Cahan,

2089
21-11-2014

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Halk Eğitim Merkezi ve Uşak Belediyesi ortaklığında düzenlenen kursların öğretmenleri ve öğrencileri ile buluştu. Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya Belediye Başkanı Cahan’ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcıları Hakan Uludağ ve Kudret Aydın, Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yusuf Görgülü, Belediye Meclis Üyesi Murat Kiriş, kurs öğretmenleri ve kursiyerler katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, amaçlarının kursların gelişimini sağlamak olduğunu bildirirken görülen aksaklıkları da gidereceklerini iletti. Sorunları ve beklentileri bu işin içinde olan hocalarından ve öğrencilerinden öğrenmenin kendileri için önemli olduğunu aktaran Cahan, " İlimizde vatandaşlarımıza verilen kursların nevi ve geleceği bizler için çok önemlidir. Bu tür kurslar özellikle bayanlarımızın ailelerine ekonomik katkı sağlamasında da önemli bir etkiye sahiptir. İlerleyen zamanlarda kursların çoğalması ve daha çok kursiyerin gelmesi için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu düşüncelerimizin hayata geçmesi için de bizzat işin içinde olanların düşüncelerini almak istedik” dedi.

Kursların düzenlendiği mekanların gelişiminin de kendileri için önemli olduğunun altını çizen Cahan, bu konuda da gerekli düzenlemelerin başladığına dikkat çekti. Belediye olarak uzun vadede kursların sürdürülmesi ve yaygınlaştırılması için strateji oluşturduklarını dile getiren Cahan, " Mevcut kurslarımızın yanında mahallelerimizde de kursların daha çok yapılması için projelerimiz mevcuttur. Bu projelerden birisi de mahalle konaklarıdır. Her anlamda mahallelerimizin gelişimine etki edecek konaklarımız kurslarımız ile de desteklenecek. Buralarda verilecek kurslar ile boşanmaların da önüne geçilecek ve Uşak değerleri kurslar ile öğretilecek” şeklinde konuştu.

Kursların kalitesini arttıracağız

Uşak Belediyesi’nin düzenlenen kursların daha çok ilerlemesi ve istenilen düzeye gelmesi için çaba verdiğini vurgulayan Başkan Cahan, " Uşak Belediyesi kentin gelişimi adına her türlü planlamayı ciddiyet ile sürdürmektedir. İlimizde özellikle bayanların gelişimine katkı sağlayan kurslar bizim hedeflerimizde önemli yerler tutmaktadır. Amacımız kurslara daha çok katılımın sağlanması ve farklı kursların da açılmasına vesile olmaktır. Diğer yandan mevcut kurslarımızın sorunların ve beklentilerini de öğrenmek istiyoruz. Bu nedenle bugün geniş katılımlı bir toplantı düzenledik. Toplantımızda kurslar ile ilgili bilgileri almakla beraber öğretmenlerimizin ve kursiyerlerin beklentilerini dinledik. Konuşmalarımız ise bizim yol haritası oluşturmamıza vesile olacak” dedi.

Mahallelerde de kurslar olacak

Uşak’ta mevcut kurslara olan ilginin yanında daha çok katılımın sağlanmasını düşündüklerini ifade eden Cahan, " İlimizde mevcut kurslara sınırlı sayıda katılımın olduğunu gördük. Bu sayının artması kentimizin menfaatinedir. Bayanlarımız artan kurslar ile daha çok katlım sağlayacak ve ailelerine ekonomik anlamda büyük katkılar sağlayacak. Ayrıca ileride yapacağımız mahalle konaklarımız ise kurslarımızın mahalle bazlı yayılması için de değer arz edecek. Mahalle konaklarımızda vereceğimiz kurslar ile aile içi danışmanlığın yanı sıra Uşak değerlerini de öğretmek istiyoruz. Bu konuda tüm planlamalarımız hazırdır” dedi.

Son Düzenlemeler: 21 Kasm, 2014
İlgili İçerikler: TÜRKİYE FİNALLERİNİ KAZANARAK KUPAYI BAŞKAN CAHAN'A HEDİYE EDECEKLER SERBEST MUHASEBECİLER MALİ MÜŞAVİRLER ODASINDAN BAŞKAN CAHAN'A TEŞEKKÜR ZİYARETİ SANAT TARİHİ BAŞKAN CAHAN'I UNUTMAYACAK BAŞKAN CAHAN MUHASEBECİLER GÜNÜ TOPLANTISINA KATILDI ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ UŞAK BÜROSU'NDAN BAŞKAN CAHAN'A TEŞEKKÜR PLAKETİ BAŞKAN CAHAN MİNİKLERİN GLUTENSİZ YEMEK DAVETİNE KATILDI BAŞKAN CAHAN'A BİR TEŞEKKÜR DAHA TÜRKİYE HARP MALULÜ GAZİLER, ŞEHİTLER, DUL ve YETİMLERİ DERNEĞİ'NDEN BAŞKAN CAHAN'A TEŞEKKÜR PLAKET BAŞKAN CAHAN'A TÜRKİYE HALK OYUNLARI FEDERASYONU'NDAN TEŞEKKÜR PLAKETİ BAŞKAN CAHAN'A UŞAK AŞÇILAR VE PASTACILAR DERNEĞİNDEN 'TATLI' SÜRPRİZ