ERGENEKON ORTAOKULU ÇANAKKALE'DE UŞAK BELEDİYESİ YANLARINDA

7-11-2018

Uşak’lı öğrenciler, en önemli kurtuluş mücadelemize şahitlik eden,  ecdadımızın kanlarıyla suladığı topraklara, Çanakkale’ye gitti. Uşak Belediyesi destek oldu.

Kültür turlarına ara vermeden devam eden Uşak Belediyesi, Ergenekon Ortaokulu öğrencilerini kırmadı, Çanakkale gezisine destek oldu. 45 kişilik öğrenci gurubunu Uşak Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ünal uğurladı.

Hareket öncesi kısa bir açıklama yapan

Ergenekon Ortaolulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni - Handan Ongurlar; ‘’Öğrencilerimizle Çanakkale gezisine gideceğiz, çok mutluyuz. Çocuklarımıza bu imkânı sağladığı için Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Türkiye’nin destan yazıldığı yere gideceğiz, bu da bizim için bir mutluluk kaynağı. Çocuklarımızın oraları görmesi, tarihi yaşaması için, bu konuda bize yardımcı olan belediyemize ve belediye başkanımız Nurullah Cahan’a teşekkür ediyoruz.’’ Şeklinde konuştu.

Ünal: ‘’ Öğrencilerimiz, Milli iradenin milli ruhun nasıl bir şey olduğunu orada görecekler’’

Çocuklarla yakından ilgilenen ve sohbet eden Başkan Yardımcısı İsmail Ünal; ‘’Belediye Başkanımız Nurullah Cahan beyefendi tüm Stk’lara ve odalarla kültür turları düzenlemekte. Bugün de Ergenekon Okulu’nu Çanakkale’ye göndereceğiz. Çanakkale’nin tabii ayrı bir özelliği var. Ülkemizin destan, tarih yazılan ve ülkenin nasıl kurtarıldığını, ecdadımızın nasıl savaş verdiğini bir nebze olsun oraya giden öğrencilerimiz ve velilerimiz aynı şekilde o havayı teneffüs ederek, o ruhu yaşayarak inşallah görecekler. Kitaplardan okuyoruz ama yerinde görmek her zaman farklıdır. Çanakkale turuna giden öğrencilerimize kazasız belasız gidip gelmelerini temenni ediyorum. Milli iradenin milli ruhun nasıl bir şey olduğunu orada göreceklerini umuyorum. Ben gruba hayırlı yolculuklar diliyorum.’’ Açıklamalarından sonra grup Çanakkale’ye doğru yola çıktı.

İlgili İçerikler: UŞAK'IN GURURU KARATECİLER TÜRKİYE ŞAMPİYONASI'NDAN DERECE İLE AYRILDI AVRUPA KÜLTÜREL MİRASI GELENEKSEL OKÇULUK EU- ARCHERITAGE PROJESİ'NİN AÇILIŞ TOPLANTISI UŞAK'TA GER UŞAK BELEDİYESİ UMRE YOLCULARINI MEDİNE'YE UĞURLADI GENÇLİK ve SPOR BAKANI DR. MEHMET MUHARREM KASAPOĞLU'NDAN UŞAK'A MÜJDE ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ UŞAK BÜROSU'NDAN BAŞKAN CAHAN'A TEŞEKKÜR PLAKETİ UTAŞ UŞAKSPOR'A TAZE KAN BAŞKAN CAHAN'A UŞAK AŞÇILAR VE PASTACILAR DERNEĞİNDEN 'TATLI' SÜRPRİZ UŞAK BELEDİYESİ LİSELİ ÖĞRENCİLERİ SEVİNDİRDİ Uşak'ın Gençlerinden, Başkan Cahan'a Teşekkür Uşak Belediyesi 3.Ulusal Tiyatro Festivaline Katılacak Olan Ekipler
uşak uşak belediyesi nurullah cahan ergenekon okulu çanakkale