Yeni Bir Park İçin Çalışmalar Başladı

20-10-2014

Yeni Bir Park İçin Çalışmalar Başladı

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan Aybey Mahallesi’nde büyük bir parkın çalışmalarına başladıklarını söyledi. Altay Sokak’ta başlayan çalışmayı kısa sürede bitirmek istediklerini ileten Cahan, parkın bitmesinden sonra özellikle çocukların yaşam alanı olacağını belirtti. Mahalle halkının bu şekilde ihtiyacı olduğunu gördüklerini vurgulayan Cahan, "Aybey Mahallemizin bazı kesimlerinde ailelerimizin ve çocuklarımızın yaşam alanları konusunda sıkıntılar söz konusuydu. Bahsettiğimiz bölgelerde yaşayan vatandaşlarımız vakit geçirmek için uzun mesafe kat etmeleri gerekiyordu. Biz bu durumda hemen harekete geçtik. Yer belirlemesinin akabinde çalışmalarımıza başladık” dedi. Uşak’ta bu tür yaşam alanlarına sahip olmayan semtlerin alanlara kavuşmasının değerli olduğunun altını çizen Cahan, bu sayede kentte eksiklik hissedilmeyeceğine dikkat çekti. Uşak’ta park alanlarının oluşturulmasının yeni neslin sağlıklı gelişimi için de önemli olduğunu bildiren Cahan, " Gelişen teknoloji hayatlarımızı her ne kadar kolaylaştırsa da belirli dezavantajları da beraberinde getiriyor. Bu dezavantajların başında ise sosyalleşme sıkıntısı yaşayan bireyler geliyor. Özellikle yeni neslin evlerinde teknolojiye boğulmasından ise bu tür alanlarda sosyal olması önemlidir. bu nedenle belediyemiz park çalışmalarına önem verecek” ifadesini kullandı.

Yakın zamanda bitecek

Aybey Mahallesi Altay Sokak’ta başlayan çalışmanın kısa sürede bitirileceğini ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " İlimizde her mahallenin ihtiyaçlarını gözeterek projelendirme çalışmalarını yapıyoruz. Her anlamda mahallerimizin ve sokaklarımızın sıkıntılarını irdeliyoruz. Bunu vatandaşlar ile olan diyaloglarımız ile de anlayabiliyoruz. Bu sayede ortak aklı tam manası ile işletiyoruz. Göreve geldiğimizden beri Aybey Mahallesi ziyaretlerimizde belirli kesimlerin sosyal alanlar konusunda sıkıntısı olduğunu gördük. Bu alanlardan birisi de Altay Sokak’ın bulunduğu bölgeydi. Uygun alanlar olmasına rağmen maalesef bölgede çocukların ve ailelerinin vakit geçirebileceği alanlar yoktu. Biz bu konuda gerekli çalışmaları yaparak hemen harekete geçtik. Yer belirlenmesinin ardından ilk kazmayı vurduk. Kısa sürede parkımızı bitirmeyi hedeflemekteyiz” dedi.

Çocuklarımız teknolojiye esir olmasın

Yeni neslin teknolojiye esir olmamasını arzu ettiklerini dile getiren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Bugün hepimizin evinde ve cebinde teknolojinin en ileri imkanları söz konusudur. Teknolojinin nimetlerinden en güzel şekilde faydalanmakla birlikte zararlarını da almaktayız. Özellikle çocuklarımız bu zararlardan en çok etkilenen kesimdir. Biz belediyecilik anlamında bu duruma katkı sağlayacak çalışmalar yapabiliriz. Bu çalışmalardan birisi de şüphesiz çocuklarını birlikte vakit geçireceği ve eğleneceği alanlardır. Alanların oluşturulması ise sosyal bireylerin yetişmelerine neden olacaktır. Bu düşünceler ile parkları daha çok yaparak hayata geçireceğiz” dedi.

İlgili İçerikler: YENİ AŞEVİ KAPSAMLI HİZMETLERLE KAPILARINI AÇMAYA HAZIRLANIYOR KARAAĞAÇ GENÇLİK PARKI RESMİ OLARAK HİZMETE AÇILDI UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI ŞEHRİN YENİ GÖZDESİ; DİKİLİTAŞ MİLLET BAHÇESİ MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ İÇİN RULO PAMUK VE HASTA ALTI BEZİ ALIMI DOĞRUDAN TEMİN SONUCU Şakir Yeniceli ŞEHİT FERİDUN ALABAŞ CADDESİ'NİN YOLU YENİLENDİ HİZMET TAM NOT ALDI; YENİ TESİSLER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI UŞAKLI YÜZLERCE GENÇ FİLİSTİN İÇİN KENETLENDİ