Konu Su Projesi'nde hediyeler sahibini buldu

1-03-2021

Konu Su Projesi'nde hediyeler sahibini buldu

“Su hayattır, akıp gitmesin” sloganıyla yola çıkan Uşak Belediyesi, israfı önlemek ve farkındalık oluşturmak adına başlattığı “Konu Su Projesi’ni” tamamlayarak katılımcılara hediyelerini takdim etti.

Yaşamın sürdürülebilirliği için en önemli unsur olan suya verdiği önemle sürekli ön plana çıkan ve yaptığı birçok çalışmayla su israfının karşısında bir duruş sergileyen Uşak Belediyesi, bu kez çocukları su tasarrufuna özendirmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak adına kollarını sıvadı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile İşletme ve İştirakler Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen “Haydi Çocuklar Konu Su” projesi, yapılan hediye takdimi ile sona erdi.

Üçü Şehir Dışından Toplam 50 Video Katıldı

Küresel ısınmaya karşı önlem alınması ve çevre bilincinin gelişmesini hedefleyen proje kapsamında çocuklardan “su tasarrufuna” ilişkin 15 saniyeyi geçmeyecek şekilde çekecekleri videolar istendi. Katılım için belirtilen süre zarfında projeye katılım sağlayan 42 çocuktan yaklaşık 50 adet video geldi. Birbirinden değerli videoların izlenmesinin ardından tamamlanan proje sonunda, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın önderliğinde hediye takdimine başlandı.

Hediyeler Çocukların Evlerine Götürüldü

Pandemi dolayısıyla çocukları tehlikeye atmamak adına hediye takdimi çocukların evlerine düzenlenen ziyaretlerle sosyal mesafe kuralına uyarak yapıldı. Başkan Çakın’la birlikte ziyaretlere katılan Uşak Belediye Şehir Tiyatrosu oyuncuları da Efecan ve çeşitli kostümler giyerek çocukların keyifli vakit geçirmesini sağladı. Hediye dağıtımı esnasında Uşak Belediyesi Kent Orkestrası tarafından önceden bestelenen “Su Hayattır” konulu müzik de çalındı.

Projeye katılan tüm çocuklara teşekkür belgesi, boyama kitabı, boyama kalemleri, içerisinde bitki tohumu bulunan dikim kalemleri, mangala zeka oyunu ve su tüketimini yüzde 22 oranında azaltacak bir su tasarruf aparatı hediye edildi. Şehir dışından video yollayarak projeye katılım sağlayan üç çocuğa ise hediyeleri posta yoluyla gönderildi.

İlgili İçerikler: ZAFER TENİS TURNUVASINDA ÖDÜLLER SAHİBİNİ BULDU Kurtuluş Kum Voleybol Turnuvası'nda Kupalar Sahibini Buldu Uşak'ta 40 Yıllık Hasret Son Buldu ŞEHRE DAİR MERAK EDİLENLER YANIT BULDU Çağrıya kulak verenler hediyelerini aldı Akmonia Voleybol Turnuvası'nda Ödüller Sahiplerini Buldu 3. Kum Voleybolu Turnuvasında Ödüller Sahiplerini Buldu BAŞKAN ÇAKIN NET KONUŞTU: 3. SANAYİ SİTESİ'NİN YAPIMINA TAM DESTEK ADAY TANITIM TOPLANTISINDA KONUŞAN BAŞKAN CAHAN: "BİZİM MÜHRÜMÜZ ESERLERİMİZDİR ELHAMDÜLİLLAH" Başkan Cahan, Uşak'taki 18. Bölge UMKE Eğitiminin Konuğu Oldu
uşak uşak belediyesi ödül mehmet çakın haydi çocuklar konusu