Düğün dernek havasında yıkım gerçekleşti

23-09-2014

Düğün dernek havasında yıkım gerçekleşti

Uşak Belediyesi kentin birbirine bağlanmasına neden olacak ve hastane ulaşımını kolaylaştıracak Akse Çamlığı ve hastane arasında bulunan konutların yıkımına başlayarak çevre yolu konusunda büyük bir adım attı. Bölgede bulunan 10 konutun yıkımı ise adeta düğün dernek havasında yapıldı. Yıkıma Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Hakan Uludağ ve Ergün Kırdinli, Fen İşleri Müdürü Mustafa Dayıoğlu, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Muhtarı Baki Gencer ve evleri yıkılan vatandaşlar katıldı. Yıkım nedeni ile kurban da kesilirken bağlantı yolunun kısa sürede bitirileceği belirtildi. Yıkım alanında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, çalışmanın sıkıntısız bir şekilde gerçekleştirilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Yıkım yapılan evlerin sahiplerinin de kendilerine yardımcı olduğunu vurgulayan Cahan, " Biz bu tür çalışmalarda hak sahiplerinin de gönül rızalarının olmasından yanayız. Bu sayede huzurlu bir çalışma yapılabilir. Bu bölgede çevre yolu bağlantısının son halkası olması nedeniyle önemliydi. Buna istinaden çalışmaların hemen yapılması gerekliydi. Yolun geçeceği 10 konutun sahibi de bu bağlamda bilinçli yaklaştı” dedi. Kuzey çevre yolunun son bağlantısının yapılması ile kentin kazanacağına da dikkat çeken Cahan, her anlamda Uşak için büyük kolaylıkların olacağının altını çizdi. Yolun tamamlanması ile bölgenin de gelişeceğini dile getiren Cahan, " Kuzey bölgelerimizi çok önemsiyoruz. Bu nedenle kentin her noktasında olduğu gibi kuzey bölgesine yapılan yatırımları da değerli buluyoruz. Burada çevre yolunun son bulması ile gelişimin daha hızlı olacağına inanıyoruz. Yapılaşma ve yerleşim anlamında da yakın zamanda son derece değerli bir bölge ortaya çıkacaktır” diye konuştu. Bölgede uzlaşı sağlanarak yıkımların sağlandığını kaydeden Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Muhtarı Baki Gencer ise bu konuda fedakarlık gösteren herkese teşekkür etti.

Kimse kırılmadı

Uşak’ta her yönü ile gelişen marka bir şehir hedefini kendilerine koyduklarını dile getiren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kuzey bölgeleri için de ciddi ve güzel planlamaların söz konusu olduğunu iletti. Kuzey çevre yolunun tamamen bitmesinin gelişim için önemli bir ayak olduğunu hatırlatan Cahan sözlerine şöyle devam etti: " Uşak’ın gelişimi ve değişimi adına durmaksızın çalışmalarımız devam etmektedir. Bu kapsamda büyük projelerimizde büyük yollar almakla birlikte kentimizin mutlu bir geleceği için planlamalar yapmaktayız. Bütün birimlerimizin hassasiyet ile yaptıkları çalışmalar ile şimdiden güzel mesafeler kat ettik. Önem verdiğimiz ve kentimizin gelişiminde farklı bir noktada olacak proje ise kuzey çevre yoludur. Bu yolun tamamlanabilmesi için Akse Çamlığı mevkisinden Yeni Uşak Devlet Hastanesi’ne kadar olan kısmın bitirilmesi gerekliydi. Fakat bu alanda 10 adet konut vardı ve konutlarda yaşayan aileler söz konusuydu. Biz aileler ile konu ile ilgili olarak mutabakata vardık. Kendileri de yapılacak çalışmaların önemi nedeni ile bilinçli davranarak bizlere destek oldular. Sonuç olarak bugün yıkımlarda hep kötü örnekler ile karşılaşırken bugün düğün havasında söz konusu oldu. Bu hassasiyetlerinden dolayı bölge halkına teşekkür ediyoruz”

Bölge gelişecek

Çalışmaların kısa sürede bitirilmesini hedeflediklerini anlatan Başkan Cahan, " Bölgeden geçen yolun hemen bitirilmesi için ekiplerimiz hızlı ve tiriz bir yol izleyecekler. Yolun tamamlanması ile birlikte kuzey ve güney birbirine sorunsuz gidebilecek. Aynı zamanda kuzeyde bulunan mahallelerde yaşayan vatandaşlarımız kent merkezine girmeden yeni hastane ve adliyeye gitme imkanına kavuşacaklar. Daha sonra ulaşım hatlarının da bölgeden bu yollar vasıtası ile geçmesini sağlayacağız. Öte yandan yolun bitmesi ile modern yapıların ortaya çıkmasına vesile olacağız. Bu durum ise gecekondulaşmanın önüne geçecektir. Ayrıca devlet yatırımlarının da bu bölgede olması için çaba vereceğiz. Kısacası her anlamı ile bölgenin gelişmesine aracı olacağız” dedi.

Kimse üzülmedi

Kuzey mahallelerinin daha iyi konuma gelebilmeleri için yapılacak yolun önemli olduğunu ileten Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Muhtarı Baki Gencer, " Kuzeyde tamamlanması gereken çevre yolunun son etabının çalışmaları Belediye Başkanımız Nurullah Cahan ve ev sahiplerinin yaklaşımı ile başladı. Belediyemiz ve vatandaşlarımız bu çalışmalarda gönül birliği yaparak güzel bir işbirliği sergilediler. Bu şekilde bir yıkımın olması bizleri de mutlu etti. İlimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yıkım sırasında evleri buluna vatandaşlar ise kendilerine gösterilen kolaylıklar nedeni ile Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a teşekkür ettiler.

İlgili İçerikler: 11. EGE TİYATROLAR BİRLİĞİ BULUŞMASI UŞAKTA GERÇEKLEŞTİ 'YARINI KODLAYANLAR' EĞİTİMİ DİKİLİTAŞ ŞEHİT EREN BÜLBÜL MAHALLE KONAĞI'NDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ FUTBOLDA ÖZLENEN TABLO UŞAK'TA GERÇEKLEŞTİ UŞAK'TA GÖNÜL BULUŞMALARI'NIN İLKİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ EU-ARCHERITAGE PROJESİNİN İRLANDA-GALWAY PROJE ULUSÖTESİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ YENİ BAŞKANLA İLK MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ "TÜRK SİYASETİNDE YENİ DÖNEM ŞİFRELERİ" PANELİ UŞAK'TA GERÇEKLEŞTİRİLDİ Başkan Cahan Malatyalılara Teşekkür Ziyareti Gerçekleştirdi Zahman Köyü 3. Yörük Şenliği Gerçekleştirildi Harmandalı Yörükleri 6. Yörük Şenliği Coşkuyla Gerçekleştirildi