Uşak Halısı dünyanın gündemine girecek

21-08-2014

Uşak Halısı dünyanın gündemine girecek

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan Belçika’nın başkenti Brüksel’de geçtiğimiz günlerde Türk işçileri hatırlamak için çiçekler ile Uşak Halısı Motifi’nin yapılmasının Uşak halılarına verdikleri değeri ve çalışmaları ne kadar değerli kıldığını bir kez daha ortaya çıkardığını aktardı. Bu bilincin kendilerinde de olduğunu aktaran Cahan Uşak halısını yapacakları çalışmalar ile dünya gündemine sokacaklarını kaydetti. Uşak halılarının hak ettiği yerlerde olması için proje ürettiklerini söyleyen Cahan" Halılarımız artık unutulmuşluktan kurtularak tekrar dünya markası olmalıdır. Bunun gerçekleşebilmesi için de profesyonel ve kurumsal bir çalışma gerekmektedir. Biz bu aşamada alanında uzman kişiler ve tanıtım organizasyonları ile hedefimizi gerçekleştirmek istiyoruz. Bu kapsamda her vatandaşımızın da içinde olduğu projeler dizisi yapmak için kolları sıvadık” dedi. Uşak halılarının eski şanına kavuşması için AB projeleri de hazırlayacaklarının altını çizen Cahan, bu projelerin hepsinin halının maka değerine katkı sağlayacağını dikkat çekti. Uşak halılarının hepsinin ayrı bir hikayesi olduğunu anlatan Cahan, " Halılarımızın her motifinin bir hikayesi vardır. Bu hali ile halılarımız şiirlere, şarkılara ve resimlere bile konu olmuştur. Bizlere düşen ise halılarımıza sahip çıkmaktır. Halımızın evrensel hale gelebilmesi için tüm dünyada yaşayan Uşaklıların halılarımıza sahip çıkmaları gerekmektedir. Halılarımızın tanıtımında tüm hemşehrilerimiz gönüllü tanıtım elçisi olmalıdır” ifadesini kullandı.

Dünya halılarımızı yeniden tanıyacak

Uşak Halılarının eskisi gibi yeniden tanınacağını ve halı denilince akla Uşak’ın geleceğini belirten Cahan, " Marka Şehir Uşak için çıktığımız yolda ilimizin marka olması için projeler üretiyoruz. Projelerimizi yapmakla birlikte biz ilimizin marka olan simgelerine de sahip çıkmaktayız. Konu ile ilgili projeler ile markalarımızın ön plana çıkmasını arzu etmekteyiz. Tarhanamızdan halımıza kadar bir dizi etkinlik ile bu konuda başarılı bir politika izleyeceğiz. Özellikle halılarımız bu konuda bizim önem verdiğimiz değerlerin başında yer almaktadır. Geçtiğimiz günlerde Belçika’nın Brüksel şehrinde yapılan Türkiye’den gelen işçileri hatırlamak adına çiçekler ile Uşak halıları motiflerinin kullanılması bizim ne denli doğru düşünceler içinde olduğumuzu göstermiştir. Dünyanın tüm ihtişamı ile hatırladığı halılarımızı biz tekrar dünya gündemine sokmak istiyoruz. Bu nedenle projeler hazırlıyoruz. Tanıtım ve organizasyonlarda yaptığımız tanıtım atağımızın yanında Uşaklı hemşehrilerimizin katkıları ile başarı sağlayacağız. Özellikle halılarımızın tüm dünyada yaşayan Uşaklılar tarafından kültür elçisi olmasını istiyoruz. Biz de gerek belediyemizin projeleri gerekse AB projeleri gibi çalışmalar ile kazanım sağlayacağız. İlimizde her eve sokmayı düşündüğümüz halılarımız sayesinde her hemşehrimiz bir kültür elçisi olacak. ayrıca etkin bir çalışma yöntemi ile birçok ülkeye ulaşarak bu değeri tekrar hatırlatacağız” dedi.

BELÇİKA'DA UŞAK HALISI İLE İLGİLİ FOTO AA'DAN KULLANILMIŞTIR.

İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK