​Sokak Hayvanları İçin Örnek Yarışma

30-05-2015

Sokak Hayvanları İçin Örnek Yarışma

Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak’ta sokak hayvanları ile ilgili başarılı çalışmalar yapıldığın belirtirken, “Sokak hayvanlarının daha iyi ortamlarda yaşaması ve bilincin artması için ortak akıl ile örnek bir çalışma yapıyoruz. Yereldeki başarımızı ulusalda sürdürmek istiyoruz” dedi.

Uşak Belediyesi Hayvan Hakları Komisyonu tarafından sokak hayvanlarıyla ilgili bilincin daha çok artması için resim yarışması düzenledi. İlkokul öğrencilerinin katılım sağladığı yarışmaya kent genelinde yoğun ilgi gösterildi. Yarışmanın ödül töreni ise Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın yanı sıra Belediye Meclis Üyesi Hasan Erdoğan, Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Özgür Uğur, Sokak Hayvanları Derneği Başkanı Nebahat Avcu, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Ortak akıl ile çözüyoruz

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak’ta sokak hayvanları konusunda önemli çalışmalar yapıldığını belirtti.

“Amacımız ilimizin sokak hayvanları konusunda örnek olmasıdır” diye konuşan Başkan Cahan, “Kentimizde her anlamı ile gelişimi önemsemekteyiz. Modern kentlerde sokak hayvanlarına verilen değer de aşikardır. Bu vesile ile biz de belediye olarak sokak hayvanlarının daha iyi bir şekilde yaşaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunu kurduğumuz komisyon ile STK’ların katılımını da sağlayarak ortak akıl ile yapıyoruz. Komisyonumuz her ay yaptığı toplantılarda aldığı kararları başarı ile uygulamaktadır. Bu vesile ile ilk olarak yaralı hayvanlara 24 saat esası ile müdahale edecek bir araç temin ettik. Çalışmalarımız başarı ile devam edecek” ifadesini kullandı.

Sokak hayvanları konusunda çalışmaların devam ettiğini aktaran Cahan, “Akse Çamlığı mevkisinde modern ve güzel bir hayvan barınağına yakında kavuşacağız” şeklinde konuşarak müjdeyi verdi.

Eğitim önemli

Sokak hayvanlarının şartları konusunda yerel yönetimlerin yanında bilinçlendirme çalışmalarının önemine değinen Cahan şunları kaydetti: “Belediyeler her ne kadar hayvanların fiziki mekanları ve sağlıkları için çaba verse de bu tek başına yeterli olmamaktadır. Vatandaşlarımızın da duyarlı olması için eğitim çalışmaları son derece değerlidir. Bunun öncelikle küçüklerimizde başlaması gerekmektedir. Bugün yaptığımız yarışma da çocuklarımızın bilince sahip olmasında önemli bir etkendir. Bugün salonu dolduran öğrencilerimiz ve velilerimiz bu bilince kavuştular. Bu bilinç çevrelerine aktarılması neticesinde daha çok artacak”

Çalışmalara destek veriyoruz

Ödül töreninde bir konuşma yapan Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Özgür Uğur ise bu tür yarışmaların kentlerde yapılmasına her zaman destek verdiklerini belirtti. Uğur, “İlimizde son zamanlarda sokak hayvanları için kayda değer güzellikte işler yapılıyor. Biz de oda olarak sokak hayvanları için yapılacak tüm etkinliklerde olmaktan mutluyuz” dedi.

Başkanımıza teşekkür ederiz

Sokak Hayvanları Derneği Başkanı Nebahat Avcu ise, “Uşak Belediyesi sokak hayvanlarına verdiği değeri yaptığı çalışmalar ile göstermektedir. Yapılan tüm çalışmalarda bizler ile birlikte karar almaları ayrıca mutluluk vermektedir. Bu nedenle Başkanıomız Nurullah Cahan’a teşekkür ederiz” dedi.

İlgili İçerikler: MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ İÇİN RULO PAMUK VE HASTA ALTI BEZİ ALIMI DOĞRUDAN TEMİN SONUCU HİZMET TAM NOT ALDI; YENİ TESİSLER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI UŞAKLI YÜZLERCE GENÇ FİLİSTİN İÇİN KENETLENDİ ŞEKEREVLERİ PAZARYERİ UŞAK HALKIYLA BULUŞMAK İÇİN GÜN SAYIYOR MODAFEST İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI UŞAK İÇİN VERİLEN SÖZLER TUTULUYOR KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜNDE TURİSTLER İÇİN UŞAK GEZİ REHBERİ TÜRKÇE ALMANCA İNGİLİZCE REHBER BASTIRILMASI AL UŞAK BELEDİYESİ DÜNYA SU GÜNÜ'NÜ FARKINDALIK İÇİN ETKİNLİKLERLE GEÇİRDİ UŞAK'TA CİRİTLER DEPREMZEDELER İÇİN ATILDI BAŞKAN ÇAKIN KURAKLIĞA KARŞI TEDBİR İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU
sokak hayvanları yarışma