Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, Miniklere Trafik Kurallarını Öğretiyor

16-05-2017

Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, anaokullarında minik öğrencilere zabıta ekiplerinin çalışma şartları, görevleri ve trafikte uyulması gereken kurallar hakkında bilgi veriyor.  Proje hakkında bilgi veren Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, miniklere ilk olarak trafik kurallarını öğretmenin önemine değindi.

Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, her gün farklı bir anaokuluna giderek, minik öğrencilerle şarkılar söyleyerek ve çeşitli hediyeler vererek, zabıtanın görevlerini ve trafikte uyulacak kurulları anlatıyor.  Bu kapsamda son etkinlik, Uşak Belediye Başkanı Yardımcısı Hakan Uludağ'ın da katılımıyla, Hakkı Kabaklarlı ve Minikler Anaokulu'nda yapıldı.

Konu hakkında bilgi veren Uşak Belediyesi Zabıta Müdürü Serdar Zengin, söz konusu sosyal sorumluluk çalışmasının Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın destekleriyle hayata geçtiğini ifade etti. Zengin, zabıta biriminde görev yapan personelin sorumluluk sahası ve trafikte can ve mal güvenliğinin sağlanması için uyulacak kuralları anlattı.

Proje hakkında bir değerlendirme yapan Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, zabıtanın sağlık, trafik ve toplumsal nizam için çalıştığını söyledi. Can ve mal güvenliğinin en çok zarar gördüğü alanın trafik olduğunu belirten Hakan Uludağ, "Bireyin devletle ilk buluştuğu nokta trafiktir. Bastığınız kaldırım veya aracınızla seyahat ettiğiniz yol, devletimizin farklı organları tarafından inşa edilmiş ve kullanıma sunulmuştur. Bu bakımdan trafik, hayatımızda ayrı bir önem taşımaktadır. Sevdiklerimize ulaşmak, okulumuza gelmek, evimize geri dönmek ve hizmet üretmek için hep yolları ve kaldırımları kullanırız. Tüm bunları yaparken belli kurallara uyarak hareket ederiz. Çünkü kuralsızlığın olduğu yerde, kaos ve çatışma olur. Bu bakımdan miniklerin ilk önce trafik eğitimi verilmesini önemsiyoruz" dedi.

Öte yandan eğitim alan minik öğrencilere, bilgilerin pekişmesi için, trafikte uyulması gereken kuralları içeren,  yapboz seti, boyama kitabı ve kalemi hediye edildi.

İlgili İçerikler: İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden İlan-14 Uşak'ın İlk Kadın Ahisi Kaftanını Giydi Uşak Belediyesi Amatör Spor Kulüplerinin Yanında Kentsel Dönüşümde Uşak Türkiye'nin Örnek Projesi Uşak Belediyesi Şehrin Takımlarına Sahip Çıkıyor Ev Sahibi UTAŞ Uşakspor Payasspor'a Karşı 3-1'le Kazandı Uşak'ta İkincisi Düzenlenen Esnaf Festivali Başladı Gençler Uşak Belediyesi Bünyesinde Yarınlara Hazırlanıyor Uşak Belediyesi Dolandırıcılara Karşı Uyardı ​Uşak İle Ruanda Arasında Ekonomik İşbirliği Görüşmesi Yapıldı
uşak uşak belediyesi nurullah cahan eğitim zabıta müdürlüğü trafik kuralları