Uşak'ta 40 Yıllık Hasret Son Buldu

3-09-2020

Geçmişin kültürel değerlerini yaşatarak geleceğe taşıma hedefiyle önemli çalışmalara imza atan Uşak Belediyesi, 1 Eylül Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümüne özel renkli bir etkinliğe imza attı.

Uşak Belediyesi tarafından kültürel mirasların yaşatılması ve geleneklerin canlandırılması adına, birçok ilki barındıran ve misafirleriyle buluşturulan Kent Tarihi Müzesi’nde özel bir etkinlik hayata geçirildi. En son yaklaşık 40 yıl önce şehirde faaliyet gösteren ‘Yazlık Sinema’ Kent Tarihi Müzesi’nin avlusunda yeniden can buldu.

Tıpkı geçmişte olduğu gibi ahşap sandalyelerin yer aldığı, gazoz ve dondurma ikramının yapıldığı programda ayrıca‘Uşak’ta Eski Bayramlar’ siyah beyaz fotoğraf sergisi ile ‘Eski Sinema Materyalleri’ sergisi düzenlendi.

Pandemi kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen etkinlikte, başrolünü Kartal Tibet’in üstlendiği ve Kurtuluş Savaşı sırasındaki milli mücadeleyi anlatan “Bir Millet Uyanıyor” filmi gösterildi.

Öte yandan Uşak Belediyesi Kent Orkestrası tarafından günün anlam ve önemine dair özel eserlerin yer aldığı bir dinleti de vatandaşlara sunuldu.

Vatandaşların, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerinin, şehit ailelerinin ve gazilerin katılım sağladığı programda ayrıca AK Parti Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ile Mehmet Altay, Belediye Başkanı Mehmet Çakın, AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul ile Belediye Meclis Üyeleri yer aldı.

Son Düzenlemeler: 03 Eyll, 2020
İlgili İçerikler: Kurtuluş Haftası Etkinlikleri Aydilge ve Gece Yolcuları İle Son Buldu 3X3 SOKAK BASKETBOLU'NDA ÖDÜLLER SAHİBİNİ BULDU HASRET SON BULDU DRİFT FESTİVALİ UŞAKLILARLA BULUŞTU UŞAK'TA SÜPERMOTO VE OHVALE MİNİGP RÜZGARI HASRET SON BULUYOR UŞAK'IN SESLERİ SAHNEYLE BULUŞUYOR ÇEVRE DUYARLILIĞI KARŞILIĞINI BULDU GENÇ KUŞAK'TAN UŞAK'A YEŞİL HAZİNE Konu Su Projesi'nde hediyeler sahibini buldu Kurtuluş Kum Voleybol Turnuvası'nda Kupalar Sahibini Buldu ZAFER TENİS TURNUVASINDA ÖDÜLLER SAHİBİNİ BULDU
uşak uşak belediyesi kurtuluş sergi mehmet çakın kent tarihi müzesi yazlık sinema