UŞAK BELEDİYESİ ENGELLİ GENCİN GELECEĞİNE IŞIK OLDU

27-08-2018

UŞAK BELEDİYESİ ENGELLİ GENCİN HAYALLERİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜ

Gözlerinde kısmi görme kaybı olan Ecem Ölçer, Uşak Belediyesi Sanat Akademisi ile birlikte hayallerine kavuştu. Keman çalarak yetenek sınavını başarıyla geçen Ecem eğitim hayatına Uşak Besim Atalay Güzel Sanatlar Lisesi’nde devam edecek

Sanatın ve sanatçının her daim yanında olan Uşak Belediyesi bir gencin daha hayalini gerçeğe dönüştürdü. Sanatla halkı bütünleştiren, ücretsiz olarak gençlere desteğini gösteren Uşak Belediyesi, bünyesinde bulunan sanat akademisiyle birlikte Ecem Ölçer'in güzel sanatlar lisesini kazanmasına yardımcı oldu.

Gözlerinde kısmi görme kaybı olan Ecem, Uşak Belediyesi Sanat Akademisi’nde aldığı eğitimin yetenek sınavlarında çok faydalı olduğunu söyleyerek “Buradaki hocalarım sanat anlamında bana kazandırdıkları küçümsenemez. Aslında keman, benim için bir hobi olarak hayatımda yer alıyordu. Güzel sanatlar lisesinde hayatımı sürdürüp sürdürmemek konusunda çok kısa bir zamanım vardı.  Müzik bana mutluluk ve huzur verdikçe hayallerimi süslemeye başladı. Bu hayalleri gerçekleştirip güzel bir üniversite okuyacağıma inanıyorum. Bana desteklerini esirgemeyen hocalarıma, aileme ve özellikle bu imkânları sağlayan Uşak Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan Beyefendiye çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ecem’in annesi Aysel Yılmaz ise kızının başarısıyla gurur duyduğunu ve sanat akademisi sayesinde hayallerine kavuştuğunu belirtti.

Yılmaz, ailelerin evlatlarına meslek seçimleri konusunda baskı yapmamasını, çocukların meslek seçiminde özgür olmaları gerektiğini söyledi,  son olarak da Başkan Cahan’a böyle bir oluşum için teşekkürlerini ifade etti.

Yaşadığı görme engeli dolayısıyla notaları okuyamayan Ecem Ölçer ezberinin güçlü olmasının yardımıyla hazırlandığı sınav öncesi hızlı bir yol kat etti. Akademiye başlamadan önce keman eğitimi olmayan ama sanatçı olmayı çok isteyen Ecem, aldığı eğitimle birlikte yetenek sınavını geçti ve en büyük hayali olan güzel sanatlar lisesini kazandı. Yetenek sınavından aldığı başarılı sonuçla birlikte Ecem Ölçer eğitim hayatına Uşak Besim Atalay Güzel Sanatlar Lisesi’nde devam edecek Uşak Belediyesi Sanat Akademisi, Ecem gibi daha önce birçok gencin benzer başarılar yakalamasına vesile olmuş ve bu konuda kendilerini geliştirmelerine yardım etmişti.

Son Düzenlemeler: 27 Austos, 2018
İlgili İçerikler: UŞAK BELEDİYESİ KAÇAK PAZAR YERİNE EL ATTI FUTBOLDA ÖZLENEN TABLO UŞAK'TA GERÇEKLEŞTİ UŞAK BELEDİYESİ'NDEN ELAZIĞ VE MALATYA'YA YARDIM ELİ 02/01/2020 tarih 23 ve 24 Sayılı B.M.K İmar Planı Değişikliği UŞAK'TA BİR İLK OLAN ÇOCUK BİLİM SANAT ÇOCUK ŞENLİĞİ İLE 3500 ÇOCUK HEM EĞLENDİ HEM ÖĞRENDİ UŞAK BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARI İÇİN ŞEHRİN BELİRLİ NOKTALARINDA ÖZEL YUVALAR YERLEŞTİRDİ UŞAK BELEDİYESİ 10 HAL DÜKKANINI 10 YILLIĞINA İHALE USULÜ KİRAYA VERECEK 02/01/2020 tarih 42 ve 43 Sayılı B.M.K İmar Planı Değişikliği ve İlave İmar Planı 02/01/2020 tarih 15 Sayılı B.M.K İmar Planı Değişikliği 02/01/2020 tarih 22 Sayılı B.M.K İmar Planı Değişikliği
uşak uşak belediyesi nurullah cahan Engelli müzik