirmeleri halinde hattı ile birlikte satın alanın üzerine kayıt yapılıp yeni ruhsat verilir.Başka bir hatta  ve durakta aracı olanlara devir yapılmaz.” Bölümüne; “Nüfus kayıt örneği ile belgelenmesi şartıyla hat sahibinin anne, babası, çocukları, eşi, kardeşi ve torunlarına devrinde hat devir ücreti ödenmez.” ibaresinin eklenerek, MADDE-9- Herhangi bir hat  ve durakta çalışan araç hattını satın alan ve satan  şahıslar  noter satışlarını dilekçelerini ekleyerek belediyeye müracaat ederler. Konu Belediye encümeninde görüşülüp karara bağlandıktan sonra karara göre belirtilen devir ücretini  ve gelir tarifesindeki  ruhsat harcını belediye veznesine  yatırması halinde 7nci maddedeki şartları yerine getirmeleri halinde hattı ile birlikte satın alanın üzerine kayıt yapılıp yeni ruhsat verilir.Başka bir hatta  ve durakta aracı olanlara devir yapılmaz Nüfus kayıt örneği ile belgelenmesi şartıyla hat sahibinin anne, babası, çocukları, eşi, kardeşi ve torunlarına devrinde hat devir ücreti ödenmez.” şeklinde düzenlenmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.
  • 18.         Belediye Meclisinin 05/02/2015 tarih ve 2015/134 numaralı kararı ile Hukuk Komisyonuna havale edilen, Posta dağıtıcılarının Posta Kanununa istinaden toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak faydalanması konusunun Hukuk Komisyonu Raporuyla birlikte görüşülerek karara bağlanması.
  • 20.     Belediye Meclisinin 05.02.2015 tarihli 4.Birleşim 1.Oturumunda Gündemin 18.maddesi olarak görüleşerek Hukuk Komisyonuna havale edilen Disiplin Amirleri Yönetmeliğindeki Değişiklik Yapılması konusunun Hukuk Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
  •       21.    Belediyemizde dolu bulunan memur kadro derece değişikliği norm kadro standartlarına uygun olarak tanzim edildiği şekliyle kabul edilmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.
  • 25.     İlave Madde 4: İlimiz Merkez Cumhuriyet Mahallesi 4827 ada, 6 nolu parsel Uşak Belediye Meclisinin 03.06.2013 tarih ve 2013/388 sayılı kararına göre imar planında Eğitim tesis alanı olarak belirlenmiştir. Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 4728 ada 6 nolu parselin üzerine 16 derslikli okulun donatım planının yapılabilmesi için Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına tahsis talebinde bulunmuştur. Cumhuriyet Mahallesi 4728 ada, 6 nolu parselin Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsisi konusunun görüşülerek karara bağlanması.
  • 26.     İlave Madde 5: Belediye Meclisinin Şubat ayı toplantısının 1. Bileşimde Plan Bütçe Komisyonuna havale edilen, Kurtuluş Mahallesi Atatürk Bulvarı No:2/A da faaliyet gösterdiğimiz İmparator Çay Bahçesini, Belediyemizin ortağı olduğu UTAŞ A.Ş’ ye 5393 sayılı Belediye kanunun 18/i maddesi gereğince, 5 yıl süreyle ayni sermaye artırımı olarak devredilmesi konusunun Plan Bütçe Komisyonu Raporuyla birlikte görüşülerek karara bağlanması.
  • 27.     İlave Madde 6: İlimiz Merkez Atatürk Mahallesi 257 ada 320 parsel nolu taşınmaz 1/5000 lik plana göre park alanına isabet etmektedir.İlgili taşınmaz Maliye Hazinesine ait olduğundan, 4650 sayılı yasa ile değişik 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 30. maddesi gereğince satın alınabilmektedir. Söz konusu taşınmazın Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere satın alınıp alınamayacağı, satın alınmasına karar verilmesi halinde yapılacak işlemlerle ilgili olarak Belediye Encümenine yetki verilmesi konusunun  görüşülerek karara bağlanması.

