Meclis Karar Özetleri

06.03.2014 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı

2470
12-03-2014
T.C.
UŞAK BELEDİYESİ MECLİS KARARLARI ÖZETLERİ

TARİHİ        GÜNÜ         SAATİ    DÖNEM   TOPLANTI  BİRLEŞİM  OTURUM
06.03.2014   PERŞEMBE    17.00      2014               3             4              1

Katılan Üyeler; Meclis 1.Başkan V.: Emel TAYLAN, Üyeler; Orhan TAMER, Bekir AKAĞAÇ, Barbaros DOĞAN, Talat DOĞRU, Ufuk DÜZENLİ, Hakkı KAYGISIZ, Ahmet KARAOĞLU, Türkan TOKER, Uğur ÖZKÖSE, Mehmet Emin AKYAY, Ahmet SEVİNDİK, Kudret ERDEM, Kadir USLU, Aytekin AKIN, Ebru ÖZSOY, Mustafa KORKMAZ, Necat ÇOLAK ve Osman Nejat ARAT

G Ü N D E M :

14. İlave Madde 1: Bir Eylül İlköğretim Okulu öğrencilerin okul giriş, çıkışlarında huzurlu ve rahat girip, çıkabilmeleri için Güneş Sokak tarafına kasis ve ışık konulması, Tekin Sokakta bulunan köy minibüs durağının kaldırılması ve park yasağı levhası konulması, ayrıca plastik dubaların konulması konusunun görüşülerek karara bağlanması.
15. İlave Madde 2: T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının talebine istinaden; İlimiz, Merkez, Fevzi Çakmak Mahallesi, 257 ada, 104 numaralı parselde plan değişikliği yapılması yönünde hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişiklik taslağının 3194 sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.
16. İlave Madde 3: T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının talebine istinaden; İlimiz, Merkez, Fevzi Çakmak Mahallesi, 257 ada, 104 numaralı parselde plan değişikliği yapılması yönünde hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklik taslağının 3194 sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.
18. İlave Madde 5: Belediye Meclisinin 03.02.2014 tarih ve 96 sayılı kararı ile Trafik Komisyonuna havale edilen ve Trafik Komisyonunca uygun görülen 8 adet talebin Trafik Komisyonu Raporları ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
19. İlave Madde 6: Belediye Meclisinin 03.02.2014 tarih ve 96 sayılı kararı ile Trafik Komisyonuna havale edilen ve Trafik Komisyonunca reddedilen 24 adet talebin Trafik Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması.
21. İlave Madde 8: 03/03/2014 tarihli Belediye Meclisinin, Mart ayı toplantısının 1. Birleşiminde, Plan Bütçe Komisyonuna havale edilen engellilere su indirimi konusunun ekli Plan Bütçe Komisyon raporuyla birlikte görüşülerek karara bağlanması.
22. İlave Madde 9: Uşak Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü, 22/01/2014 tarih ve 992 sayılı yazılarında, İlimiz merkez Cumhuriyet mahallesinde Atapark içerisinde uygun bir yerin tahsis edilmesini istemekte olup, tahsis konusunun müdürlüğümüzün 26/02/2014 tarih ve 79 sayılı yazısı ile Belediye Meclisince görüşülmesi istenmiş ve Belediye Meclisince imar komisyonuna havale edilmiştir. İmar Komisyonunca görüşülmüş olup 04.03.2014 tarih 147 nolu kararı ile oy birliği ile uygun bulunduğu, tahsisin ekli imar komisyonu raporu doğrultusunda görüşülerek, Belediye Encümenine yetki verilmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.
25. İlave Madde 12: Belediyemiz de uzun süre Meclis üyesi olarak hizmet eden, aynı zamanda Belediyemizde daire müdürü olarak çalışmış merhum Ramazan KARAHAN ve vefat eden diğer Meclis Üyelerinin Şehrimiz imar planları içersinde yol, cadde, sokak veya parka isimlerinin verilmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması.

K A R A R Ö Z E T L E R İ :

