Mescid-i Aksa İçin Uşak Tek Yürek Oldu

21-07-2017

Uşak Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından "Mescid-i Aksa" için yürüyüş düzenlendi.

Mescid-i Aksa'da günlerdir devam eden ibadet yasağı ve bugün Cuma namazı çıkışı halka yönelik İsrail polisleri tarafından yapılan saldırı nedeniyle Uşak'ta protesto yürüyüşü düzenlendi.

Cuma namazı çıkışı Çakaloz Cami'nden Tiritoğlu Parkına kadar sloganlar ve "Ezan susarsa Aksa'da, Kudüs işgal altında" yazılı pankart eşliğinde yürüyen grup burada bir basın açıklaması yaptı.

Kardeşlik Platformu adına açıklama yapan Ahmet Sait Urhan geçtiğimiz hafta Mescid-i Aksa'nın avlusunda vurularak şehit edilen 3 Filistinli gence işaret ederek, "İsrail askerleri, yaraladıkları 3 Filistinli’ye tıbbi müdahalede bulunmak için gelen ambulansların Mescid’e girişine de izin vermedi. İsrailli asker ve polisler son yıllarda özellikle sivillere yönelik saldırılarını arttırarak devam ettirmektedir." dedi.

Düzenlenen basın açıklamasına, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Platform adına konuşan Urhan, "Bir taraftan Gazze’ye yönelik ölümcül abluka ve kuşatma devam ediyorken, diğer taraftan Mescid-i Aksa'nın kliniği tarumar edilmiş, içerideki tüm dolapların kapıları kırılmış, tüm kuyuların kilitleri parçalanmış ve içerisi savaş alanına çevrilmiş durumdadır. Siyonist İsrail istediği zaman ezanı susturmakta, istediği zaman Müslümanların Mescid-i Aksa’ya girmesini yasaklamaktadır." diye konuştu.

Filistin’de olup biteni yakinen takip ettiklerini ve İsrail’in yaptıkları karşısında duyarsız kalmayacaklarını ifade eden Urhan,"Kardeşliğimizin gereği olarak da tüm Müslümanları bu konuyla ilgili onurlu bir tutum ve davranış sergilemeye davet etmekten de geri kalmayacağız. Öyleyse gün Kudüs için bir şeyler yapma, Mescid-i Aksa’yı yalnız bırakmama günüdür. Herkesi de Kudüs sokaklarındaki mazlumların sesine ses katmak için bu eylemlere davet ediyoruz." açıklamalarına yer verdi.

"TÜRKİYE KUDÜS İÇİN TEK YÜREK"

Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için önemine değinen  Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise, "Bugün burada Uşak Kardeşlik ve Dayanışma Platformu olarak Kudüs’te İsrail askerlerinin ve polislerinin yapmış olduğu çirkin saldırılar neticesinde caminin ibadete kapatılmasını protesto etmek amacıyla toplanmış bulunuyoruz. Tüm Uşak halkı olarak yapılan bu eylemi şiddetle lanetliyoruz. Kudüs ve Mescid-i Aksa Müslümanlar için mukaddes yerlerdir. Sevgili Peygamber Efendimiz’in miraca çıktığı yerdir ve bizim ilk kıblegahımızdır. Müslümanlar için temsil noktasında bir yerdir. İsrail’in yapmış olduğu eylem ne insanlığa ne de medeniyete sığar." diyerek bu durum karşısında tek yürük olma çağrısında bulundu.

Özellikle Müslümanların birliği, kardeşliği ve Türkiye’nin tek yürek olmasının çözüm açısından değerli olduğunu kaydeden Başkan Cahan, "İnşallah bu yaptığımız yürüyüşler ve tepkiler Müslüman aleminde bir uyanışa vesile olur. Kudüs’ün tekrar bizlere ait olması, yeniden ibadete açıldığı günler yakındır." dedi.

İsrail tarafından Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın kapatılmasına yönelik tepkiler tüm yurtta yapılan protestolarla devam ediyor.

Öte yandan yaşanan son olaylarda İsrail polisinin plastik mermi, ses bombası ve göz yaşartıcı gazla halka yönelik gerçekleştirdiği saldırıda onlarca vatandaşın yaralandığı bildirildi.

İlgili İçerikler: UŞAK'TA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLEDİ Çölyak ve PKU Hastaları Uşak'ta Buluştu Başkan Cahan, Çölyak ve PKU Hastalarının Misafiri Oldu Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yeni Yönetiminden Başkan Cahan'a Ziyaret Uşak Deri (Karma) Organize Sanayi Bölgesi Yönetiminden Duyuru Uşak coşku içinde seçim sonucunu kutladı Uşaklı Ciritçilerden 24 Haziran'da AK Parti'ye Tam Destek AK Parti Uşak, Dikilitaş Mahalle Mitinginde Buluştu Uşak'ta Yaklaşık 30 Bin Kişiyle Dev İftar Uşak Seçmeninden AK Kadrolara Tam Destek
uşak uşak belediyesi nurullah cahan yürüyüş tepki mescid-i aksa