Uşak Belediyesi Ödüle Layık Görüldü

7-12-2020

Avrupa Komisyonu ve Türkiye Belediyeler Birliği ortaklığında gerçekleştirilen, birçok önemli çalışma ile Uşak Belediyesi’nin de katılım sağladığı Avrupa Hareketlilik Haftası’nda kazanan belediyeler belli oldu. Uşak Belediyesi, bir haftalık süreci kapsayan projede ortaya koyduğu çalışmalarla ödül almaya hak kazandı.

Kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya teşvik eden Avrupa Hareketlilik Haftası’na en aktif katılımı sağlayarak Avrupa Hareketlilik Haftası 2020 Ulusal Ödüllerini kazanan belediyeler açıklandı.

Avrupa Birliği Komisyonu’nun girişimi olarak her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kentlerde hareketliliği artırmak, güvenli yürüyüş ve bisiklet yolları oluşturarak erişilebilir şehirler oluşturmak ve belediyelerin kalıcı tedbirler almasını teşvik etmek amacıyla düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası faaliyetleri üç kategoride değerlendirildi.

Büyük şehir belediyeleri, nüfusu yüz bin üzeri belediyeler ve nüfusu yüz bin altı belediyeler şeklinde toplanan faaliyet raporları, alanında uzman isimler tarafından incelendi.

UŞAK BELEDİYESİ ÖRNEK OLDU

Çevre duyarlılığı konusunda birçok özel proje hayata geçiren Uşak Belediyesi Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerinde nüfusu yüz bin üzeri belediyeler kategorisinde yer aldı.

Uşak Belediyesi, Sıfır Emisyonlu Ulaşım Çalıştayı, otomobilsiz kent günü, bisiklet turları, doğa yürüyüşleri, bisiklet üzerinde akrobasi gösterisi gibi çok sayıda farkındalık etkinliğine imza attı.

Özellikle açık hava reklam alanları, sosyal medya ve benzeri mecralarla bilinçlenme hareketine önemli bir destek sağlayan Uşak Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası 2020 Ulusal Ödüllerini kazanan belediyeler arasında yerini aldı.

Uşak Belediyesi, 0 emisyonlu ulaşıma ve hareketli yaşama çağrıda bulunan çalışmalarıyla, dünya genelinde gerçekleştirilen Avrupa Hareketlilik Haftası’nda şehre önemli bir başarı kazandırdı ve örnek oldu.

İlgili İçerikler: GENÇ KUŞAK'LA KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMIYOR UŞAK BELEDİYESİ'NDEN "FARKINDALIK SÜRPRİZİ" GENÇ KUŞAK'TAN UŞAK'A YEŞİL HAZİNE Uşak Belediye Başkanlığı Teşkilat Yönetmeliği UŞAK BELEDİYESİ'NDEN UNUTULMAYACAK HEDİYE Uşak Merkez Durak Mahallesinden Nazife Yıldırım Uşak Merkez Sorkun Köyünden Neslihan Yılmaz Uşak Merkez Işık Mahallesinden Zeynep Özkamit UŞAK BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖDÜLLÜ GERİ DÖNÜŞÜM TASARIM YARIŞMASI Uşak Belediyesi'nden Bir Gençlik Projesi
uşak uşak belediyesi ödül mehmet çakın avrupa hareketlilik haftası