Uşak'ta 40 Yıllık Hasret Son Buldu

3-09-2020

Geçmişin kültürel değerlerini yaşatarak geleceğe taşıma hedefiyle önemli çalışmalara imza atan Uşak Belediyesi, 1 Eylül Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümüne özel renkli bir etkinliğe imza attı.

Uşak Belediyesi tarafından kültürel mirasların yaşatılması ve geleneklerin canlandırılması adına, birçok ilki barındıran ve misafirleriyle buluşturulan Kent Tarihi Müzesi’nde özel bir etkinlik hayata geçirildi. En son yaklaşık 40 yıl önce şehirde faaliyet gösteren ‘Yazlık Sinema’ Kent Tarihi Müzesi’nin avlusunda yeniden can buldu.

Tıpkı geçmişte olduğu gibi ahşap sandalyelerin yer aldığı, gazoz ve dondurma ikramının yapıldığı programda ayrıca‘Uşak’ta Eski Bayramlar’ siyah beyaz fotoğraf sergisi ile ‘Eski Sinema Materyalleri’ sergisi düzenlendi.

Pandemi kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen etkinlikte, başrolünü Kartal Tibet’in üstlendiği ve Kurtuluş Savaşı sırasındaki milli mücadeleyi anlatan “Bir Millet Uyanıyor” filmi gösterildi.

Öte yandan Uşak Belediyesi Kent Orkestrası tarafından günün anlam ve önemine dair özel eserlerin yer aldığı bir dinleti de vatandaşlara sunuldu.

Vatandaşların, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerinin, şehit ailelerinin ve gazilerin katılım sağladığı programda ayrıca AK Parti Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ile Mehmet Altay, Belediye Başkanı Mehmet Çakın, AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul ile Belediye Meclis Üyeleri yer aldı.

Son Düzenlemeler: 03 Eyll, 2020
İlgili İçerikler: ZAFER TENİS TURNUVASINDA ÖDÜLLER SAHİBİNİ BULDU Kurtuluş Kum Voleybol Turnuvası'nda Kupalar Sahibini Buldu ŞEHRE DAİR MERAK EDİLENLER YANIT BULDU UŞAK'TAKİ SIKI DENETİMLER SÜRÜYOR. MARKETLER MERCEK ALTINDA UŞAK'TA ÇALIŞMALAR HIZ KESMİYOR Uşak'ta Koronavirüse Karşı Termal Kameralı Önlem UŞAK'TA SAĞLIK TEDBİRLERİNE BİR YENİSİ EKLENDİ UŞAK'TA KAPSAMLI SAĞLIK TEDBİRLERİ Akmonia Voleybol Turnuvası'nda Ödüller Sahiplerini Buldu FUTBOLDA ÖZLENEN TABLO UŞAK'TA GERÇEKLEŞTİ
uşak uşak belediyesi kurtuluş sergi mehmet çakın kent tarihi müzesi yazlık sinema