Uşak Belediyesi Afet Mağdurlarına Sahip Çıktı

19-07-2019

Uşak’ta öğle saatlerinde bastıran sağanak son yılların en yoğun yağışları arasında yerini aldı. Tüm ekipleriyle sahada olan Uşak Belediyesi, su baskını yaşanan evlere yönelik çalışmalar başlatırken, yağışlar nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşlara barınacak yer sağladı.

Uşak’ta dün öğle saatlerinde başlayan ve bir anda bastıran sağanak yağış, kent genelinde kısa sürede etkisini gösterdi. Metrekare başına bazı bölgelerde 43 kilograma kadar yağış düştü.

Lokal olarak etkisi değişen sağanak yağışların başlamasıyla, Uşak Belediyesi’ne ait ekipler mağduriyet yaşanmaması adına sahadaki yerini aldı.

Yağışlar başlamadan önce sosyal medya hesaplarından, gök gürültülü sağanak yağışa, şiddetli rüzgara, ani sel ve su baskınlarına karşı vatandaşları uyaran Uşak Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden İtfaiye Müdürlüğü’ne kadar çok sayıda birimiyle hızlı bir şekilde faaliyetlerine başladı.

MAĞDUR VATANDAŞLARA UŞAK BELEDİYESİ KUCAK AÇTI

Lokal bazda kuvvetli statüye giren sağanak yağışlar nedeniyle evlerini su basan ailelerse Uşak Belediyesi tarafından misafir edilerek ortada bırakmadı.

Uşak Belediyesi İtfaiye ekiplerince, su baskınlarını yaşanan hanelerden su tahliyesi gerçekleştirildi. Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün ücretsiz olarak temizlik hizmeti verdi. Bu süreçte ailelerin mağduriyet yaşamaması için Kayaağıl Termal Tesisleri’nin kapılarını açan Uşak Belediyesi, evlerini su basan vatandaşları misafir etti.

Mağduriyet yaşanmaması adına tüm ekiplerin yağış öncesi sahadaki yerini aldığını kaydeden Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Meteoroloji Müdürlüğü’nden gelen uyarıların ardından hazır bulunan belediye personellerimiz vakit kaybetmeden sahaya çıktı. Şehrimizde gerekli tedbirlerimizi aldık. Ancak, ani bastıran şiddetli yağışlardan etkilenen hemşehrilerimiz oldu. Kıymetli hemşehrilerimizin hanelerinden su tahliyelerini gerçekleştirdik ve temizlik çalışmalarımızı başlattık. Bu süreçte termal tesislerimizde ücretsiz olarak konaklamalarını sağladık. Belediye olarak, daima mağdur vatandaşlarımızın yanında olacağımızı ifade etmek istiyor, yağışlardan etkilenen tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istiyorum.” dedi.

Temizlik İşleri ve İtfaiye Müdürlüğü’nün yanı sıra, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü de konuyla ilgili çalışma başlattı.

İlgili İçerikler: UŞAK BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI MAHALLE KONAKLARI, TAZİYE EVİ VE KURSLARDA Uşak Belediyesi "Şehrimde Sanat" Projesiyle Şehirdeki Tüm Kesimleri Tiyatroyla Buluşturuyor UŞAK BELEDİYESİ 4. TİYATRO FESTİVALİ'NE KATILACAK EKİPLER BELLİ OLDU Akmonia Voleybol Turnuvası'nda Ödüller Sahiplerini Buldu UŞAK'IN İLK VE EN BÜYÜK MOBİL ATIK GETİRME MERKEZİ FAALİYETE GEÇTİ Uşak Belediyesi Mazisini Yaşatıyor Uşak Belediyesi 5. Geleneksel Atlı Cirit Turnuvası'nda Kazanan Belli Oldu UŞAK BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI GÜVENLİK KULÜBESİ VE İDARİ BİNADA KULLANILMAK ÜZE Uşak Belediyesi'nden Can Dostlarına Özel Proje UŞAK BELEDİYESİ AKMONİA VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLADI
uşak Belediyesi Afet Mağdurlarına Sahip Çıktı