Örnek bisiklet projesi yakında can bulacak

18-06-2014

Örnek bisiklet projesi yakında can bulacak

Uşak Belediyesi kentin değişimi için kolları sıvadı. Her yönü ile değişimi hedefleyen Uşak Belediyesi farklı projeler ile kentin gelişmesine katkı sağlamayı hedefliyor. Yakın bir zamanda başlayacak birçok projenin yanı sıra kentte sporu ve hareket etmeyi teşvik edecek çalışmaların da startı verildi. Buna göre kentte bisiklet kullanmayı özendirecek ve kent içinde buna imkan sağlayacak bir uygulama hayat bulacak. Uygulama ile belediyeye ait bisikletler kısa süreli kiralama yöntemi ile vatandaşların hizmetine sunulacak. Bu yöntem ile vatandaşlar istedikleri yerlere bisiklet kullanarak gidebilecek. Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan bisiklet projesi ile kent içinde birçok problemin aşılabileceğini iletti. Projenin faydalarının çok olduğunu aktaran Cahan, " Belediyemiz kentimizin gelişiminde lokomotif görevi üstlenmektedir. Sadece kentin fiziki değişiminde değil, bilincinde de etkili olmak niyetindeyiz. Bu bağlamda bisiklet kullanma bilincinin artması da en büyük hedeflerimiz arasındadır. Bisiklet kullanımı sayesinde vatandaşlarımız hem rahat edecekler, hem de trafiğin rahatlamasına katkı sağlayacaklar. Ayrıca sağlık açısından son derece faydalı bir çalışma yapmış olacaklar” dedi. Uşak’ın bu tip projelere de ihtiyacı olduğunun altını çizen Cahan, modern kentlerde de buna benzer uygulamalara sıkça rastlandığına dikkat çekti. Bisiklet ile ilgili uygulamalar açısından bir projenin devam ettiğini de hatırlatan Cahan, " İlimizde 14 bin öğrencisi olan üniversitemizde gençlerimizin bisikletten faydalanabilmeleri ve alternatif imkanlar ile şehre gelip gidebilmeleri için kent merkezi ve üniversite arasında yaya ve bisiklet yolu çalışması şu an devam ediyor. Çalışmanın bitmesi ile bisiklet binmek ve sağlıklı yaşam açısından ilimiz daha da bilinçlenecektir” ifadesini kullandı.

Hedef sağlıklı yaşam

Uşak’ın her anlamı ile değişim projelerine ihtiyaç duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " Uşak’ta değişim adına durmadan proje üretiyor ve kentimizin gelişimi adına çalışmalarımızı yürütüyoruz. Çok yakın zamanda ilimiz değişimi hissedecek ve gelişimini de hızlı bir süreç ile devam ettirecektir. Biz sadece kentleşme ve fiziki değişim adına projelere imza atmıyoruz. Aynı zamanda ilimizin ihtiyaç hissettiği sosyal projelere de imza atıyoruz. Yakın zamanda hayata geçirmek istediğimiz bisiklet kiralama yöntemi ile vatandaşlarımızın bisiklete binmelerini ve sağlıklı hayata adım atmalarını hedeflemekteyiz. Bilindiği gibi gelişen teknoloji bireylerin daha hareketsiz olmalarına neden olmaktadır. Bu durum  birçok sağlık problemini beraberinde getirmektedir. Bunun için kalıcı çözümler şarttır. Bizde belediye olarak konu ile ilgili bilincin oluşmasını hedeflemekteyiz. Vatandaşlarımızın bisiklete binmelerini özendirmek için bisiklet noktaları oluşturmak istiyoruz. İsteyen vatandaşlarımız bu noktalardan bisikletlerini kiralayarak istedikleri yerlere gidebilecekler. Projenin hayata geçmesi ile birlikte ilimiz trafiğinde uzun vadede değişimler de beklemekteyiz. İnanıyoruz ki modern kentlerde ön planda olan bu şekilde projeler kentimize de katkı sağlayacaktır. Projenin hayata geçmesi ile kent her yönü ile kazanacak. Marka kent Uşak olma yolunda buna benzer çalışmalara ara vermede son hızımız ile çalışacağız” dedi.

FOTOĞRAFLAR SEMBOLİKTİR

2.7
İlgili İçerikler: ÇARŞI UŞAK PROJESİ'NDE DUYURU ÇARŞI UŞAK PROJESİ'NDE MERAK EDİLENLER CEVAP BULDU UŞAK MERKEZ İSLİCE MAHALLESİ ÇARŞI UŞAK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ UŞAK'IN VİZYON PROJESİNDE SÜREÇ BAŞLADI Proje adı: 'Sağlıklı Gelecek Bisikletle Gelecek' 'YAYALAŞTIRILAN SOKAKLAR' PROJESİ HAYATA GEÇİYOR Konu Su Projesi'nde hediyeler sahibini buldu Uşak Belediyesi'nden Bir Gençlik Projesi HOŞ GELDİN BEBEK PROJESİ KAPSAMINDA YENİ DOĞUM YAPAN AİLELERE VERİLMEK ÜZERE MALZEME ALIMI DOĞRUDAN Uşak Belediyesi "Şehrimde Sanat" Projesiyle Şehirdeki Tüm Kesimleri Tiyatroyla Buluşturuyor