SSK Evleri Projesi'nde Toplantılar Başladı

7-01-2015

Belediye Başkanı Nurullah Cahan yapılması düşünülen ve kent için model projeler arasında yer alacak SSK Evleri Dönüşüm Projesi’ni vatandaşlara evlerinde anlatmaya başladı. Blok blok ev sahiplerine giderek projenin nasıl olacağını ve bölgeye katacağı değeri paylaşan Başkan Cahan, merak edilenleri de cevapladı. Ziyaretlere Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, Belediye Meclis Üyeleri Özer Erkek ve Emine Yıldırım ve Uşak Belediyesi Özel Kalem Müdürü Seyfullah Furtana da katıldı

Ziyaretlerde blok sahipleri ile proje konusunda ise mutabık kalındı. Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, bölgeye ivme kazandıracak projede bütün hak sahipleri ile bu şekilde buluşarak ortak aklı inşa edeceklerini belirtti. Hak sahiplerinin yapılan yönlendirmeler ile yanlış bir intibaya sahip olduklarını gözlemlediklerini ifade eden Cahan, "İlimizin her yönü ile imajının değişmesinde çabalarımız devam ediyor. Bu değişimde düşündüğümüz alanlardan birisi ise SSK Evleri diye bildiğimiz bölgeydi. Yaklaşık 80 bin metrekareyi modern ve yaşanabilir bir alana kavuşturacağımız projede, şahsi ve siyasi menfaatleri olanların hak sahiplerini yanlış yönlendirdiğini ziyaretlerimizde bir kez daha anladık. Biz projemizi anlattığımızda ise vatandaşlarımızdan tam destek aldık” dedi.

Projenin vücut bulması için bütün ekiplerin fedakarca çalıştığının altını çizen Cahan, yakın bir zamanda oluşacak modeli hak sahiplerine tanıtacaklarına dikkat çekti. Ziyaretlerin devam edeceğini ve projeyi tüm gerçekliği ile anlatacaklarını kaydeden Cahan, ”Belediyemiz hiçbir vatandaşının mağdur olmasını istemeyen bir yönetim anlayışındadır. Bu nedenle örnek olacak projemizi hak sahiplerine anlatmak için ziyaretlerimizi sürdüreceğiz. Netice itibari ile bölgede her vatandaşımızın bilgi sahibi olmasını sağlayacağız. İnanıyoruz ki toplantılarımızın sonucunda projemizin vizyonunu herkes fark edecek” ifadesini kullandı.

Kimse mağdur edilmeyecek

SSK Evleri’nin dönüşümü ile bölgede yaşayan hak sahiplerinin mülklerinin değerlerinin artacağını söyleyen Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Kentimiz günden güne büyümektedir. Biz büyüme ile birlikte sağlıklı ve modern bir kentleşmenin birbirine paralel olarak sürdürülmesi ve şehrimizin imajının daha güzel olması için çalışıyoruz. Dönüşüm projeler ile kentimize nefes aldırmak istiyoruz. Dönüşüm projelerinden birisi de SSK Evleri’nin olduğu bölgedir. Bilindiği üzere biz bölgede yeni yapılaşmanın önünü kesecek bir meclis kararı almıştık. Akabinde bölgede yaşayan vatandaşlarımıza projemizi müjdeledik. Fakat projemizin akabinde şahsi ve siyasi beklentileri olanların vatandaşlarımızı yanlış yönlendirdiğini gördük. Bazı vatandaşlarımıza evlerinden olacakları, bazı vatandaşlarımıza ise başka bölgelere taşınacakları yönünde yanlış yönlendirmeler bulunmuşlar. Biz projemizde kimsenin mağdur olmayacağını ve yaşadıkları yerde hanelerine karşı iki kat kazanım sağlayacaklarını toplantılarımız ile anlatmaya başladık. Sonuç olarak ilk ziyaretlerimizde hak sahipleri bizlere inandı ve mutabık oldu” dedi.

En modern ve en güzele

Projenin kente model olabilecek bir yapıda olduğuna dikkat çeken Cahan, "Projemiz siteleşme ve yaşam alanları bakımından örnek bir proje olacaktır. Vatandaşlarımız projenin akabinde yaşadıkları alanların daha da kıymetlendiğini görecekler. Biz sadece evleri yenilemekle kalmayacağız. Bunun yanında parkları, oto parkları, yaşam alanları olan nefes alınabilecek bir site ortaya çıkaracağız. Yapacağımız çalışmada ise TOKİ ile çalışmaktan ziyade, yerel müteahhitler ve gerekirse Türkiye çapında inşaat projeleri ile başarılı olmuş firmaları davet edeceğiz. Kısa sürede bitireceğimiz projemiz esnasında ise hak sahiplerini mağdur etmeyerek kira desteği de vereceğiz. Kısacası çalışmalarımız bittiğinde kentimize örnek olacak ve bundan sonraki çalışmalarda a ışık olacak bir alan ortaya çıkacak” diye konuştu

Ziyaretlerimiz devam edecek

Bütün bloklarda bu tür toplantıların devam edeceğini ve vatandaşları doğru bir şekilde bilgilendireceklerini ifade eden Cahan, "Amacımız; vatandaşlarımıza empoze edilen bilgi kirliliğini ortadan kaldırarak bizzat projeyi yürütecek kurum olarak doğru halkı doğru bilgilendirmektir. Bu nedene bloklarımızda toplantılarımızı yapmak sureti ile vatandaşlarımıza doğru olanı aktaracağız. Kısa bir süre sonra ise projenin maketi ile vatandaşlarımızın kapısını çalacağız. Dönüşüm hakkında merakı olanlara kapımız daima açık olacak. Bu nedenle vatandaşlarımız bizlere istedikleri zaman gelip sorularını yöneltebilirler” şeklinde konuştu.

Son Düzenlemeler: 07 Ocak, 2015
İlgili İçerikler: ÇARŞI UŞAK PROJESİ'NDE DUYURU ÇARŞI UŞAK PROJESİ'NDE MERAK EDİLENLER CEVAP BULDU ŞEKEREVLERİ KAPALI PAZAR YERİ VATANDAŞTAN TAM NOT ALDI ŞEKEREVLERİ PAZARYERİ UŞAK HALKIYLA BULUŞMAK İÇİN GÜN SAYIYOR Kentin İlk Moda Festivali Moda Fest Başladı! Sanata Doyuran Festival Başladı Konu Su Projesi'nde hediyeler sahibini buldu Kurtuluş Kum Voleybol Turnuvası Atapark'ta Başladı Mehmet Özdemir Şekerevleri mezarlığına defnedilecektir. İlk Servisi Başkan Cahan Kullandı, Voleybol Turnuvası Başladı