Malkoçoğlu okulu yeni yoluna kavuştu

18-09-2014

Malkoçoğlu okulu yeni yoluna kavuştu

Uşak Belediyesi okulların başlaması ile birlikte eğitim ve öğretimin rahatlaması adına çalışmalarını sürdürüyor. Bu konuda Aybey Mahallesi Ali Fuat Güven Okulu öğrencilerinin sorunlarını çözerek işe başlayan Uşak Belediyesi Malkoçoğlu İlk ve Ortaokullarının yenilenen binasının çevresinin fiziki gelişimi için de çalışma gerçekleştirdi. Buna göre okul çevresi öğrencilerin daha rahat ve sağlıklı olarak gidebilmeleri için asfaltlandı. Öğrencilerin kendileri için çok önemli olduğuna işaret eden Cahan eğitime katkı sağlamak için ellerinden geleni yaptıklarını iletti. Son olarak Malkoçoğlu Okulu’nun yeni yerinde hizmet vermesinden sonra asfalt ihtiyacının olduğunu gördüklerini bildiren Cahan, " Okulumuz bitmesinin akabinde yeni eğitim ve öğretim yılında sağlıklı bir şekilde olması gerekiyordu. Öğrencilerimizi tozun ve toprağın arasına terk edemezdik. Bu nedenle tüm ekiplerimiz ile var gücümüz ile çalışarak eğitim yılına çalışmalarımızı bitirdik. Şimdi yolun bitmesi ile içimiz rahatladı. Her şey öğrencilerimizin mutluluğu için” dedi. Uşak’ın bu tür çalışmalar ile en iyi noktalara geleceğine dikkat çeken Cahan, ortak aklın işlemesinin değerli olduğunun altını çizdi. Özellikle eğitim adına yapılacak her türlü desteğin kentin geleceği için son derece önemli olduğunu kaydeden Cahan, " İlimizin güzel bir geleceğe sahip olması için yeni neslin eğitiminin daha iyi olması gerektiğini belirten Cahan, " İlimiizn sağlam bir gelecekte olması için yeni neslin iyi bir eğitim kalitesi ile yetişmesi gerekmektedir. Bunun için her ne kadar başarılı eğitimcilerimiz ve kurumlarımız olsa da fiziki anlamda iyileştirmeler de gereklidir. Biz belediyecilik anlamında üzerimize düşen ne varsa yaparak katkı vereceğiz” şeklinde konuştu.

Hedefimiz sorunsuz bir şehir

Uşak’ta sorunun konuşulmadığı bir kent hedefini koyduklarını ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " Uşak’ın marka kent olması yönünde attığımız adımlar her gün daha da somutlaşmaktadır. Yakın bir zamanda mutlu bir kentin gerçek manası ile ilimizde yaşandığını hepimiz göreceğiz. Bu bağlamda vatandaşlarımızın düşünceleri ve önerileri de son derece değerlidir. Biz kentimizde önem sıraların başına eğitim çalışmalarını da koyduk. Eğitimin ileri seviyelerde olduğu kentler her zaman ileri sıralarda olmuş ve günden güne daha güzel noktalara gelmiştir. İşte bizde bu düşünce ile yeni eğitim ve öğretim yılında eğitim adına ne yapılması gerekiyorsa yapıyoruz. Okulların başlaması ile beraber öncelikle okullarının çevrelerinde sıkıntı olan okulları tespit ettik. Zor şartlarda okula gitmek zorunda olan Ali Fuat Güven Okulu öğrencilerinin sıkıntılarına merhem olduk. Bunun yanında ekiplerimiz ile Malkoçoğlu Okulu’nun yeni yerinde daha iyi bir şekilde ulaşımın sağlanması ile fiziki çalışmaları yaptık. Asfalt çalışmaları ile okul çevresi tamamen rahatladı. Belediyemiz bundan sonra da aynı hassasiyet ile çalışmalarına aralıksız devam edecek. İlimizin eğitim kurumlarının fiziki ortam olarak hak ettiği yerde olması için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

İlgili İçerikler: YENİ AŞEVİ KAPSAMLI HİZMETLERLE KAPILARINI AÇMAYA HAZIRLANIYOR UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI ŞEHRİN YENİ GÖZDESİ; DİKİLİTAŞ MİLLET BAHÇESİ Şakir Yeniceli ŞEHİT FERİDUN ALABAŞ CADDESİ'NİN YOLU YENİLENDİ HİZMET TAM NOT ALDI; YENİ TESİSLER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI DİKİLİTAŞ MİLLET BAHÇESİ ŞEHRİN YENİ GÖZDESİ OLMAYA HAZIRLANIYOR KAYAAĞIL TERMAL TESİSLERİ YENİLENEN YÜZÜYLE HİZMETTE
 YAZ OKULU RENKLİ GÖRÜNTÜLERLE SONA ERDİ Banaz Yenice Köy Sakinleri'nden Hüseyin Tekin