Uşak Belediyesi ile Şehir Bayrama Hazır

2-06-2019

Ramazan ayı süresince çalışmalarına hız veren ve 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in sorunsuz bir şekilde icrasını sağlayan Uşak Belediyesi Bayram hazırlıklarını da tamamladı.

Ramazan bayramının manevi atmosferinin herkes tarafından yaşanması ve huzurlu bir bayram geçirilmesi adına tedbirlerini alan Uşak Belediyesi tüm birimleriyle sahada yerini aldı. Park Bahçe Müdürlüğü tarafından mezar yeri temizliklerinin ve çevre düzenlemelerinin yapıldığı, Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından sokaklarda detaylı bir temizlik faaliyetinin yürütüldüğü bayram hazırlıkları kapsamında, Zabıta Müdürlüğü ekipleri de özellikle unlu mamul ve tatlı üretimi ve satışı yapan işletmelerde denetimler gerçekleştirdi.

Uşak halkının bayramı huzur ve neşe içerisinde geçirmesi için, belediye olarak tüm birimleriyle sahada olduklarını dile getiren Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “11 ayın sultanı Ramazan ayını birlik ve beraberlik içerisinde icra ettik. Dayanışma ve hoşgörü iklimi olan Ramazan ayı kutlayacağımız bayram ile sona erecek. Bayramımızın en güzel şekilde geçirilmesi için Uşak Belediyesi olarak üzerimize düşen tüm görevleri en iyi şekilde yerine getirdik. Kavuşmaktan memnuniyet duyduğumuz Ramazan Bayramının, İslam alemi ve milletimiz için huzur, bereket ve güzellikler getirmesini diliyorum.” dedi.

SOKAKLARDA BAYRAM EVİ TEMİZLİĞİ

Geçtiğimiz günlerde 50 kişilik bir ekiple İsmetpaşa Caddesi’nde kapsamlı bir temizlik çalışması başlatan Uşak Belediyesi, çalışmalarını kentteki ana cadde ve ara sokaklarda sürdürdü. Şehrin çeşitli bölgelerinde çalışma başlatan Temizlik İşleri Müdürlüğü, lekelerin çıkartılmasından, izinsiz ve çevre kirliliğine neden olan afişlerin sökülmesine kadar kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili konuşan Temizlik İşleri Müdürü Fatih Öztürk, “Uşak’ın bayramı temiz bir şekilde karşılaması, bayrama hazır olması için tüm ekiplerimizle sahaya indik. Rutin çalışmaların ötesinde, çok daha detaylı ve kapsamlı çalışmalar ortaya koyduk. Uşak sokaklarını bayram temizliği yapılan bir ev edasıyla temizledik. Artık Uşak’ımız Bayrama hazır.” dedi.

ZABITA EKİPLERİNDEN SAĞLIK DENETİMİ
Ramazan ayı içerisinde denetimlerini arttıran ve özellikle unlu mamul üretimi yapan işletmelerde sağlık koşulları, gramaj ve fiyatlandırmaları inceleyen Zabıta Müdürlüğü, Ramazan Bayramı için de sahadaki yerini aldı. Şehir genelinde hizmet veren onlarca işletmeye gıda mühendisi eşliğinde denetim gerçekleştiren Zabıta ekipleri işletmelerin sağlık koşullarına uygunluğu başta olmak üzere birçok konuda inceleme yaptı. Uşak’ta bayramın sağlık açısından sorunsuz geçmesini istediklerini belirten Zabıta Müdürü Nusret Güler, “Gerek denetimlerle ve gerekse bayram süresince üzerimize düşen diğer görevleri yerine getirerek tüm varlığımızla hemşehrilerimizin yanında olacağız.” açıklamasında bulundu.

MEZARLIKLARDA TEMİZLİK VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ
Ramazan Bayramı nedeniyle mezarlık ziyaretlerinin artacağını öngören ve bu konuda çalışma başlatan Uşak Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde bulunan mezarlıklarda temizlik ve çevre düzenlemesi gerçekleştirdi. Temizlik İşleri Müdürlüğü ile ortak yürütülen çalışmalar Çevreköy Mezarlığı’ndan başlatılarak il genelindeki mezarlıklarda sürdürüldü. Özellikle Arife günü yaşanabilecek yoğunluğu hesaplayan Uşak Belediyesi, çalışmalarını tamamlayarak hazırlıklarını gerçekleştirdi.

UŞAK BELEDİYESİ’NDEN TAM KADRO BAYRAM NÖBETİ

Ayrıca Uşak Belediyesi; Alo 153, Fen İşleri, Su ve Kanalizasyon İşleri, Temizlik İşleri, İtfaiye ve Zabıta Müdürlüğü gibi çeşitli birimleriyle bayram süresince nöbetlerine devam edecek.

Son Düzenlemeler: 02 Haziran, 2019
İlgili İçerikler: UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK Uşak Merkez Eşme İlçesi'nden ​Halil Çoban Uşak Ulubey Çamdere Köyü'nden İbrahim Erdoğan GENÇ KUŞAK AKADEMİ'DEN ÖĞRENCİLERE MÜJDE ÇARŞI UŞAK PROJESİ'NDE DUYURU Uşak Merkez Atatürk Mahallesi'nden Ayşe Kaya
uşak Belediyesi ile Şehir Bayrama Hazır