ÇARŞI UŞAK PROJESİ'NDE MERAK EDİLENLER CEVAP BULDU

16-12-2023

Çevre, Åžehircilik ve Ä°klim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Bakanlığı’nın katkılarıyla UÅŸak’ta hayata geçirilecek Çarşı UÅŸak Projesi’nde, çalışmalar adım adım, titizlikle gerçekleÅŸtiriliyor. GeçtiÄŸimiz günlerde Çevre, Åžehircilik ve Ä°klim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Bakanı Mehmet Özhaseki’nin UÅŸak’a yapmış olduÄŸu ziyaretle birlikte kentsel dönüşüm uzlaÅŸma ofisinin açılışı yapılmış ve proje alanı içerisindeki atıl binalarda ilk yıkımlar baÅŸlamıştı. Gelinen son noktada, revizyonların yapıldığı projede son durumu deÄŸerlendirmek ve bilgi vermek adına UÅŸak Belediye BaÅŸkanı Mehmet Çakın hak sahipleri ve bölge esnafıyla bir araya geldi. BuluÅŸmaya öncülük eden Çakın, proje hakkında detaylar verdi ve vatandaÅŸtan gelen soruları yanıtladı.

Çarşı Uşak Projesi'nin deprem bölgesi hariç bakanlığın kentsel dönüşüm noktasında onay verdiği ve desteklediği tek proje olduğuna dikkat çeken Çakın, projenin bir yandan şehre diğer yandan ise bölgedeki hak sahiplerinin dükkânlarına değer katacağını belirtti. Hak sahiplerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantıda projeye verilen destek ise dikkat çekti.

Başkan Çakın Hak Sahiplerine Çağrıda Bulundu

Uzlaşma sürecinin 31 Aralık 2023 tarihinde sona ereceğini hatırlatan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, tüm hak sahiplerini etap fark etmeksizin ön protokolü imzalaması için Kentsel Dönüşüm Uzlaşma Ofisi'ne davet etti. Projenin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından tam destek aldığına dikkat çeken Çakın, uzlaşma süreci bittikten sonra en kısa zamanda 1. etabın inşaatını başlatmak istediklerini belirtti.

Şehirdeki termal alandaki gelişmelerle ve yeni yatırımlarla birlikte Çarşı Uşak Projesi’nin de turizm açısından son derece önemli bir noktaya geleceğini işaret eden Çakın, uzun vadede Uşak'ta bir çok noktayı modernleştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Süreç Emin Adımlarla İlerleyecek

Toplam 3 etapta yapılması planlanan projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki her esnafın yapılacak olan yeraltı otoparkında bir araçlık kendi yeri olacak. Bölgedeki trafik sorununu da büyük oranda çözecek olan Çarşı Uşak Projesi öte yandan içerisinde barındırdığı sosyal alanlar ve çeşitli alışveriş imkanıyla şehrin gelişimine büyük katkı sağlamış olacak.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte yaklaşık 40 bin metrekarelik alanı kapsayan ayakkabıcılar çarşısı, eski garaj ve Çarşamba Pazarı yeni bir kimliğe bürünecek.

Her adımının titizlikle atıldığı projeye destek veren hak sahiplerine dönüşüm sürecinde büyük kolaylıklar da sağlanacak. Türkiye’de ilk ve tek olan bir uygulama ile yıllık enflasyon kaç olursa olsun hak sahiplerinin ödeme miktarında en fazla %10 artış olacak.

Ayrıca proje alanında bulunan ve sürecin başlatılmasıyla boşaltılan dükkânların hak sahiplerine 2024 yılında belirlenecek ücret ile 12 aylık kira yardımı toplu olarak yapılacak. Kira yardımı ödemesi toplamda 48 aylık bir süreci kapsayacak.

Eskimişliğin ve karmaşanın hâkim olduğu, bölge halkının gece önünden geçmeye bile çekindiği proje alanına; Yeraltı otoparkı, fuaye alanı, pazaryeri, dükkanlar ve yeşil alanlar kazandırılacak. Böylelikle, vatandaşların günün her saatinde sosyalleşebileceği yeni bir alana kavuşmasının yanı sıra esnafın da ticari hacmi büyük ölçüde gelişecek.

Son Düzenlemeler: 16 Aralýk, 2023
İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR ZÜMRA KADINLARI ARTIK YÖRESEL ÜRÜNLER ÇARŞISI'NDA DA OLACAK KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI
uşak uşak belediyesi esnaf mehmet çakın çarşı uşak