Uşak Belediyesi Afet Mağdurlarına Sahip Çıktı

19-07-2019

Uşak’ta öğle saatlerinde bastıran sağanak son yılların en yoğun yağışları arasında yerini aldı. Tüm ekipleriyle sahada olan Uşak Belediyesi, su baskını yaşanan evlere yönelik çalışmalar başlatırken, yağışlar nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşlara barınacak yer sağladı.

Uşak’ta dün öğle saatlerinde başlayan ve bir anda bastıran sağanak yağış, kent genelinde kısa sürede etkisini gösterdi. Metrekare başına bazı bölgelerde 43 kilograma kadar yağış düştü.

Lokal olarak etkisi değişen sağanak yağışların başlamasıyla, Uşak Belediyesi’ne ait ekipler mağduriyet yaşanmaması adına sahadaki yerini aldı.

Yağışlar başlamadan önce sosyal medya hesaplarından, gök gürültülü sağanak yağışa, şiddetli rüzgara, ani sel ve su baskınlarına karşı vatandaşları uyaran Uşak Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden İtfaiye Müdürlüğü’ne kadar çok sayıda birimiyle hızlı bir şekilde faaliyetlerine başladı.

MAĞDUR VATANDAŞLARA UŞAK BELEDİYESİ KUCAK AÇTI

Lokal bazda kuvvetli statüye giren sağanak yağışlar nedeniyle evlerini su basan ailelerse Uşak Belediyesi tarafından misafir edilerek ortada bırakmadı.

Uşak Belediyesi İtfaiye ekiplerince, su baskınlarını yaşanan hanelerden su tahliyesi gerçekleştirildi. Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün ücretsiz olarak temizlik hizmeti verdi. Bu süreçte ailelerin mağduriyet yaşamaması için Kayaağıl Termal Tesisleri’nin kapılarını açan Uşak Belediyesi, evlerini su basan vatandaşları misafir etti.

Mağduriyet yaşanmaması adına tüm ekiplerin yağış öncesi sahadaki yerini aldığını kaydeden Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Meteoroloji Müdürlüğü’nden gelen uyarıların ardından hazır bulunan belediye personellerimiz vakit kaybetmeden sahaya çıktı. Şehrimizde gerekli tedbirlerimizi aldık. Ancak, ani bastıran şiddetli yağışlardan etkilenen hemşehrilerimiz oldu. Kıymetli hemşehrilerimizin hanelerinden su tahliyelerini gerçekleştirdik ve temizlik çalışmalarımızı başlattık. Bu süreçte termal tesislerimizde ücretsiz olarak konaklamalarını sağladık. Belediye olarak, daima mağdur vatandaşlarımızın yanında olacağımızı ifade etmek istiyor, yağışlardan etkilenen tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istiyorum.” dedi.

Temizlik İşleri ve İtfaiye Müdürlüğü’nün yanı sıra, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü de konuyla ilgili çalışma başlattı.

İlgili İçerikler: UŞAK'TA AHİLİK HAFTASI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI Uşak Belediyesi - Dolandırıcılık Uyarısı UŞAK'TA SANATIN YENİ ADRESİ AKADEMİ UŞAK 2019-2020 EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR AB'NİN FİNANSÖR, UŞAK BELEDİYESİ'NİN KOORDİNATÖR OLDUĞU PROJENİN TOPLANTISI İRLANDA'DA YAPILACAK CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI ve DEVLET ÇOKSESLİ KOROSU UŞAKLILARA UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTI UŞAK'TA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI UŞAK BELEDİYESİ YENİ HAL BİNASINDA MERSİS İLE YENİ DÖNEM TFF'DEN UŞAKSPOR'A MÜJDE GELDİ ŞEHRİN GİZLİ KAHRAMANLARI DAHA TEMİZ UŞAK İÇİN 7/24 ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ'NİN ÇALIŞMALARIYLA KENT KURBAN BAYRAMINA HAZIR
uşak Belediyesi Afet Mağdurlarına Sahip Çıktı