Uşak kültürel mirası ile de marka olacak

29-09-2014

Uşak kültürel mirası ile de marka olacak

Belediye Başkanı Nurullah Cahan Kayseri Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen Tarihi Kentler Birliği toplantısına katıldı. Toplantıda tarihi kentlerin stratejileri ve projeleri hakkında bilgi alan Başkan Cahan Uşak’ın da bu konuda politikalarını belirlemesinde bilgi sahibi oldu. Toplantı hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Cahan, farklı illerin kültürel değerlerine hangi yöntemler ile sahip çıktığını irdeleme imkanına sahip olduklarını bildirdi. Uşak’ta da kültürel dokunun fazla olduğunu aktaran Cahan, " İlimizde tarihi doku oldukça etkili bir şekilde var olmaktadır. Biz bu potansiyelin en faydalı şekilde değerlendirilmesi gerektiğine inanmaktayız. Bu nedenle görevde olduğumuz süre içinde tarihimiz ve kültürümüz hakkında projeler hazırlayacağız. Bunun içinde başarılı örnekleri kendimize yol belirleyeceğiz. İşte bu tür toplantılar bu bağlamda bizler için büyük bir fırsattır” dedi. Uşak Belediyesi olarak kentte bulunan tarihi yapının canlanması için çalışmalara başladıklarının altını çizen Cahan, yapıların canlanması ile beraber vatandaşların hizmetine açılacağına dikkat çekti. Yeni neslin geçmişi ile iç içe yaşaması gerektiğine vurgu yapan Cahan, " Maalesef hayatımıza teknoloji her anlamda girmiş bulunmaktadır. Bu durum kültür erozyonuna neden olmaktadır. Bizler bu olumsuzluğun önüne geçmek adına geçmişimize ve kültürümüze sahip çıkmalıyız. Bunu da hakkı ile yapmalıyız. Tecrübelerden faydalanarak doğru bir yol haritası çizeceğiz” ifadesini kullandı.

Tecrübeler yol haritası olacak

Uşak’ta kültürel dokunun en iyi hale gelmesi için bu konuda örnek çalışmaları olan kentlerin çalışmalarının kendilerine referans olacağını aktaran Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " İlimizin marka şehirler arasında olması en büyük hedefimizdir. Bunun için kentimizin imajının olumlu yönde değişmesi şarttır. Belediyemiz bu konuda imaj projeleri ile istenilen düzeye gelecektir. İlimizin her konuda marka olmasının yanında tarihi ve kültürel dokusunun canlandırılması açısından da marka olmasını hedeflemekteyiz. Bu nedenle bizlere olumlu referans olacak her türlü proje ve toplantının içindeyiz. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Tarihi Kentler Birliği toplantısı da bu kapsamda katılım sağladık. Toplantıdan son derece faydalı bilgiler ile ayrıldık” dedi.

Yeni nesil geçmişini hatırlayacak

Uşak’ta tarihi evlerin canlanması konusunda belediyenin çalışmalarının başladığına işaret eden Başkan Nurullah Cahan, " Politikalarımız arasında geçmişin gelecek ile buluşması yer almaktadır bu da tarihin canlandırılması ve yeni kuşaklara empoze edilmesi ile geçerli olacaktır. Bizler tarihi ve kültürel varlıklarımızın canlanması adına elimizden gelen ne varsa yapmaya başladık. Görevce olduğumuz süre içinde de çok daha başarılı işler yapacağız. Yeni neslin geçmişini tanıması için projelerimizi hayata geçireceğiz. Restore ettiğimiz evlerimizi de vatandaşlarımızın hizmetine açacağız” diye konuştu .

İlgili İçerikler: UŞAK BELEDİYESİ'NİN BORÇLARI AÇIKLANDI BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR ZÜMRA KADINLARI ARTIK YÖRESEL ÜRÜNLER ÇARŞISI'NDA DA OLACAK KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI