UŞAK BELEDİYESİ İLE ARTIK HER "MAHALLEDE ŞENLİK VAR"

19-07-2022

Yaza anlam katan mahalle şenlikleri coşkuyla başladı

Kent geneline hitap eden birçok önemli festival ve kültürel etkinlikle yaza damga vuran Uşak Belediyesi, mahalle bazlı olarak geçtiğimiz aylarda “Tiyatro her yerde” sloganıyla başlattığı projeye bir yenisini daha ekledi. Sekiz mahalleyi ziyaret edecek olan “Mahallede Şenlik var” etkinliği dün akşam Dikilitaş’ta kurulan sahneyle yüzlerce vatandaşı ağırladı.

Uşak Belediyesi’nin yaza renk katmak adına başlattığı ve 31 Temmuz’a kadar sürecek olan “Mahallede şenlik var” etkinlikleri dün akşam Dikilitaş Mahallesi’nde gerçekleştirilen programla başladı. Yüzlerce kişinin katıldığı ve renkli görüntülere sahne olan etkinlikte aileler ve çocuklar doyasıya eğlendi.

Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularının sergilediği “Çikolata Dükkanı” adlı oyunun gösteriminin ardından müzik ve eğlencenin doruğa ulaştığı etkinliğe Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Belediye Başkan Yardımcıları Zeynep Ceylaner ve Gökhan Yalçın, AK Parti Belediye Meclis üyeleri Kemal Solakhan, Mehmet Keskin ve Turgut Özçelik de katıldı.

Tiyatro, Müzik, Eğlence Bir Arada

Vatandaşların büyük ilgisiyle başlayan etkinlik kapsamında Altan Show ile eğlenen çocuklar, alanda bulunan şişme oyun parklarında ve yüz boyama etkinliğinde eğlencenin tadına vardı. Öte yandan şenlik boyunca pamuk şeker ve pop corn ikramlarıyla keyifli vakit geçiren vatandaşlar, bu tip etkinliklerin yaz aylarını değerlendirmek ve eğlenceli zaman geçirmek adına büyük önem taşıdığının altını çizdi. Etkinlikte tiyatro gösteriminin ardından alana gelen çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı.

“Yaza Anlam Katan Etkinliklerimiz Başladı

”Etkinlikte konuşan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, yaza anlam katan ve özellikle çocukların çok mutlu olduğu bu tür etkinlikleri düzenlemeye devam edeceklerini söyledi. Geçtiğimiz yıl düzenledikleri çocuk şenliğinin adeta devamı niteliğinde bir etkinlikle bu yaza merhaba dediklerini anlatan Çakın, böyle eğlenceli ve dolu dolu bir etkinlikte vatandaşlarla ve ailelerle bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Ay Sonuna Kadar Eğlence Devam Edecek

Vatandaşların özellikle uzun süren pandemi kısıtlamaları dolayısıyla bu tür kültürel ve sanatsal etkinliklere hasret kaldıklarının altını çizen Çakın, “Vatandaşlarımızın yaz akşamlarının tadını çıkartmasını ve bu sıcak mevsimi dolu dolu geçirmesini istiyoruz. Uşak’ta yaşamayı daha keyifli hale getirecek birçok etkinliği de halkımızın ve özellikle çocuklarımızın mutluluğu için planlamaya devam ediyoruz. Bu kapsamda ‘Mahallede şenlik var’ adlı etkinliğimizi mahallelerimize vatandaşlarımızın ayağına götürerek, bir nebze olsun yaz akşamlarını eğlenceli hale getirmek istedik. Ay sonuna kadar bu etkinliğimiz farklı mahallelerimizde halkımızla buluşmaya devam edecek. Ben tüm vatandaşlarımızı bu güzel ve eğlenceli etkinliklere davet ediyorum, umarım hep birlikte yaz mevsimini değerlendirme ve çocuklarımızla birlikte eğlenme şansını yakalarız” diye konuştu.

“Mahallede Şenlik Var” ekinliği bu akşam saat 19.30’da Kentsel Dönüşüm TOKİ bölgesinde yapılacak Altan Show, Kent Orkestrası programı, tiyatro gösterimi ve eğlenceli etkinliklerle devam edecek.

İŞTE ŞENLİK PROGRAMI:

20 Temmuz 2022/19.30

Şerafettin Sağıroğlu Eğitim ve Yaşam Merkezi önü, Altan Show, Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu

21Temmuz 2022/19.30

Halk Konutları Pazar Yeri, Altan Show, Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu

25 Temmuz 2022 / 19.30

Fatih Mahallesi Pazar Yeri, Altan Show, Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Kent Orkestrası

26 Temmuz 2022 /19.30

TOKİ Diş Hastanesi, Altan Show, Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Kent Orkestrası

28 Temmuz 2022 /19.30

15 Temmuz Şehitler Meydanı, Altan Show, Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Kent Orkestrası

31 Temmuz 2022 / 19.30