Uşak Belediyesi'nden Örnek Sosyal Sorumluluk Projesi

23-10-2014

Uşak Belediyesi’nden Örnek Sosyal Sorumluluk Projesi

Uşak Belediyesi ve Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) arasında suça meyilli olan, hayata küsmüş ve suça karışmış gençler ile ilgili örnek bir proje için imzalar atıldı. ZEKA binasında yapılan imza törenine ZEKA Genel Sekreteri Yusuf Balcı ve Belediye Başkan Vekili Erol Korkmaz katıldı. Uşak'ta Sosyal Riski İzleme, Önleme ve Uyumu Sağlama Merkezi Fizibilitesi Projesi (USRİUM) ismi verilen proje ile kentte suç konusunda potansiyeli olan, hayattan beklentileri azalan gençlerin kazanılması sağlanacak. Suç işlemiş gençlerin ise istihdamının sağlanması ve geri kazanılması proje kapsamında değerlendirilecek. Yapılacak çalışma ile mahallerin demografik yapıları da belirlenerek mahalle bazlı projelerin hazırlanması sağlanacak. Projeye Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Uşaklılar Eğitim Ve Kültür Vakfı, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Uşak SYDV ve muhtarlıklar da bilgi ve teknik destek vererek katılacak. Ayrıca Uşak değerleri rehabilite edilecek gençlerin kurslar ile öğretilecek ve kentin kültürel zenginlikleri de bu vasıta ile yaşatılacak. Proje kapsamında olan gençlere sahip çıkmak isteyen hayırseverler ile de bağ kurulması sağlanacak.

Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Erol Korkmaz, kent adına bir olumlu projenin daha adımını atmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Uşak’ta belediyecilik çalışmalarının yanında sosyal konulara da bilimsel veriler ile yaklaşıp çözüm bulmak istediklerini dile getiren Korkmaz, son aylarda yaptıkları projeler ile istedikleri bir başlangıcı yaptıklarını anlattı. Suç işlemiş veya suç işlemeye elverişli gençlerin kazanılması gerektiğini aktaran Korkmaz, " Bugün ülkeler, şehirler, mahalleler ve sokaklar şehirleşme ve modernleşme açısından hızlı ve güzel bir gelişim içindedir. Bütün bu çalışmaların yanında insanlar yalnızlaşabiliyorlar. Biz bu durumda yalnızlaşan ve suça karışmış veya potansiyeli olan bireyleri kazanmak durumundayız. Bu hepimizin sorumlulukları arasındadır. Belediye olarak hazırladığımız USRİUM projesi de bu düşüncenin ürünüdür. Proje ile güzel işler başaracağız” dedi. Gelişen teknolojinin ve ilerleyen çağın özellikle gençler açısından olumsuz ruh durumunu ortaya çıkardığına dikkat çeken Korkmaz, olumsuz durumlara proje bazlı müdahalenin etkili olabileceğinin altını çizdi. Proje ile mahallerin demografik yapılarını da irdeleme imkanına kavuşacaklarını belirten Korkmaz, " Projemizin gençlerimizin kazanılmasına verdiği katkılardan ziyade mahallerimizin demografik yapılarını değerlendirme açısından da faktörü vardır. Değerlendirmeler sonucunda mahalle bazlı belediyecilik çalışmaları yapmak niyetimiz arasındadır. Bu çalışmalar gençlerimizin istihdamında da fayda verecektir. Belediyemiz sosyal sorumlulukları ile örnek çalışmaları sürdürecek” şeklinde konuştu

Suçun önlenmesine projeli katkı

Uşak Belediyesi’nin şehrin gelişimini her yönü ile gerçekleştirecek projelere imza atacağını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Erol Korkmaz, bu yolda ciddi ve ayağı basan çalışmalara imza atacaklarını söyledi. USRİUM projesinin sosyal sorumluluğu ile kentin gelişiminde etki edecek bir proje olduğunu ileten Korkmaz şunları kaydetti: " Uşak kalkınması ve gelişimi ile önümüzdeki birkaç yıl içinde deyim yerinde ise şaha kalkacaktır. Şehirleşme anlamında büyük adımlar atarken, kentimizin sosyal anlamda gelişmesi için de projeler yapmaktayız. Projelerimizi her kesim için yapmakla beraber, kentin kanayan yaralarına da yapıyoruz. Aynı zamanda oluşabilecek riskleri de göz önüne alarak bir çalışma gerçekleştiriyoruz. İşte USRİUM bu düşünce ile yapılan bir projedir. Projemiz suç potansiyeli olan ve suça karışan gençlerin topluma kazandırılmasında etkin bir rol oynayacaktır. Bunun yanında proje sonucunda örnek rol modeller ortaya çıkacaktır. Bu nedenle projemizi çok önemsiyoruz”

İstihdama katkı