Hüsnü Şenlendirici, Uşak Belediyesi Sanat Akademisinin Açılışına Katıldı

20-05-2017

Uşak Belediyesi'nin Atatürk Kültür Merkezi'nde kurduğu Sanat Akademisinin açılışı, dünya çapında tanınan klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici'nin katılımıyla yapıldı. Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan açılışa Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran, Gençlik ve akademide faaliyet gösteren sanatçılar ve öğrenciler yer aldı.

Müzik, resim, heykel ve sahne sanatlarına dair eğitimlerin verileceği Uşak Belediyesi Sanat Akademisi'ndeki dersliklerin her birine ebediyete intikal eden sanatçıların isimleri verildi. Uşaklı aşık İbilak Mehmet, Barış Manço ve Neşet Ertaş gibi Türk müziğinde emeği geçen isimlerin unutulmadığı akademinin açılış programının onur konuğu olan Hüsnü Şenlendirici'nin ismi de bir dersliğe verildi. Hüsnü Şenlendirici, açılışa özel klarnet çalarak, müziğiyle katılımcıları mest etti.

Akademinin her yaş grubuna kapısının açık olduğunu belirten Uşak Belediyesi Sanat Akademisi Genel Sanat Yönetmeni Mutlu Keklik,  " Bu proje benim konservatuara girdiğim ilk yıllardan beri aklımdaydı. Uşak'a bir sanat akademisi kurduk. İnşallah yakın bir zamanda ilimizde konservatuarın açılmasını da umuyoruz. Uşak halkının ilgisi ve desteği bizi ayakta tutuyor" dedi.

Kentte kültür ve sanattaki faaliyetlere ağırlık verdiklerini belirten Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, akademinin gençler için önemli bir rehber olacağını söyledi. Dünyaca ünlü klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici'nin programı onurlandırmasının önemli olduğunu belirten Başkan Cahan, " Uşak'ta sanatı genç kardeşlerimizle buluşturacağız. Güzel eserler kazandırmak için çalışmalarımız sürecek. Hüsnü Şenlendirici bizi yalnız bırakmadı ve kendisine teşekkür ediyoruz. En kısa zamanda Hüsnü Şenlendirici'yi tekrar halkımızla bir araya getireceğiz" diye konuştu.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın sanatsal faaliyetlere katkısının büyük olduğunu dile getiren Hüsnü Şenlendirici de, "Başkanımız çok güzel bir çalışma yapmış, Uşak'a konserlere hep gönül rahatlığıyla geliyorum. Yaz döneminde bir konser daha vereceğiz. Uşak'ta özel bir çalışma daha yapacağız" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından akademinin açılışı gerçekleştirilirken, Başkan Nurullah Cahan, günün anısına Hüsnü Şenlendirici'ye hediyeler takdim etti.

Gençlik Festivalinin Açılışı Yapıldı

Öte yandan bugün, Uşak Belediyesi'nin 5 gün boyunca sürdüreceği Gençlik Festivali'nin de açılışı yapıldı. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Şahin Mercan ve vatandaşların katıldığı kortej  yürüyüşü, 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'na kadar devam etti. Burada Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve eşi Halime Cahan ile birlikte Gençlik Festivali'nin açılışını yaptı. 5 gün sürecek olan festival kapsamında kentte bir dizi etkinliklerin yapılacağını belirten Başkan Cahan, tüm gençleri etkinliklerde yer almaya davet etti.

Son Düzenlemeler: 23 Mays, 2017
İlgili İçerikler: Uşak'ta karne heyecanı İstenen Tablo Uşak Belediyesi ile Gerçek Oldu UŞAK'TA DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ KORTEJİ Uşak Belediyesi ile Şehir Bayrama Hazır Uşak Yeni Sanayi Sitesine Kavuşuyor UŞAK BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİ BU KEZ LOKANTALARDA Uşak Belediye Başkanlığından Dolandırıcılık Uyarısı UŞAK'TA FIRIN VE PİDE SALONLARINA KAPSAMLI DENETİM Uşak Belediyesi Satrançseverleri Gençlik Satranç Turnuvası'nda Buluşturdu Uşak'ın vitrini artık pırıl pırıl
uşak uşak belediyesi nurullah cahan sanat akademisi hüsnü şenlendirici gençlik festivali