UŞAK BELEDİYESİ ÜÇÜNCÜ FESTİVAL İÇİN KOLLARINI SIVADI

28-07-2022

Doğanın Kalbi Gurbetçi Festivali ile Renklenecek

Gurbetçi Festivali Eğlencenin Adresi Olacak

Uşak Belediyesi tarafından kent tarihine damga vuran ve şehrin en büyük gençlik festivali olan Genç Kuşak Fest ile şehirde ilk kez gerçekleştirilen Moda Fest on binlerce ziyaretçi ağırlamış ve ulusal bazda da yankı bulmuştu. Pandemi sürecinin ardından dolu dolu bir yaz programı yapan Uşak Belediyesi üçüncü festivali olan Gurbetçi Festivali için hazırlıklarına başladı.

Memleket hasreti çeken gurbetçilere ve doğayla buluşarak birbirinden renkli etkinliklerle stres atmak isteyen Uşaklılara yönelik gerçekleştirilecek festivalin program takvimi belli oldu. Birbirinden özel sanatçıların sahne alacağı Gurbetçi Festivali kapsamında ayrıca onlarca etkinlik ve gösteri de hayat bulacak.

FESTİVALİN ADRESİ BU KEZ DOĞANIN KALBİ OLACAK

Gurbetçi Festivali, kent merkezine yaklaşık 11 kilometre uzaklıkta bulunan ve Uşak Belediyesi tarafından kapsamlı revizyon çalışması başlatılan 254 bin metrekarelik Yeşil Karaağaç Rekreasyon Alanı’nda düzenlenecek. Yürüyüş yolları, kamp ve karavan bölgeleri ile etkinlik ve mesire alanı gibi çok sayıda donatıya ev sahipliği yapacak alan ilk etkinliğiyle misafirlerini ağırlayacak.

Mavinin ve yeşilin birleştiği Karaağaç Göleti’nde düzenlenecek olan etkinlik kapsamında sandal gezintisi, survivor parkuru, kemankeş okçuluk, ayak tenisi ve voleybol gibi etkinlik alanları kurulacak. Öte yandan flyboard, cirit, halk oyunları ve lazer ışık gösterisi gibi programlar da misafirlerini eğlendirecek.

TRT’nin sevilen çizgi filmi Rafadan Tayfa’nın da sahne alacağı etkinlikte; Kent Orkestrası, Banu Başpınar, Ankaralı Ayşe Dinçer ve Buray gibi değerli isimler de notalara ses olacak.

Gıda ve konfeksiyon başta olmak üzere farklıkategorilerde ürünlere ait stantlar da Uşaklıları bekleyecek.

FESTİVAL İÇİN SERVİS KALKACAK; ÇİFT YÖNLÜ ÇALIŞACAK

Uşak Belediyesi tarafından, vatandaşların ulaşımla ilgili sorun yaşamaması adına kent merkezinde yer alan 15 Temmuz Şehitler Meydanı’ndan(Atatürk Anıtı) Karaağaç Festival alanına her gün servis kaldırılacağı duyuruldu. 4 Ağustos Perşembe günü itibariyle 12.00’den etkinlik sonuna kadar devam edecek servislerkent merkezine dönüşleri de sağlayacak.

FESTİVAL KORTEJLE BAŞLAYACAK

4 Ağustos’ta başlayacak olan festival içinse 15 Temmuz Şehitler Meydanı’ndan etkinlik alanına kadar model araçlar ve motosikletler ile renkli bir kortej düzenlenecek. Korteje eşlik etmek ve açılış programına katılmak isteyen ancak aracı olmayan vatandaşlar içinse yine 15 Temmuz Şehitler Meydanı’ndan 13.30’da servis kaldırılacak.

KAMP MÜJDESİ GELDİ

Doğayla iç içe olan festival için Uşak Belediyesi tarafından bir de kamp alanı oluşturulduğuna dair müjde verildi. Yapılan bilgilendirmede, vatandaşların oluşturulan alanda veya uygun bölgelerde kendi belirleyecekleri noktalarda çadır konaklaması sağlayabilecekleri belirtildi.

İşte Gurbetçi Festivali’nin etkinlik takvimi;

4 Ağustos Perşembe:

13.30     : 15 Temmuz Şehitler Meydanı’ndan Yeşil Karaağaç Festival Alanı’na Kortej
14.00     : Açılış Programı
14.30     : Uçurtma Şenliği
15.00     : Flyboard Gösterisi
15.30     : Cirit Gösterisi
16.00     : Fidan Dikimi
19.00     : Altan Show
19.30     : Rafadan Tayfa
21.00     : Uşak Kent Orkestrası Konseri

5 Ağustos Cuma:

20.00     : Dj.Hakan Işık