UŞAK BELEDİYESİ ENGELLİ GENCİN GELECEĞİNE IŞIK OLDU

27-08-2018

UŞAK BELEDİYESİ ENGELLİ GENCİN HAYALLERİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜ

Gözlerinde kısmi görme kaybı olan Ecem Ölçer, Uşak Belediyesi Sanat Akademisi ile birlikte hayallerine kavuştu. Keman çalarak yetenek sınavını başarıyla geçen Ecem eğitim hayatına Uşak Besim Atalay Güzel Sanatlar Lisesi’nde devam edecek

Sanatın ve sanatçının her daim yanında olan Uşak Belediyesi bir gencin daha hayalini gerçeğe dönüştürdü. Sanatla halkı bütünleştiren, ücretsiz olarak gençlere desteğini gösteren Uşak Belediyesi, bünyesinde bulunan sanat akademisiyle birlikte Ecem Ölçer'in güzel sanatlar lisesini kazanmasına yardımcı oldu.

Gözlerinde kısmi görme kaybı olan Ecem, Uşak Belediyesi Sanat Akademisi’nde aldığı eğitimin yetenek sınavlarında çok faydalı olduğunu söyleyerek “Buradaki hocalarım sanat anlamında bana kazandırdıkları küçümsenemez. Aslında keman, benim için bir hobi olarak hayatımda yer alıyordu. Güzel sanatlar lisesinde hayatımı sürdürüp sürdürmemek konusunda çok kısa bir zamanım vardı.  Müzik bana mutluluk ve huzur verdikçe hayallerimi süslemeye başladı. Bu hayalleri gerçekleştirip güzel bir üniversite okuyacağıma inanıyorum. Bana desteklerini esirgemeyen hocalarıma, aileme ve özellikle bu imkânları sağlayan Uşak Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan Beyefendiye çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ecem’in annesi Aysel Yılmaz ise kızının başarısıyla gurur duyduğunu ve sanat akademisi sayesinde hayallerine kavuştuğunu belirtti.

Yılmaz, ailelerin evlatlarına meslek seçimleri konusunda baskı yapmamasını, çocukların meslek seçiminde özgür olmaları gerektiğini söyledi,  son olarak da Başkan Cahan’a böyle bir oluşum için teşekkürlerini ifade etti.

Yaşadığı görme engeli dolayısıyla notaları okuyamayan Ecem Ölçer ezberinin güçlü olmasının yardımıyla hazırlandığı sınav öncesi hızlı bir yol kat etti. Akademiye başlamadan önce keman eğitimi olmayan ama sanatçı olmayı çok isteyen Ecem, aldığı eğitimle birlikte yetenek sınavını geçti ve en büyük hayali olan güzel sanatlar lisesini kazandı. Yetenek sınavından aldığı başarılı sonuçla birlikte Ecem Ölçer eğitim hayatına Uşak Besim Atalay Güzel Sanatlar Lisesi’nde devam edecek Uşak Belediyesi Sanat Akademisi, Ecem gibi daha önce birçok gencin benzer başarılar yakalamasına vesile olmuş ve bu konuda kendilerini geliştirmelerine yardım etmişti.

Son Düzenlemeler: 27 Austos, 2018
İlgili İçerikler: Uşak Belediyesi Gayrimenkul Satış İhalesi İlanı-03/02/2022 UŞAK BELEDİYESİ EKİPLERİNDEN KARLA MÜCADELE SEFERBERLİĞİ 03/01/2022 tarih 19 sayılı BMK imar planı değişikliği 03/01/2022 tarih 17 ve 18 sayılı BMK imar planı değişikliği 03/01/2022 tarih 22 sayılı BMK imar planı değişikliği 03/01/2022 tarih 20 ve 21 sayılı BMK imar planı değişikliği Uşak Merkez Karaağaç Mahallesi'nden Ganime Erkinsoy Uşak Merkez Bölme Mahallesi'nden İbrahim Ertürk Uşak Merkez Ünalan Mahallesi'nden Namık Özköse GENÇ KUŞAK DOĞA KEŞFİNDE
uşak uşak belediyesi nurullah cahan Engelli müzik