K A R A R    Ö Z E T L E R İ        :

Gündeme İlave 6.madde olarak alınan  gündemin 27.maddesinin gündemin 13.maddesinden önce görüşülmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir

  • 27.     İlave Madde 6: İlimiz Merkez Atatürk Mahallesi 257 ada 320 parsel nolu taşınmaz 1/5000 lik plana göre park alanına isabet etmektedir.İlgili taşınmaz Maliye Hazinesine ait olduğundan, 4650 sayılı yasa ile değişik 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 30. maddesi gereğince satın alınabilmektedir. Söz konusu taşınmazın Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere satın alınıp alınamayacağı, satın alınmasına karar verilmesi halinde yapılacak işlemlerle ilgili olarak Belediye Encümenine yetki verilmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra;  İlimiz Merkez Atatürk Mahallesi 257 ada 320 parsel nolu taşınmaz 1/5000 lik plana göre park alanına isabet etmektedir.İlgili taşınmaz Maliye Hazinesine ait olduğundan, 4650 sayılı yasa ile değişik 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 30. maddesi gereğince satın alınabilmektedir. Söz konusu taşınmazın Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere satın alınmasına ve yapılacak iş ve işlemlerle ilgili olarak Belediye Encümenine yetki verilmesi  teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
  • 13.     İlimizin muhtelif mahallelerinde yapılan revizyon imar planlarına ve mevcut imar planlarına göre cadde-sokak adı verilmemiş yerlere yeni cadde-sokak isimleri belirlenmiş, ayrıca I.Etap Kentsel dönüşüm alanı içerisinde kalan eski imar planına göre belirlenen sokak isimleri iptal edilerek yeni imar planına göre sokak isimleri hazırlanmıştır. Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmeliğin 11.maddesi gereğince, imar planlarına göre cadde-sokak adı verilmemiş yerlere yeni cadde-sokak ismi verilmesi, ayrıca I.Etap Kentsel dönüşüm alanı içerisinde kalan eski imar planına göre belirlenen sokak isimlerinin iptal edilerek yeni imar planına göre hazırlanan sokak isimlerinin İmar Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; İlimizin muhtelif mahallelerinde yapılan revizyon imar planlarına ve mevcut imar planlarına göre cadde-sokak adı verilmemiş yerlere yeni cadde-sokak isimleri belirlenmiş, ayrıca I.Etap Kentsel dönüşüm alanı içerisinde kalan eski imar planına göre belirlenen sokak isimleri iptal edilerek yeni imar planına göre sokak isimleri hazırlanmıştır. Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmeliğin 11.maddesi gereğince, imar planlarına göre cadde-sokak adı verilmemiş yerlere yeni cadde-sokak ismi verilmesi, ayrıca I.Etap Kentsel dönüşüm alanı içerisinde kalan eski imar planına göre belirlenen sokak isimlerinin iptal edilerek yeni imar planına göre hazırlanan sokak isimlerinin İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
  • 14.     Belediye Meclisinin 04.02.2015 tarih ve 127 sayılı kararı ile Trafik Komisyonuna havale edilen ve Trafik Komisyonunca uygun görülen 4 adet talebin Trafik Komisyonu Raporları ile birlikte görüşülerek karara bağlanması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra, Belediye Meclisinin 04.02.2015 tarih ve 127 sayılı kararı ile Trafik Komisyonuna havale edilen ve Trafik Komisyonunca uygun görülen 4 adet talebin Trafik Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
  • 15.     Belediye Meclisinin 04.02.2015 tarih ve 127 sayılı kararı ile Trafik Komisyonuna havale edilen ve Trafik Komisyonunca reddedilen 9 adet talebin Trafik Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra, Belediye Meclisinin 04.02.2015 tarih ve 127 sayılı kararı ile Trafik Komisyonuna havale edilen ve Trafik Komisyonunca reddedilen  9  adet talebin Trafik Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
  •               Meclis 1.Başkan V. : Özer ERKEK, Gündemin kalan maddelerinin 04.03.2014 Çarşamba saat 16.00 da görüşmek üzere 2. Birleşimi kapatmıştır.

    Özer ERKEK                                Mesut  ÖZBEY                     Ender KUZGUN                  

Meclis 1.Başkan V.                                   Katip                                       Katip

0.0
Son Düzenlemeler: -/-
İlgili İçerikler: UŞAK BELEDİYESİ'NİN BORÇLARI AÇIKLANDI 02.05.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 08.04.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 09.04.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 6 Adet Taşınmaz Kira İhale İlanı - 12/03/2024 5 Adet Taşınmaz Kira İhale İlanı - 12/03/2024
Meclis Karar Özetleri