14. İlave Madde 1: Bir Eylül İlköğretim Okulu öğrencilerin okul giriş, çıkışlarında huzurlu ve rahat girip, çıkabilmeleri için Güneş Sokak tarafına kasis ve ışık konulması, Tekin Sokakta bulunan köy minibüs durağının kaldırılması ve park yasağı levhası konulması, ayrıca plastik dubaların konulması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Bir Eylül İlköğretim Okulu öğrencilerin okul giriş, çıkışlarında huzurlu ve rahat girip, çıkabilmeleri için Güneş Sokak tarafına kasis ve ışık konulması, Tekin Sokakta bulunan köy minibüs durağının kaldırılması ve park yasağı levhası konulması, ayrıca plastik dubaların konulması konusunun Köy araçlarının kaldırılarak, Özdemir Mahallesi Gediz Uluyolu Çıkrık Sokak başlangıcından Aliağa Camiine kadar olan kısma durak yeri verilmesi, gerekli yerlere kasis konulması ve Güneş Sokak tarafına butonlu sinyalizasyon ışığı konulması teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Ahmet KARAOĞLU’nun 1 ret ve Necat ÇOLAK’ın 1 çekimser oylarına karşılık 16 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir. (Üyelerden Ebru ÖZSOY oturumdan ayrılmıştır.)
15. İlave Madde 2: T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının talebine istinaden; İlimiz, Merkez, Fevzi Çakmak Mahallesi, 257 ada, 104 numaralı parselde plan değişikliği yapılması yönünde hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişiklik taslağının 3194 sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının talebine istinaden; İlimiz, Merkez, Fevzi Çakmak Mahallesi, 257 ada, 104 numaralı parselde plan değişikliği yapılması yönünde hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişiklik taslağının 3194 sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun İmar Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
16. İlave Madde 3: T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının talebine istinaden; İlimiz, Merkez, Fevzi Çakmak Mahallesi, 257 ada, 104 numaralı parselde plan değişikliği yapılması yönünde hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklik taslağının 3194 sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının talebine istinaden; İlimiz, Merkez, Fevzi Çakmak Mahallesi, 257 ada, 104 numaralı parselde plan değişikliği yapılması yönünde hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklik taslağının 3194 sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi gereğince tasdik edilmesi konusunun İmar Komisyonuna havale edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
18. İlave Madde 5: Belediye Meclisinin 03.02.2014 tarih ve 96 sayılı kararı ile Trafik Komisyonuna havale edilen ve Trafik Komisyonunca uygun görülen 8 adet talebin Trafik Komisyonu Raporları ile birlikte görüşülerek karara bağlanması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Belediye Meclisinin 03.02.2014 tarih ve 96 sayılı kararı ile Trafik Komisyonuna havale edilen ve Trafik Komisyonunca reddedilen 8 adet talebin Trafik Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Kudret ERDEM, Kadir USLU ve Aytekin AKIN’ın 3 ret, Türkan TOKER ve Emel TAYLAN’ın 2 çekimser oylarına karşılık 13 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir
19. İlave Madde 6: Belediye Meclisinin 03.02.2014 tarih ve 96 sayılı kararı ile Trafik Komisyonuna havale edilen ve Trafik Komisyonunca reddedilen 24 adet talebin Trafik Komisyonu Raporu ile birlikte görüşülerek karara bağlanması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Belediye Meclisinin 03.02.2014 tarih ve 96 sayılı kararı ile Trafik Komisyonuna havale edilen ve Trafik Komisyonunca reddedilen 24 adet talebin Trafik Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Kudret ERDEM, Kadir USLU ve Aytekin AKIN’ın 3 ret, Emel TAYLAN’ın 1 çekimser oylarına karşılık 14 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
21. İlave Madde 8: 03/03/2014 tarihli Belediye Meclisinin, Mart ayı toplantısının 1. Birleşiminde, Plan Bütçe Komisyonuna havale edilen engellilere su indirimi konusunun ekli Plan Bütçe Komisyon raporuyla birlikte görüşülerek karara bağlanması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; 03/03/2014 tarihli Belediye Meclisinin, Mart ayı toplantısının 1. Birleşiminde, Plan Bütçe Komisyonuna havale edilen engellilere su indirimi konusunun Gündem Dışı bırakılması teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.
22. İlave Madde 9: Uşak Valiliği İl Emniyet Müdürlüğünün İlimiz merkez Cumhuriyet mahallesinde Atapark içerisinde uygun bir yerin kendilerine tahsis edilmesi konusunun imar komisyonu raporu ile birlikte görüşülerek, Belediye Encümenine yetki verilmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Uşak Valiliği İl Emniyet Müdürlüğünün İlimiz merkez Cumhuriyet mahallesinde Atapark içerisinde uygun bir yerin kendilerine tahsis edilmesi konusunun imar komisyonu raporu ile birlikte görüşülerek, Belediye Encümenine yetki verilmesi konusunun İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda üyelerden Barbaros DOĞAN, Talat DOĞRU, Ufuk DÜZENLİ, Ahmet KARAOĞLU, Kudret ERDEM, Kadir USLU ve Aytekin AKIN ın 7 ret, Türkan TOKER in 1 çekimser oylarına karşılık 10 kabul oyla oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
24. İlave Madde 11: Belediyemiz de uzun süre Meclis üyesi olarak hizmet eden, aynı zamanda Belediyemizde daire müdürü olarak çalışmış merhum Ramazan KARAHAN ve vefat eden diğer Meclis Üyelerinin Şehrimiz imar planları içersinde yol, cadde, sokak veya parka isimlerinin verilmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Belediyemiz de uzun süre Meclis üyesi olarak hizmet eden, aynı zamanda Belediyemizde daire müdürü olarak çalışmış merhum Ramazan KARAHAN ve vefat eden diğer Meclis Üyelerinin Şehrimiz imar planları içersinde yol, cadde, sokak veya parka isimlerinin verilmesi konusunun İmar Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.

Meclis 1.Başkan V. Emel TAYLAN; 2014 Mart ayı Meclis Toplantısı gündemindeki konuların görüşülmesi tamamlanmış olup, toplantıyı kapatmıştır.


Emel TAYLAN           Orhan TAMER    Ufuk DÜZENLİ
Meclis 1.Başkan V.            Katip                Katip


Son Düzenlemeler: -/-
İlgili İçerikler: 02.05.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 08.04.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 09.04.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 6 Adet Taşınmaz Kira İhale İlanı - 12/03/2024 5 Adet Taşınmaz Kira İhale İlanı - 12/03/2024 07.02.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı